Bir kelime daha öğrendik; vorteks..

 

Oysa tam da blog (header )başlık için bahar çiçeklerini çoşku ile açmış olan ağaçları seçmiş ve kendi emeğimle donatmıştım ki, ismine Aybar denilen kar fırtınası geldi oturdu koca şehrimize. Şehir zaten iki gün önceden kapatmış kendini, evlerde bekleşmekte, canhıraş şekilde ''geldi, geliyor, ordan girdi burdan çıkacak '' diye feryat figan edilen hava durumu haberlerini takip etmekteydi. Sanki kar, koskoca şehre ilk kez uğrayacaktı , ne bu telaş ya hu!!

Öyle de güzel yağdı ki meret, lapa lapa, rüzgarla birlikte gezine gezine ,harika bir kar şöleni oldu.  Çocuklar şen şakrak sitenin araba girişindeki yokuşundan naylon torbalar ve leğenlerle gece yarılarına kadar şen kahkahalarla kaydılar, kartopu oynadılar, maaile fotoğraflar çekildiler, kardan adamlar yaptılar. 

Mutluluk güzel şeydi, insanlar bunu özlemişti..


6 yorum:

  1. Gerçekten durumu çok abarttılar. Doğuda o kadar yağıyor ya her kış, onlar ne yapsın. Kar berekettir ama büyük şehirlerde herkes robotlaşmış gibi olunca hiçbir şeyin aksamasına tahammül edilmiyor. İlk fotoğraf çok güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haberciler konu kıtlığı çekiyor diyeceğim amma:)
      teşekkürler ,manzara o an şahaneydi.

      Sil
  2. İşin zor tarafları bir tarafa İzmir'den imrenerek baktım kar fotoğraflarına. Görsel bir şölen kar. Ama işe gidene illa çok zor olur

    YanıtlaSil
  3. ben bu sefer kar gelmeden Ankara'ya gidip bitince de döndüm :) Bu hafta sonu yine yağacakmış sanırım, bakalım tahminler tutacak mı?

    YanıtlaSil
  4. hadi az kaldı, bahar geliyooo :)

    YanıtlaSil
  5. Gece çekilen fotoğraf çok güzel :)

    YanıtlaSil