mola


Hayat sığ bir su gibi durgun bu aralar,sanki sadece ayaklarım içinde. Ruhumu tatlandırmak için ufak mutluluk,kafa dinleme molalarına ihtiyaç duyuyorum.
 
Yaşam eskiye döndü, doğru. Dışarıda görünen fark ,insanların gerdanlarını,gıdılarını kapatan çoğu siyah maskeler. Bazen beyaz maske, siperlik ve eldivenli bir kadın da geçmiyor değil ama çok seyrek. Mesela cadde eskisi kadar kalabalık, dersane açıldı,karşıdaki inşaat desen zaten korona oraya hiiç uğramadı,pazar günleri hariç hep çalıştılar. 
Migros Sanal Market bile artık aynı gün sipariş teslimi yapıyor, bu dönem geçse de /sebze meyve hariç/ sanal market olayından vazgeçmem. Salgın sonrası edindiğim bir alışkanlık olacak sanırım.

Çocuklar da artık son  açıklamalardan sonra sitenin ve parkın tüm boşluklarını hoşlukları ile doldurdular. Etraf cıvıl cıvıl oldu. 
Tedirginliklerini çoktan atmışlardı ki gençlik için bu gayet normal. 65 yaş üzeri de gün içinde rahatça çıkabilecek, tabi maskeyi takıp mesafeyi kollamak şartı ile.
Hayırlısı.
Ramazanda iftarı abartmış,alalacele, tıka basa yiyor gibiyiz. Sonra midemizi oğuştura oğuştura dolaşmayız inşallah.

 Ben de uzun bir aradan sonra ilk defa kitap okumaya odaklanabildim. Onları da oğlum almıştı, ben de bir bakayım dedim.
Yazar Stefan  Zweıg ''Olağanüstü Bir Gece''
Yazar L.N.Tolstoy ''İnsan Neyle Yaşar''

Şimdi hazır bir heves gelip, okuma tembelliğimi üzerimden atmışken ,ben biraz kitap okuyayım.

19 yorum:

  1. İftar benzetmesi çok güzel ve çok doğru bir benzetme olmuş. Allah hepimizi korusun. İyi okumalar dilerim Mehtapcığım 😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,dün akşam açıklanan #vakasayıları ndaki artış korku yaratıyor doğrusu.
      Teşekkürler.

      Sil
  2. Buralar da öyle her yer cıvıl cıvıl,inşallah böle devam eder..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten bizim memlekette ileriyi görebilmek zor, şimdi hepten sis bastı:)

      Sil
  3. Sanal market olayında aynısını düşünüyorum. Kuru malzemelerin aynı gün kapına getirilmesi büyük rahatlık. Ama semt pazarından vazgeçmek yok. Siz yine epey maskeli görmüşsünüz. Ben balkonda otururken geçenler hep maskesiz. Kim dedi takmayın diye, deli oluyorum. Kafalar biraz rahatladı her şeye rağmen. Gerisi güzel gelsin diliyorum. Çok sıkıntılar çektik ve güzel günleri hak ettik bence. İyi okumalar size, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet semt pazarının yerini bir şey tutmuyor.Biz alışmışız taze sebze meyve yeşillik yemeye.Çok şükür o yönden memleketimiz toprakları zengin,bereketli.Ama kurular,temizlik malz.vs. falan büyük rahatlık ,hem taşıma açısından bana zor oluyordu:)
      Sevgiler.

      Sil
  4. Sevgili Mehtap,
    İki kitabı da yakın zamanda keyifle okumuştum. Aynı okuma zevkini dilerim. :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir kitap :) keyifle okuman dileğiyle..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir karar olmuş, her daim kitap okumak gerek.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef bazen bir sürü bahanenin arkasına sığınıp hiç okumak istemiyorum.Oysa çok severim.Belki bu dönem biraz kafaca yoğunduk ondan.
      Her daim okumak gerek,kesinlikle.

      Sil
    2. Her şeyde bir hayır vardır demişler ya... Çok teşekkür ederim Mehtap Hanım.

      Sil
  7. Benim maskem pespembe :) Biraz rahatlamanıza çok sevindim, çocuk ve kuş cıvıltılarının yeniden içiçe karışmasına da..

    YanıtlaSil
  8. kitabı parkta okuyoom bugünlerde :) semt pazarına gitmeyi özlediim :) feriha hanım da geldi seni sorduuu :)

    YanıtlaSil
  9. Hayli ilginç iki ay yaşadık. Aslında bir bakıma tecrübe ettik. Vakitsizlikten yetişemediğimiz işlerimize, dipdibe yaşasak da hasret kaldığımız aile bireylerine, kitap okumaya, hobilerimiz ile eğlenmeye fırsat bulduk. İşin ilginç tarafı şu oldu. Ailesine hasret kahramanlar vardı hani, karantinanın bittiği gün evi terk eden ilk onlar oldular. İş hayatından bıkan genişçe bir tayfa vardı, işte o tayfaya patronlar online çalışmayı önerdiler ya tamamı offline oldu. Hobiler, kitap okuma falan zamanla karabasan döndü. Delirdik topyekün.

    İşte davulun sesi uzaktan güzel gelir sözü geldi çattı. Hayatın anafikri 'elindeki ile mutlu ol" felsefesi suratımızda şamar oldu patladı.

    Sahip olduğumuz olanakların çeyreğini dahi rüyasında göremeyecek milyonların olduğu bir ülkeden yaşadığımızı hisettik mi milletçe?? Umarım. Zira burası Türkiye..

    Az her zaman çoktur..

    YanıtlaSil
  10. Blogumda sana iki tavsiye var; beklerim.

    YanıtlaSil
  11. haftasonu gez yine sahil kenarında amaaa :)

    YanıtlaSil