Böğürtlen soslu Cheesecake

Yeni yılın ilk sabahından herkese gün aydın olsun.
Bugün pazar günüymüş gibi hissediyorum nedense.
yeni yıla tatlı tatlı başlamak istedim ,ilk tarifimde  hazırladığım ilk günden sonra çok beğeni toplamış, her yiyenin tam kıvamında olduğunu söylediği , benimde özel günlerimde yaptığım bir  cheesecake tarifi olsun,dedim

Denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.

Efendim işte malzemelerimiz, göreceğiniz gibi tüm beyazlar bir arada;
*2 paket yulaflı bisküvi,
*50 gr yumuşak tereyağ,
*1 su bardağı süt,
*1 su bardağı yoğurt,
*1su bardağı pudra şekeri,
*1 su bardağı un,
*1 paket beyaz krem peynir,
*2 paket labne peynir,
*4 yumurta,
*2 limon suyu




*******Önemli=limon dahil malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olacak..****
-Bisküviler un ufak edilip, tereyağıyla karıştırılarak kelepçeli kalıbın dibine iyice bastırılarak
yerleştirilir ve 30-40 dakika buzdolabında donması beklenir.
-KREMA=
-Labne+krempeynir+yoğurt+pudraşekeri+süt  bir kaşık yardımıyla iyice karıştırılır.
-Un ve yumurtalar ilave edilir.
-Limon suyuda katılıp iyice çırpılır.
-Akışkan  bir sıvı halini alan kremamızı dolaptan çıkardığımız kalıbımıza döküp,
180 derece ısıdaki fırınımızda 40 dakika kadar pişirmeye bırakalım.

*******önemli=çatlamaması için fırına cam bir tepsi içine su koyalım****

BÖGÜRTLEN SOS:
*2 su bardağı böğürtlen,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 tatlı kaşığı nişasta.
Böğürtlenlerle pudra şekerini blendırdan geçirip, 1 tatlı kaşığı nişasta ,birazda su ilavesiyle kaynatarak hazırladığımız sosumuzu ılınmaya bırakalım.

Fırından çıkan cheesecake 'imizin üzerine sosunu döküp bir gece buzdolabında bekletip,ertesi gün
misafirlerimize sunalım..

(ne zaman bitti anlamadım, resimleyene kadar kalan bu:))

Herkese mutlu günler diliyorum.

                                                   Afiyetler olsun....

45 yorum:

  1. bayılırım böğürtlene eminim çok yakışmıştır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın Damlacım, rengide tadıda güzel çıtır bir meyve.

      Sil
  2. Mutlu yıllar.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günaydın Pie kurabiye,sanada mutlu yıllar.

      Sil
  3. Cheesecake favori pastalarımdandır, özellikle de meyve soslu olanlar. Ellerine sağlık ve mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  4. cam tepsiye su koyun derken yani kelepceli kabi su dolu cam kabin icine mi koyacagiz. bu sekilde kelepceli kap su almaz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yok yanlış anlatmış olmayım, kelepçeli kalıp fırının 3-4.rafındaysa en alt tabana,
      başka bir kap içinde su konacak.

      Sil
  5. Mutlu yıllar. Bana da pazar gibi geliyor:) Bayılırım cheesecake, güzelse hemen biter tabi:)

    YanıtlaSil
  6. Yani ben de olsam yer bitirirdim .Böyle güzellik bırakılırmı hiç.Canımmm ellerine sağlık nefis görünüyor.mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu yıllar vişnap.teşekkür ederim:)

      Sil
  7. Böğürtleni çok severim. Cheesecake de harika olmuştur. Ellerinize sağlık. Mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  8. öyleye kadar sokakta,yolda çıt çıkmadı ,pazardan,daha pazar sabahı gibiydi benim için de .Ellerine sağılık canım,ben de sosunu sevdim,nice tatlı paylaşımlara canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Mazes.hep beraber inşallah:)

      Sil
  9. nefis olmuş canım.çok beğedim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. CANIM BEN DE YENİ YILDA CHEESECAKE YAPMIŞTIM.HOŞ BİR TESADÜF OLDU.ELLERİNE SAĞLIK.MUTLU YILLAR...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bugün cheesecake'çiler çoğunluktayız:)seviyoruz galiba bu tatlıyı.Teşekkürler,sana da mutlu yıllar.

      Sil
  11. çok severim,pasta konusunda her zaman tercihimi Cheesecake den yana kullanırım. Tarif de çok uygulanabilir görünüyor.Hiç evde yapmayı denememiştim.

    YanıtlaSil
  12. Ohoo sen fotoğraflayana kadar bitmiş bile :) Çok güzel görünüyor ama. Böyle böğürtlen tam dengeliyor ya o tatlı-ekşi sınırını. Onu çok seviyorum cheesecakete. Ellerine sağlık, çok lezzetli olduğundan eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha önce jöle kullanıyordum üzerinde böğürtleni deneyince onun daha çok yakıştığına karar verdik görüldüğü üzere..

      Sil
  13. Gecen hafta bende visneli yaptim :) cok severek yedigim bir lezzet emeklerine saglik mehtapcigim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vişnede hem renk hem tat olarak güzel olur.

      Sil
  14. Ellerine sağlık Mehtabım nefis görünüyor.Çok güzel bir yıl geçirmen dileğiyle sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler İlknur,mutlu yıllar sanada.

      Sil
  15. Keşke bir yeni yılı sabahı uyanıpta mutfakta bu kadar nefis bir Cheesecake bulsam :) gerçekten nefis bir görüntü Mehtap ellerine sağlık.
    Mutlu yıllar diliyorum sevdiklerinle beraber.

    YanıtlaSil
  16. Anladım ki ben uzun zamandır çizkek yapmamışım ve zamanı gelmiş artık :)) Ellerine sağlık canım, harika olmuş..

    YanıtlaSil
  17. mehtabım bana kaldımı çok severim.
    kuzum aldım :)

    YanıtlaSil
  18. İlk başta malzemeler muhteşem. Tarif de öyle olunca kaçınılmaz sonuç çıkıyor ortaya. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle bu beyazlar biraya gelince tat dayanılmaz oluyor,teşekkürler İlhan bey.

      Sil
  19. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Güzel bir yeni yıl dilerim.

    YanıtlaSil
  20. oyyy harika görünüyor :) ama benim böyle şeyler yememem lazım ki :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim ince dilim kesmekte üstüme yoktur merak etme:)

      Sil
  21. Yeni yila cheese kek le basladik demekki:)))goruntu harika..

    YanıtlaSil
  22. Cheesecake ne güzel bir tattır, ister çaya ister yemek sonrası hep keyifle yenir. Görüntü çok çekici,iyi yıllar.

    YanıtlaSil
  23. ayyy cheesecake görünce deliriyorum resmen, çokkkkkkkk severim çünkü.ellerine sağlık!

    YanıtlaSil