İstanbul'un Tarihi surları











Şimdi yukarda sizlere birkaç fotoğraf yayınladım. Bir ilimizin
sokaklarının fotoğrafları. Her daim insanlara bir masal alemi izlenimi veren pozlarını sunan şehrimizin arka mahallelerinin yüzü.Yüzyıllarca öncesinden gelen tarihle ve insanla içiçe bir şehrimiz. Uğruna savaşlar verilmiş, elden ele dolaşmış,inançlar ,dinler bazen anlaşarak bazen mücadele ederek bu topraklarda varolmak için herşeyini ortaya koymuş. Medeniyetler gelmiş geçmiş.Halen pek çok kültürü bir arada içinde barındırıyor.Kaçanı göçeni ona sığınıyor.Taşı toprağı altın demişler.Belki gelecek olanlar için hala geçerli bir hayal. Kavuşanlar için kimine kabus kimine tatlı rüya  gibi yaşamlar sunuyor.Kocaman devasa kalabalık .Belki gelenler kendi yaşamlarını da getirmek istemişler,kopamamışlar geçmişlerinden, ondan bu hengame.Ne getirebilmişler kültürlerini ,ne buraya uyum sağlamışlar, arada derede yaşamlar kurulmuş.Yerli halkı belki toplasan bir avuç.Misafir misafir üzerine gelmiş,hiç biri birbirini istememiş gibi.Hatta artık kim ev sahibi o bile belli değil ,sanki kaçmış gitmiş evin sahibi.Bir başı boşluk bir kuralsızlık var gibi. Tarihi eserlerin bile çoğu bakımsız ,sahipsiz gibi duruyor  Neresi burası..
Yok canım İstanbul değildir ,
di mi.

Evet burada biraz serzenişte bulundum acı gerçekler böyle ama, İstanbul'da çok değerli, çok görülesi ,çok geçmişten gelen bir çok güzel yer de var. Gezerken farkındalığı boşverip sadece güzelliklere odaklanırsak ,teselli bulabileceğimiz pek çok manzara karşımıza çıkacaktır..
                                                                -1-

(gezi sırasında polyannacılık günümde değilmişim.)

9 yorum:

  1. Selam soruyu sorduğunuzda anladım.Gerçekten yeter ki keşfet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşfedecek pek çok yeri var,bazen hüzün bazen keyif veren..

      Sil
  2. Ne güzel şeyler yazmışsınız . İstanbul canım İstanbul ... Yazarken çok özlediğimi fark ettim . :) İStanbul'un bilinmedik , görülmedik çok güzel semtleri var . Gezmek , görmek lazım . Vakit buldukça gidip geziyorum . İnsana iyi geliyor ... Elinize sağlık , sevgiler . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hani bir söz var;''Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli'' bence öylesi daha güzel:))) teşekkürler.

      Sil
  3. Çarpık kentleşme dediklerinin de ötesi, tarihi doku mahvolmuş, restorasyon yapmak, adam etmek gerek:( hele o tabelaların çirkinliği...:( yazık....çok yazık:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanılmaz üzücü görüntüler var .İstanbul'un orta yerleri buralar.Neysee..

      Sil
  4. Canım istanbul😊çok hoş fotolar

    YanıtlaSil
  5. neredeyse Antep diyecektim :):) ne alakaysa :)

    YanıtlaSil