HALİÇ HATTI

Nasıl yağmurlu ,sular seller götüren bir temmuz ayı geçirdik, inanılmazdı.Bir yandan aşırı nemli ,yapış yapış bir sıcak ,bir yandan köpük köpük bulutlu gökyüzü.Aniden boşalan yağmur taneleri. Hele ki en güzeli ,pırıl pırıl güneşli bir havada aniden bardaktan boşalırcasına yağan yağmurdu.Güneş ışıkları gökten inen damlaları pırıl pırıl parlatıyor, sanki yağmur değil de gökten altın renkli simli,saydam inci taneleri düşüyor gibiydi.
Bizde o gün ,bugün ,diye ertelediğimiz Eyüp Sultan gezisini ayın son gününe
nihayet denk düşürdük. Bizim buradan karşıya geçmek(Anadolu yakasından Avrupa yakasına) baya meşakkatli artık. Belki de biz üşeniyoruz, trafik falan
yorucu geliyor. Ama şu aralar İstanbul'da izin mevsimi çoğu insan tatile, memlekete falan gitti.Kalan sağlar yetiyor kalabalık yapmaya hala ama olsun yinede bir ferahlık seziliyor etrafta.
Arabamızı bu bahar ayında açılan AVM lerden birinin otoparkına çekip metroya
bindik.AVM'nin içinden direkt metroya geçiş var.Bu büyük kolaylık oluyor.Metro Tavşantepe durağına kadar uzadığından, eskiden boş gelen metro oldukça dolu geldi ama her nasılsa kibar bir genç bize yerini verdi, oturarak gitme şansına erdik. Gerci o kayan mavi koltuklarda oturmak marifet istiyor. Bildiginiz gibi daha çok insan ayakta istiflenip yolculuk yapsın diye, oturma koltukları kenarlara tek sıra halinde dizili. Kalın mika ya da plastik gibi bir maddeden, sert oturaklar. Bir de kaygan..Ayol her kalkış ve duruşta herkes birbiri üzerine kaykılıp duruyor.Neyse metrodan in, Marmaray'a geç,Üsküdar'da in, şehir hatları vapuruna geç. Nihayet mavi denizin üzerinde ,boğaz ve sonrası haliç manzaraları ile Eyüp'e doğru yola devam ettik.
(İstanbul gibisi var mı? dedirten büyülü manzaralar)
                        (Deniz kenarı,deniz havası mutluluk ,huzur ve yaz sıcağında                                                      acayip serinlik veriyor)
       (Bizimde gondollarımız,pardon sandallarımız varmış, biraz alaturka ama olsun, zaten biz de alaturkayız.)
Üsküdar -Eyüp arasında Şehir Hatları iskelesinden , her saat başı hareket eden motorlar var. Üsküdar'dan kalkan motorlar ,sırayla Karaköy, Kasımpaşa, Fener, Ayvansaray, Sütlüce ve Eyüp iskelelerine uğruyor.(1,95-tl) Yaklaşık 1 saat sürüyor,geze geze, trafiğe takılmadan seyahat edebileceğiniz ,harikulade manzaralı bir alternatif yol.  Biz Eyüp'e gittik. Daha önce gördüğüm, Eyüp Sultan türbesi ile ilgili geçen yazımda yazdığım olay, disiplinini yitirmiş neyse ki yine kadın erkek ,ayrı ayrı giriş ama içeride herkes istediği gibi duasını ediyor, neyse Allah kabul etsin diyip, geçeyim.

Biraz zaman geçirdiğimiz İstanbul'un bu güzel köşelerinden yine aynı yolla döndük, Karaköy'de bir yemek molası verdik. Sonra yine vapurla bu kez Karaköy-Kadıköy hattı.Arkasından Kadıköy-Tavşantepe metro istasyonu..
AVM otopark ve en nihayet evim evim güzel evim modu:))
Yani sanırım İstanbul'da bir gezmeye gitmek  ,yollarda geçirilen çokça saati göze almak demek.Gittiğiniz yerde ancak şöyle bir soluklanma vakti kalıyor insana.
Eve gelince de tabi ''canım evim, bi yorulduk sorma'' oluyoruz.

19 yorum:

  1. Bu kadar farklı vasıtaya binerek gitmek, sonra dönmek okurken yoruldum ben:))))kesin benim yaşımdakilere göre bir şehir değil.:) Ama manzara güzel fotoğraflar de çok güzel. Eskiden yaz yazdı, kış kış, bilimkurgu filmlerindeki gibi gezegeni mahvettik anlattıklarını okuyunca bir an güneş, sonra sağanak...ne diyeyim Allah sonumuzu hayreylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkaten zorlaştı gezmek. Tamam yaş dolayısıyla diyeceğim ama benim gençlerde aynı zorlukları sıralayıp şikayet ediyor sıklıkla.Istanbul zor
      .

      Sil
  2. İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek çok yorucu olabiliyor. Bunu göze almadan gezilmiyor.:)

    YanıtlaSil
  3. haliç fotografları güzelmiş..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  4. İstanbul u gezmek görmek çok güzel ama yaşamak...hele çalışıyorken yaşamak resmen eziyet. Kendimi oralarda sabahın kör karanlığında işe giderken düşünemiyorum :(( Size kolaylık diliyorum cidden.
    Ama gelgelelim öyle bir büyüsü var ki oraların, her semtinin, her taşının...insanı çekiveriyor içine, gel gör gez beni hisset diyor resmen. Hazır tatil mevsimi iken bol bol gezip fotoğraf atarsınız belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çalışmıyorum ama çalışanlara kolaylık diliyorum bende. Değişik ve değişip duran bir şehir istanbul.

      Sil
  5. İstanbul'un suları karasını güzel gösteriyor.
    İstanbul'un karaları suyunu güzel gösteriyor.
    Hele bir de yaz mevsimine denk düşen bulutlar olursa gökte, işte o zaman yaşamak tam da anlamını karşılıyor. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk cümlene katılıyorum kesinlikle. Ortasından kenarlarından geçen deniz olmasa birşeye benzemezdi belki de.

      Sil
  6. Boğaz havası için o yorgunluğa değiyor :)

    YanıtlaSil
  7. Fotoğraflara bayıldımmmm. Karşıya günübirlik geçmek cesaret ister, bu kadar araç değiştirmek benim yapabileceğim bi'şey değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araba kullanmak ayrı eziyet. Indi bindi gitmeye alışkınız ☺

      Sil
  8. Haliç güzeldir, seerim ben. Keşke bu kadar karışık ve yorucu olmasa da insan arada tatile gitse. Ama evden kimse gönüllü değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni nesil gezmek için başka yerler tercih ediyor sanırım.

      Sil
  9. Ahhh İstanbul varlığın da yara, yokluğun da yara diyorum ben...
    Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  10. ah gezdiğin yerlere bayılırım. eyüp sultan piyer loti ve balaaaat :) o iskeleler o vapur haliç nefis nefis. haliçin altında altın varmış, japonlar çıkarmak istiyormuş. balatta cadde üzerinde arnavut köftecisi var süper aklınızda olsuuun :)

    YanıtlaSil
  11. Cok yorucu bir geziymis ama vapurda gitmek keyiflidir 😊

    YanıtlaSil