Recep İvedik 6

Recep İvedik, bir gün boş boş evinde otururken bir davetiye alır.Konya'da kuru fasulye festivali yapılmaktadır.Recep tabii ki böyle bir fırsatı kaçırmak istemez ve kankası  Nurullah'a giderek olayı anlatır,kendisiyle beraber gelmesini ister. Nurullah'ın turizmci yeğeni, bir takım yanlış anlaşmalar sonucu Recep ile Nurullah'ı Konya yerine Kenya uçağına bindirince, olanlar olur. Recep ile Nurullah ,Afrika'nın vahşi doğasında bulurlar kendilerini. Bir de birlikte gittikleri turdan ayrılıp,ormanda kaybolunca ,işler sarpa sarar..

Recep İvedik  filmlerinin hepsini izledim. Şahan Gökbakar ,evet tabiri caizse  ''pis''  espriler döndürüyor. İnsanın kimsenin yanında yapmaya cesaret etmediği, toplumda ''aa ne ayıp'' diye karşılanan hareketlerle ,farklı isimlerle adlandırıp,kibarlıkla kamufle ettiğimiz eylemleri ,adlı adınca kullanarak  mizah yapıyor, espriler oluşturuyor,güncel ve sosyal konularla harmanlayıp filmlerini ortaya koyuyor. 
Sonuçta Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ile birlikte ,rekor sayılacak sayıda izleyiciye ulaşarak popüler bir film karakteri yarattı  ve gişe rekorları kıran bir film serisi ortaya koymayı başardılar. Bu kesinlikle bir başarı.
Milyonlarca hayranı var,tabii ki beğenmeyeni,eleştiri yağmuruna tutanı da var. Ben gülerek izleyenlerdenim.Eğlenmek için izlediğim filmlerden.Serinin 5.si çok komik,konusu ilginçti. Baya kahkaha attırmıştı.O hevesle gittim amma velakin;
Recep İvedik 6.film için söyleyebileceğim;bu sefer olmamış. Recep karakteri , o kadar fazla  konuşturulmuş ki.Konu da pek vasat olmuş.Beklentimiz yüksekmiş galiba.Beni olumsuz etkileyen bir diğer şey de şu oldu;
Film platosu olarak Karacabey seçilmiş. Hatta kendisinin anlattığı üzere Karacabey, filmdeki siyahi oyuncularla Harlem'e dönmüşmüş. İşte ben bu Karacabey'de çekilmiş olayını duyduktan sonra, filmi Afrika'daymış gibi izleyemedim.. Keşke bu çekim yerini biraz daha gizemli tutaymış.  
Bizim izlediğimiz sinemada 4 salonda oynuyordu.Hemen hemen her saatte bir film seansı vardı. Salonda 10 kişi seyrettik.Biz özellikle tenha satlerde izliyoruz filmleri.Sanırım hafta sonları daha kalabalık izleyicisi oluyordur.
Bilet fiyatları:22 TL
Kafa dağıtmak isteyenler için ,yine de seyredilebilir.

Güzel, komik, eğlenceli bir hafta olsun hepimize.
Kahkahalar dolsun taşsın hayatlarımızda..

10 yorum:

  1. Ya ben bu filmin fragmanını bile izlerken sinir basıyor, adamı gördükçe içim kalkıyor. Merak ediyorum ama izlemem mümkün değil. Gerçi ben filmlerde gülmeyi çok sevsem de hiçbir komedi filminde gülemiyorum, aksiyon filmlerinin komedisini seviyorum daha çok.

    YanıtlaSil
  2. Recep İvedik filmleri kötü ve düşük seviyeli espriler barındırmakla birlikte genelde güzel filmler. Çok iyi espriler de var filmlerde. Ciddi bir izleyici kitlesi de var.

    YanıtlaSil
  3. Ben de hiç bir Recep Içerik izlemedim:))

    YanıtlaSil
  4. Nedense ben de sevemedim bir türlü Recep İvediki. Çok kaba geldiği için izlerken rahatsız oluyorum. Ama sevenleri de çok. Zevk meselesi.

    YanıtlaSil
  5. Ben hiç sevmedim bu karakteri. Çocuklar seyrettiği için şöyle birbakmıştım o oldu.

    YanıtlaSil
  6. netten izliyceeem saçma ama komiiik :)

    YanıtlaSil
  7. İşi ile siyaseti karıştırdığı için ben bu filmine gitmedim açıkçası. Gidenlerde sizin gibi beğenmemiş.

    YanıtlaSil
  8. Recep ivedik bence artık sıkmaya başladı önceden tamam dı ama filmden çok diziye çevirdiler o yüzden fazla ilgimi çekmiyor eskisi kadar ilgimi çekmiyor.Tanıtım için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  9. Recep Ivedik i bir türlü sevemedim. Hep netflixe geliyor filmleri oğullarım izliyor 😅

    YanıtlaSil
  10. Sinema da bir kere çocukların zoruyla izledim. Dayanamıyorum ben iğrençliklerine.

    YanıtlaSil