Canınız kek çekince : Anne Keki




*1su bardağı süt yada yoğurt,
*2 su bardağı tozşeker,
*3 su bardağı un,
*4 yumurta,
*125 gr tereyağ,(eritilip, ılıtılmış)
*kabartma tozu
*vanilya,
*limon kabuğu rendesi

Buzdolabından daha önce çıkartılıp , oda sıcaklığı kıvamına gelmiş 4 adet yumurta
teker teker hamuru yapacağımız ,derince bir  kaba kırılır.
Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edilerek ,elektrikli çırpıcıyla
koyu  boza kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Karıştırmaya devam ederken içine 1 bardak süt(yoğurt) ilave edilir.
Bir müddet daha karıştırılıp, eritilip ılıtılmış yağımızda katılır, malzemeler
birbirine iyice karışınca çırpmaya son verilir.
Üç su bardağı un, bir paket kabartma tozu , 1 paket vanilya , karışıma elenerek
ilave edilir ,limon kabuğu da konulur ve artık herhangi bir kaşıkla karıştırılarak
kek hamurumuz nihayete erdirilir.
İçi güzelce  yağlanmış kek kalıbımıza dökülen hamurumuz orta ısılı
fırında 20-30 dakika hazır hale gelir.

Sonrası  ''Bir çay gelsin''...

Ağız tadıyla..

6 yorum:

  1. Şuan annemden uzaktayım anne keki dedin gözüm doldu :(( Kek çok severim yapması da yemesi de çok keyifli ben en iyisi yapayım :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Alüminyum tepsilerde davul fırınlarda pişen anne kekinin kokusu bütün evi sarar ve siz mutlu çocukluğunuza dönersiniz 😉😢

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Kek sevemeyenimiz yoktur. Her zaman canımız da çeker. Canaımız çektiği zaman anne kekine geliriz.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  4. Anne kekini yemek kismet oldu bana yine bu son haftada. Tadi damagimda kaldi yine....:(

    YanıtlaSil
  5. şu anda canım çekti.olsa yerdim.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil