sallana sallana günaydın..


Şu satırları yazmamdan bir on dakika önce, oturduğum koltukta iki kez aralıklarla deprem olduğunu hissettim.Yerden yerden bir titreştirdi.Tabii ki yüreğim pır pır etti. Depremle yaşamaya alışın diyorlar.Korkmamaya alışın.Yoksa neye alışacaksın ? Kendimizi telkin etmemiz lazım.Beterin beteri var,herşey insanlar için ,İstanbul deprem bölgesi.
Her ''an'' olabilir. Hazırlıklı olun.
Her yer toplanma alanı doluymuş.Biz şanslıyız ,çünkü arkamızdaki yeşillikler içindeki,zeytin,çınar,akasya ağaçları ile dolu park ''Toplanma Alanı'' imiş.
Her hangi bir tabela yok, şimdiye kadar bilmiyorduk.
(Bildiğimiz yer : Toplanma yeri burasıydı!!!!!, )
Belediye'nin açıklamalarından öğrendik.Çevrede ne kadar irili,ufaklı park varsa hepsi toplanma alanı olmuş.Zaten başka boş yer yok. Oralara gidip toplaşıp bekleyeceğiz.Gelen olursa,kısmet.
Bir de deprem çantası yapmalı.O kırmızı olanlar varya TV'lerde gösteriyorlar.Bundan da iş çıkartıp yakında Deprem Çantaları satmaya başlarlar mı?Acaba? Çantayı yaptık, toplanma alanına çıktık. Artık herhalde haberleşme,yiyecek-içecek,sağlık,çadır yerleri ,arama kurtarma vs. bunlarla ilgili yöneticiler hazırlanıyordur.Biz de çanta tamam,cenin pozisyonunu da öğrendik,yaşam üçgeni falan.Tabii o anı yaşayan bilir, insan korkudan herşeyi unutabilir ya.
Neyse ben bu kez daha az korktum sanki.
Alıştım mı ,nedir?
Evet alıştım ben galiba.
Ama bu az sarstı. Ondan olabilir mi?

(NOT;
Yalova 2.9 ve 3.6 .İki kez demiştim ,doğruymuş:(

7 yorum:

  1. Allah muhafaza eylesin. Kimsenin canı acımasın.

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsuuun. blogda özledik ama seni yaniii :)

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. Tv.de İstanbul un toplanma alanlarıyla ilgili epey bilgi edinmiştik ve acı gerçeği de görmüştük :(

    YanıtlaSil
  4. DEPREM KONUSU ÇOK CİDDİ, GERÇEKTEN BU KONUDA ÇOK BİLİNÇLİ OLMAK GEREKİR ŞAKASI YOK.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun canım. Babam, eşimin ailesi hep istanbul da. Merak içindeydik kaç gündür.

    YanıtlaSil