dizi seti


Dün tüm öğleden sonra sokağımıza giriş çıkış tam bir keşmekeşti. Yine bir dizi seti sokağa ,sokağın tam da en civcivli zamanında ,gelip konuşlandı. Herhalde dizi seti ulaşım araçlarını kullananlara ,en kötü yerlere en mükemmel park etme konusunda ödül verilmeli. Ciddiyim. O koca koca karavan ve kamyonetleri daracık alana nizami park etme konusunda şahaneydiler:) 
Bu muhit dizi/ film çekimi konusunda çok hareketli bir plato görevi görüyor genelde. Sahilde genelde sık karşılaşıyoruz, malum İstanbul'un en güzel manzaralarından biri Anadolu yakasında. Adalar Manzarası ve sahil yolu filmcilerin sevdiği yerler. Bir de ara sokaklar da  karşılaşıyoruz. Bizim bu muhit de film ekiplerini sık ağırlar oldu. 
Ne kadar çok emekçisi var bu sektörün. Tamamen yabancısıyım, lakin buradan şahit oluyorum karıncalar gibi çalışmalarına. Öylesine bir düzen içindeler ki hızlıca gelip yerleşip ,işlerini bitirip yine aynı hızla ,arkalarını da tertemiz bırakıp, geldiklerinden çok daha sessizce gidiyorlar. Kutluyorum.
Bir cumartesi günü onlar dışarda harıl harıl çekim yaparken , sevgili beyim yürüyüşte , bende bari emekçilerin çalışmaları boşa gitmesin , seyretmediğim dizi bölümlerini izleyeyim..
Akşam yemek mi yok? Yaparız bir şeyler..

6 yorum:

  1. bizim buralar da öyle, sanırım yakın yerlerde oturuyoruz zaten :) 100 yıllık mucize'deki köşk kazaskerdeki eski reşat paşa konağı anladığım kadarıyla. Erenköy ruh sinirin arka tarafındaki küçük müstakil evleri de pek seviyor diziciler. ben ilk gördüğümde allah allah neden bu kadar çok karavan gelmiş ki buraya demiştim. meğer oyuncuların karavanlarıymış onlar...enteresan işler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten başka dünyalar, çalışkan insanlar, bir çok emekçi. Çalışan herkese kolaylıklar olsun.

      Sil
  2. Dizileri izlerken en sevdiğim şey, hangi semtte çekildiklerini anlamaya çalışmak. Bu ara Moda'da ve Üsküdar'da pek çok sahne çekiyorlar. :)
    Sizinki hangi diziydi acaba? Genellikle araçların ön camında dizi adı yazılı oluyor. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara inip bakasım geldi ama olmadı:))

      Sil
  3. Bende sırf meraktan bakarım yalan yok. :))

    YanıtlaSil
  4. yabancı diziler çok heyecanlı olduğu için yerli diziler çok yavaş geliyor :)

    YanıtlaSil