Bayatlamayan Mayalı Poğaça
Derin bir yoğurma kabının içine;
*1 su bardağı zeytinyağ,
*1su bardağı ılık süt,
*1 su bardağı madensuyu
*1 çorba kaşığı toz şeker,
*1 tatlı kaşığı tuz,
*1 paket kuru maya,
konulur.
*4 su bardağı kadar un yedire yedire katılarak güzelce yoğurulur.
Ele yapışmaya devam eden yumuşak bir hamur yapılır, iyice özlendirilir.
Sonra üzeri kapatılarak(streçfilmle kapatıyorum ben) iyice kabarması sağlanır.
Yaklaşık 1 saat kadar sürüyor.
Sonra kabaran hamurdan ufak parçalar kopartılarak yuvarlanır , tepsiye dizilir.
Eğer hamur yumuşak oldu diyorsanız ellerinizi sıvı yağla hafif yağlayıp parçaları
öyle şekillendirin. Zaten pişince onlar puf puf kabaracak.
Üzerine yumurta sarısı sürüp , doğru fırına..
Mayalı poğaçalar genelde ertesi gün biraz sertleşir.
Ama bu poğaça sanırım madensuyunun etkisiyle tazeleğini, yumuşaklığını koruyor.
Güzel bir hafta sonu diliyorum..
Ağız tadıyla...
mis gibi hemde her daim taze :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım, hayırlı cumalar..
teşekkür ederim Deniz Güneş, iyi hafta sonları dilerim.
SilBu tariften ben de yapıyorum.Çok lezzetli ve bayatlamaıyorr..
YanıtlaSilevet madensuyunun marifeti:)
SilSu pogacayi bir de ben denesem fena olmaz hem bayatlamiyo da :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilteşekkürler bence de denemelisin...
SilAma acıktırdınız bizi, oldu muuu? :)
YanıtlaSilben de beklerim .)
Hoş geldiniz. Davet edilir de gelmez miyim...
Sil