Karnabaharlı Omlet


Bir karnabahar tarifi daha, sevmeyenlere illaki sevdireceğim bu gidişle..

Küçük bir karnabaharı  yıkayıp ,parçalara ayırın ve kısa bir süre haşlayın.
Karnabaharın çok çabuk haşlanacağını hatırlatayım.
Sonra yapışmaz bir tavada ,arzuya göre tereyağ ve zeytinyağ karışımını kızdırıp ,
ufak parçalara bölünmüş karnıbaharları, şöyle bir karıştırın.
Sofrayı paylaşacak kişilerin sayısına göre , ben 4 yumurta kullandım, yumurtaları
bir kasede çırparak, tuzunu karabiberini, kırmızı biberini serpin.
Pişmekte olan karnabaharların üzerine dökün,
ters yüz ederek, alt üst rengi kızarana kadar pişirin..

*Karnıbahar,
*4 yumurta,
*tereyağ, zeytinyağ
*tuz ,karabiber.
hem karnabaharı tüketirken nazlananlara güzel bir çeşit daha hem de besleyici bir öğün..
çok da kolay.
daha ne olsun..
  afiyet olsun...

26 yorum:

  1. Hic denememistim ama iyi fikir bence. Saglikli bir kahvalti... Ellerine saglik canim...

    YanıtlaSil
  2. kış sebzelerini değişik formda yapmak işte bu iyi fikir sizde bunu uygulamışsınız elinze sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ben her halini severim :) ellerinize sağlık.. Şu an tencerede karnabahar var :)

    YanıtlaSil
  4. Bu sıralar omlet çeşitlerine dadanmış durumdayım. Bu tarifte ilk denenecekler listeme girdi bile :)) Ellerinize sağlık. ..

    YanıtlaSil
  5. Cok almam ve genelde cig yemeyi daha cok severim ama dedim sart oldu alacagim, pisirme usulu deneyecegim artik..bu omlette nefis olmus ellerine saglik canim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çiğ yemeyi hiç düşünmedim valla yenir mi acep?? teşekkürler canım.

      Sil
  6. ellerine sağlık canım harika görünüyor banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eskisi kadar komşu ziyareti yapamıyorum kesin, üzülüyorum buna:( gelirim sevgiler...

      Sil
  7. Şu anda karnabahar yerken senin tarifini okuyordum. Bugün yalancı kısır isimli karnabahar salatası yaptım ve onu yiyorum. Biraz artmıştı bugünden. Ne yapayım diye düşünüyordum. Yarın kesin bu şekilde yumurtalı yapacağım.
    Yalancı kısır da çok güzel. Karnabaharları iyiçe yıkayıp robotta bulgur gibi olacak şekilde çiğ olarak çektim. Sonra içine her türlü yeşillik, nar ekşisi, limon, zeytinyağı, istenirse biraz biber salçasıda konabilir ama ben koymadım. Yerken sanki biraz da ceviz koyulabilirmiş gibi geldi. Ama muhteşem ve sağlıklı bir akşam öğünü oldu. Karnabahar tariflerine benden de bir katkı olsun :)) TV de Yasemin Bradley'den duymuştum bunu...
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarif için teşekkür Heyyfi bunu da bu hafta aldığım karnıbaharla deniycem..sevgiler..

      Sil
  8. Ellerine sağlık kışın sık sık yaparız bizde..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık , çok güzel görünüyor :-) eşim pek hoşlanmıyor bu güzel sebzeden ama ben bu şekilde şansımı deneyebilirim :-) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım başarılı olursun eşine beğendirmekte, sevgiler...

      Sil
  10. Karnıbaharın herçeşidini severek yerim ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  11. belkı oğluma boyle yedırebılırım

    YanıtlaSil