cüzdan mevzuu


 Yukarıdaki resim 16 Nisan 'da çekmişim ,halkın cebini etkileyen rakamları 2017 ve 2018 tarihleri arasını mukayese ederek gösteriyor. O dönemde bir artış olmuş resimlemişim.Geçene akşam da her akşam seyrettiğimiz Fox Haber de seçim sonrası yani 25 Haziran 2018 ve okulların açıldığı gün olan 17 Eylül 2018 tarihleri kıyaslanmış.
Görüyorsunuz işte, nereden nereye gelmiş.
Düşünün bakalım aldığınız maaşlar nisan ayında neydi? Eylül ayında ne oldu?
Yukarıdaki göstergeler kadar arttı mı?
Sadece ekranlarda görmüyoruz tabi. Hepimiz bir ev geçindiriyoruz. Faturalar
arttı, pazarda fiyatlar artık neredeyse 6-7 TL den başlıyor, kasaplarda et fiyatlarına zaten yanaşılmıyordu bir de şarbon vakası ile üzerine tüy dikildi.
Fazla söze gerek kalmıyor..
Günaydın..

Not;Çayın yanına simit güzel olurdu ama simide 25 krş.zam zam gelmiş;
       1 lira 50 kuruş olan simit fiyatı 1 lira 75 kuruş olmuş..

16 yorum:

  1. simit de 1,75 oldu ya artık sabah çayıyla iyi gidiyodu..herşeye zam var maalsef..ekimde herşey düzelcekmiş,bakalım nası düzelcek..fatih portakalda olmasa gerçeği bilemicez✔😀 elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi de ekimi bekleyeceğiz desenize.Büyüklerimiz ''uma uma umaca olduk'' derdi.(Umaca:hayal kırıklığı) aynen öyle olduk.

      Sil
  2. Bu sonuçları görmek istemeyene davul çalsan yine görmüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ,onların baktığı yerden bakmak istiyorum bazen.

      Sil
  3. Aaaa dışarıya pek çıkmadığımdan simit fiyatlarını bilmiyordum yuh, oha olmuş:(((
    Ama yanılıyorsun Mehtap'çığım reisleri ne dedi? Bizde krizi mriz yok:))))aslında doğru onlarda kriz yok kriz bize var:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Müjdecim, psikolojik bu durum. Kriz yok biz var gibi görüyoruz, hastayız biz hasta...

      Sil
  4. Dün farkettim ben de simite zam geldiğini... Şaşırdım, sonra şaşırmama şaşırdım :))
    Güleriz ağlanacak halimize vallahi :)

    YanıtlaSil
  5. ay yaaaa hiç bileee kriz filan yok kiiii hihihiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet kriz değil ki bu sadece fiyat farkları oluşmuş.Yani..

      Sil
  6. Bir kesim bu durumu göremiyor veya görmek istemiyor maalesef.

    YanıtlaSil
  7. Zam mı gelmiş yok ya refah ülkesiyiz biz, kıskanıyorlar bizi. Ben de bir nebze gerçeklerden uzaklaşıp o kafayı yaşamak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne çok kıskanılacak yanımız var değil mi ama..

      Sil
  8. Merhabalar.
    Milletini ve vatanını seven herkes gibi, siz de bu fiyat artışlarından, bu keşmekeşlikten ne kadar etkilendiyseniz kaleme alıp, paylaşacak kadar canınız yanmış. Paylaşmak ne ki? Sokaklara çıkıp avazı çıktığı kadar bağırası geliyor insanın. Şu necip Türk milletinin getirildiği duruma bakın!.. Milletimizle, kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlar.

    Fotoğrafını paylaştığınız şu bir bardak çayı yerine göre 1,50 TL. Yerine göre 3,00 TL. gibi bir fiyat üzerinden içiyorsunuz. Daha pahalı içilen yerler de var, artık oralardan bahsetmiyorum. Dediğiniz gibi, bir bardak çayın yanına bir de simit almak istediğiniz de 3.00- 5.00 TL.sı arasında bir para ödemek durumunda kalıyorsunuz. İster için, ister içmeyin. Artık diğer giderlerimize ilişkin bütçenin ne kadar zorlandığını anlatmaya gerek yok. Kimin kulağı duyuyor ki? O değil de tokadı yedikçe, hala çocuklar gibi "acımadı ki" diyenler var ya, onlara ne demek gerekir? Ben onlara yakışacak bir sıfat bulamıyorum.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bile dolar 6 TL nin altına inince her şey düzeldi bak, diyenler var.Oysa Hazirandan önce zaten 4 tl idi.Hadi doları geçtim.Fiyat artışlarını hepimiz görüp yaşıyoruz.Dediğiniz örnek çok güzel;yaramaz çocuklar gibi tokadı yedikçe ''acımadi acımadı'' diye sırıtıyorlar.Tuzu kuru olan çok.Bursa'da üniversitede okuyan oğlum bile ''anne 30 kuruşluk yumurta 1 Tl olmuş ya yumurta bu yumurta'' diye söylenir oldu:) Bu konuda hepimizin endişe duymamız gerektiğini düşünüyorum.Memleketimin bu durumuna gerçekten çok üzülüyorum.

      Sil