Karnabaharlı Omlet
Bir karnabahar tarifi daha, sevmeyenlere illaki sevdireceğim bu gidişle..
Küçük bir karnabaharı yıkayıp ,parçalara ayırın ve kısa bir süre haşlayın.
Karnabaharın çok çabuk haşlanacağını hatırlatayım.
Sonra yapışmaz bir tavada ,arzuya göre tereyağ ve zeytinyağ karışımını kızdırıp ,
ufak parçalara bölünmüş karnıbaharları, şöyle bir karıştırın.
Sofrayı paylaşacak kişilerin sayısına göre , ben 4 yumurta kullandım, yumurtaları
bir kasede çırparak, tuzunu karabiberini, kırmızı biberini serpin.
Pişmekte olan karnabaharların üzerine dökün,
ters yüz ederek, alt üst rengi kızarana kadar pişirin..
*Karnıbahar,
*4 yumurta,
*tereyağ, zeytinyağ
*tuz ,karabiber.
hem karnabaharı tüketirken nazlananlara güzel bir çeşit daha hem de besleyici bir öğün..
çok da kolay.
daha ne olsun..
afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç aklıma gelmemişti ;)
YanıtlaSilsahi mi?:)
SilHic denememistim ama iyi fikir bence. Saglikli bir kahvalti... Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilher öğüne gider, teşekkürler..
Silkış sebzelerini değişik formda yapmak işte bu iyi fikir sizde bunu uygulamışsınız elinze sağlık
YanıtlaSilteşekkürler..
SilBen her halini severim :) ellerinize sağlık.. Şu an tencerede karnabahar var :)
YanıtlaSilne güzel , afiyet olsun.
SilBu sıralar omlet çeşitlerine dadanmış durumdayım. Bu tarifte ilk denenecekler listeme girdi bile :)) Ellerinize sağlık. ..
YanıtlaSilbeğeneceksiniz ...teşekkürler..
SilCok almam ve genelde cig yemeyi daha cok severim ama dedim sart oldu alacagim, pisirme usulu deneyecegim artik..bu omlette nefis olmus ellerine saglik canim:))
YanıtlaSilbende çiğ yemeyi hiç düşünmedim valla yenir mi acep?? teşekkürler canım.
Silellerine sağlık canım harika görünüyor banada beklerim sevgiler
YanıtlaSileskisi kadar komşu ziyareti yapamıyorum kesin, üzülüyorum buna:( gelirim sevgiler...
SilŞu anda karnabahar yerken senin tarifini okuyordum. Bugün yalancı kısır isimli karnabahar salatası yaptım ve onu yiyorum. Biraz artmıştı bugünden. Ne yapayım diye düşünüyordum. Yarın kesin bu şekilde yumurtalı yapacağım.
YanıtlaSilYalancı kısır da çok güzel. Karnabaharları iyiçe yıkayıp robotta bulgur gibi olacak şekilde çiğ olarak çektim. Sonra içine her türlü yeşillik, nar ekşisi, limon, zeytinyağı, istenirse biraz biber salçasıda konabilir ama ben koymadım. Yerken sanki biraz da ceviz koyulabilirmiş gibi geldi. Ama muhteşem ve sağlıklı bir akşam öğünü oldu. Karnabahar tariflerine benden de bir katkı olsun :)) TV de Yasemin Bradley'den duymuştum bunu...
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
tarif için teşekkür Heyyfi bunu da bu hafta aldığım karnıbaharla deniycem..sevgiler..
SilEllerine sağlık kışın sık sık yaparız bizde..Sevgilerimle..
YanıtlaSilsevgiler VuslaT
Silellerine sağlık , çok güzel görünüyor :-) eşim pek hoşlanmıyor bu güzel sebzeden ama ben bu şekilde şansımı deneyebilirim :-) sevgilerimle
YanıtlaSilumarım başarılı olursun eşine beğendirmekte, sevgiler...
SilKarnıbaharın herçeşidini severek yerim ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilteşekkürler...
Silbelkı oğluma boyle yedırebılırım
YanıtlaSilumarım...
SilEllerine sağlık .
YanıtlaSilteşekkürler...
Sil