Bozkır Dizisi


Olaylar bozkırın tüm ıssızlığını yansıtan bir İç Anadolu şehrinde geçmekte.
Sakin bir yaşam sürülen bu şehir ahalisi bir gün bir çocuk cinayeti ile sarsılıyor. Daha önce  şehirlerinde böyle bir şeyler yaşanmadığını düşünen halkın korkuları depreşince ,cinayetin suçlusu bir an önce bulunsun ,olay büyümesin diye çırpınan Eminiyet Amiri Kaya'nın da desteği ile ilk buldukları zanlıya suçu yüklüyorlar.Tabii ki bu bir Suriyeli göçmen oluyor.Ancak ,olaydaki işaretler  cinayet masası Amiri Başkomiser Seyfi ve yardımcısı  Nuri Pamir'in, olayın bu kadar basit olamayacağını düşünmesine neden oluyor. Zaten küçük çocuğun cinayetinin peşi sıra başka başka cinayetler de işlenince olay kapanıp,üzeri örtülecek halden çıkıyor. İşlenen bu cinayetler, şehrin en  zengini, en hayırseveri, en işvereni vs. olan Abbas beyi  işaret etmeye başlayınca işler sarpa sarmaya /en azından Emniyet Amiri açısından/ başlıyor. Bu olaylar esnasında özel yaşamı karışık olan, bu küçük şehirde kısılıp kaldığını düşünen Nuri Komiser'de , sırlarını yakaladığı Seyfi amirinin geçmişini kurcalamaya başlıyor..

BluTv'nin 10 bölümlük ''Bozkır'' isimli dizisi bir Anadolu polisiyesi:) Toplum yarası olan çocuk cinayetleri üzerinden başlayıp ,kültürel yozlaşma,berbatlaşan gelenekler,mafya,kirli siyaset,yalakalık, kürtler,göçmenler ,şiddet,aile sorunları vs. aklınıza gelen pek çok konuya parmak basılarak bir cinayet silsilesi çözülmeye çalışılıyor. Baştan yönlendirilen katil gerçekten o kişi mi?
Yoksa bambaşka biri mi? Epey bir süre anlaşılamıyor ki bu tip polisiyelerde beklentimiz bu yöndedir. Hemen olayın çözülmesi, gizemin kalkmasını beklemez ve istemeyiz.  Bunda da olaylar finalde ancak bağlanıyor.
Dizi sahnelerinin bozkır manzaralı görselleri çok güzel,çekimlerde çok güzel.
Bozkır dizinin konusu ilgi çekici, sahneler uzatılmadan çekilmiş.
Bozkır dizinin oyuncuları da çok iyi.
Diziyi hafta sonu oturup bir solukta izledik. Bozkır kışın girmiş yayına, biz ancak izleyebildik. İyi ki de izlemişiz.
Umarım o final sadece Bozkır dizisi sezon finalidir, gerçek final değildir.
Devamı olsa Komiser Seyfi ve yardımcısı Nuri yeni maceralarla devam etseler, ne iyi olur,diye düşündük

Oyuncular; Ekin Koç,Yiğit Özşener,Nur Fettahoğlu,Altan Erkekli
Yönetmen ;Bahadır İnce
Senaryo; Levent Cantek  ,Ali Demirel,Barış Erdoğan



15 yorum:

  1. İngiliz-Amerikan polisiyelerine alışkın olduğumuz için Anadolu polisiyesi deyince önce bir şaşırdım. İyi bir polisiye dizi sevmeyen yoktur herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki kaliteli polisiyeleri çok severiz.Sevgiler.

      Sil
  2. Çok güzel toplumsal mesajlar veriyor. Tanıtım için çok teşekkürler Mehtap Hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz mesaj dozu fazla gibiydi ama güzel dizi.

      Sil
  3. Ben izleyeli bayağı oldu. Güzel kurgusu ve bir sonraki bölümü tahmin edilemeyen güzel bir dizi. Bir şeyi belirtmek isterim bir bölge ya da şehir belirtmemek adına 88 di sanırım öyle bir plaka kullanmışlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama insan merak ediyor seyrederken nereler buralar diye..

      Sil
  4. Ben bu diziyi hiç duymamışım, iyi mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fazla reklamı yapılmayınca bir de internette yayın olunca duyulmuyor.

      Sil
  5. hımmm oyuncular iyimiş özşener fettanoğlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fettanoğlu bir değişmiş ki tanıyana aşkolsun:)

      Sil
  6. ÇOK GÜZEL BİR BİLGİLENDİRME OLDU, TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  7. Bu yayınından sonra diziyi ben de izledim. Polislerin kuralsızlığı ve doğal tepkilerini her ne kadar behzat ç çakması olarak lanse edilse de ben de beğendim ancak küfür kısmının biraz abartıldığını düşünüyorum. Bunun yanında özellikle Nuri Pamir'in yasak aşk hikayesiyle kariyer peşindeki yalaka müdür çok iyi işlenmiş. Finali ise çok daha iyi olabilirdi. Bu arada bu yorumu yazarken acaba diziyi ben de blogumda paylaşsam mı diye düşünmeye başladım.

    Son olarak "Bozkırda yaşamak mezarda uyumaya benzer" ne müthiş bir tespittir öyle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Behzat amire kesin rakip olur Seyfi komiser:) Küfür özellikle çok kullanılıyor galiba,yani normalde böyle konuşulduğunu sanmıyorum.Nuri Pamir'in yasak aşkta düştüğü durum çok fenaydı yani. Devamı çekilse izlenir bir dizi olmuş bence.

      Sil
  8. Ne kadar detaylı anlatmışsin canım izlemiş kadar oldum 😊

    YanıtlaSil