yazın o güzelim rengarenk sebzeleriyle vedalaştım ben. Kolay kolay elim gitmez yaz sebzelerini pişirmeye...
Çünkü mevsimindeki tat ve kokuyu, piştiğindeki lezzeti mevsimi dışında bulamam,
aynı tadı alamam.
Onun için;
Kış sebzelerinin açılışı karnıbaharla olsun dedim,
size kolay mı kolay ,leziz mi leziz bir karnıbahar pişirdim;
*1 ufak karnabahar,
*1 yumurta
*1 bardak yoğurt,
*1 yemek kaşığı un,
*1 çorba kaşığı tereyağ,
*üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri,
*tuz karabiber,
-yumurta, yoğurt, un iyice çırpılır.
-Ufak parçalara ayrılarak haşlanan karnıbaharlar küçük bir tepsiye yayılır.
-üzerine harcımız dökülür, bir kaşık tereyağ ilave edilerek, fırına konur.
-üzeri pembeleşmeye yakın kaşar rendelenir..
GÜNÜNÜZ GÜZEL GEÇSİN,
HAFTA SONUNU MUTLULUKLA ,SAĞLIKLA,AFİYETLE GELSİN...
elinize sağlık,ben de meyve sebzeleri vaktinde tüketirim ,aynı lezzeti alamam çünkü ,soslu karnıbahar
YanıtlaSilnefis görünüyor,sevgiler..
Güzel oldu tavsiye olunur sevgiler.
SilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilHayırlı cumalar,sevgiler.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkürler.
SilKarnabaharı sevmem ama bunu denemek lazım.
YanıtlaSilEline sağlık...
Bende evdekilere sevdirmek için farklı tarifleri deniyorum teşekkür
SilSeveni az galiba:) teşekkür
SilKarnıbaharı çok severim ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
Sevgiler
SilOffff, bayılırım buna...
YanıtlaSilBende sadece mevsim meyve ve sebzelerini alırım. Tek sıkıntı çok sevmeme rağmen domatesi görüpte alamamak :)
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
Domates çok kullanılan bir meyve ama Salça ile idare ediyorum bende Sevgiler.
SilÇok severim çok hafif ellerine sağlık canım. Sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim VuslaT
SilTarif hoş görünüyor, karnıbahara alışamadım ben nedense..
YanıtlaSilseverim ben ,kolay pişen her şekle gelen bir sebze.
Silellerine sağlık nefis görünüyor sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkürler banucum.
SilArtik bir karnabahar almak sart oldu:)) ellerine saglik Mehtapcim..coktan yenmis bitmis tabiki:)) sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler Emel'im.
Silben karnıbaharı hiç bu şekilde yapmadım sanırım dolapdaki karnabahara bu sefer sizin tarifiniz uygulanacak ellerinize sağlık ..ayrıca bloğumu ziyaret ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilrica ederim, her zaman beklerim...
SilBu ara karnıbaharı ben de çok tükettim. Bir de bu şekilde denemek isterim. Çok lezzetli geliyor kulağa. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkış sebzeleri revaçta , teşekkürler..
Sil