Yalancı Profiterol



*1 litre süt,
*3 dolu çorba kaşığı un,
*1 su bardağı tozşeker,
*1 poşet krem şanti,
*1paket hazır çikolata sos,
*1 paket tuzsuz etimek,
Üzeri için;
*1 kase çilek,
*1 tatlı kaşığı nişasta,
*1 tatlı kaşığı tozşeker,
--çilekleri ikiye ya da üçe bölerek bir tatlı kaşığı tozşekerle(arzuya bağlı koymayabilirsiniz)
pişirin, iyice yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı kadar nişasta katıp hafif koyulaştırın.
Altını kapatınca blendırla püre haline gelmesini sağlayın.
Bu sos her türlü tatlıya yakışıyor, çileklerin de en güzel hali şu an tezgahlarda..)

--Un, toz şeker ve sütü karıştırıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
--Göz göz olup kaynayınca ocaktan alın, mikserle iyice çırpın, biraz ılınınca içine
toz krem şantiyi karıştırıp çırpmaya devam edin, akıcı kıvamli bir muhallebi olsun.
-İçine kırıp küçültüğümüz etimek parçalarını ilave edip karıştırın.
-Kaselere paylaştırdığımız etimekli muhallebinin üzerine , üzerindeki tarife
göre hazırlanan çikolata sosu döküp, çilekli sosla taçlandırın..


bahar tadında günlük güneşlik bir gün dilerim...

ağız tadıyla.....

6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    en pratiğinden nefis lezzet diye buna denir :)

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık lezzetli ve pratik bir tatlı sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Mehtap'cığım harika görünüyor, eline sağlık canım, afiyet olsun
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Afiyetler olsun degisik bir tarif..Krem santi nin muhallebiye sonradan ilave edilmesinin/yada krem santi ilave edilmesinin nedeni nedir acaba? Farkli bir tat yada yogunlukmu veriyor? Tadi nefis oldugundan eminim goruntusu hos..denemek lazim ki bileyim:)) eline saglik canim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. muhallebiye kremşanti ilavesi bu aralar çok moda:) muhallebideki un kokusunu aldığı gibi daha akışkan bir kıvam veriyor, bol çırpıp ılıtınca etimekler içinde çok fazla ıslanıp hamur olmuyor, aynı profiterol içindeki hamurcuklar gibi kalıyor, denemeni tavsiye ederim, sevgiler Emelcim..

    YanıtlaSil
  6. sevgili Deniz, sevgili özgen ve sevgili Müjde çok teşekkürler...

    YanıtlaSil