Evde kararmaya başlayan üç adet orta boy muz var. Nedense muzun en tatlı hali kararmaya başladığı zaman ki hali oluyor. Buna rağmen bu haldeki muzu evde kimse sevmiyor. Hafif bir kokusu oluyor ,belki ondandır. Bende kek yapayım ,dedim. Lakin çok şekerli ya da kalorisi fazla bir kek de olsun istemedim. Bu sefer ben internette arayacağıma, yapay zekaya sorayım, dedim. Kendisi de bana muzla yapılacak , 'şekersiz 'bir muzlu kek tarifi veriverdi!
Bire bir uyguladım tarifini.(tabii ki aklıma ve mutfak tecrübelerime uygun bir tarifti)
Harika bir kek oldu.
Yumuşacık,browni tadında, içi nemli, tok tutan bir kek oldu.
İşte tarif;
- 3 muz
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı pekmez
-1 yemek kaşığı tahin
-3 yemek kaşığı kakao tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1/2 çay bardağı su (süt aslında fakat laktozsuz olsun istedim)
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1,5 su bardağı un
-kabartma tozu
-bir çimdik tuz
-istenirse ceviz( ben kullanmadım)
Önce muz iyice ezilip, yumurta ,tahin ve pekmez ile çırpılır. Süt/su, yağ ilave edilir. En son da kuru malzemeler ilave edilir.
170-180 derecede fansız fırında 30-40 dakika kadar pişirilir.
İşte böyle ..Bu yapay zeka internette gezinmemizi azalttı sanki. Eskiden kırk yere tıklardık, şimdi yazıyorsun sana çeşit çeşit cevap veriyor. Sohbete bile meyilli:) Tüm sosyal medya mecraları birer yapay zeka kısmı çıkarmış.
Bakalım bir sonraki buluşa kadar ,şimdilik hayatımız'' yapay zekalı'' oldu.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder