haftaya karışık başla

9 eylül ,yeni bir haftanın ilk günü.Bu günü özel kılan şeylerden biri ''İzmir'in düşman işgalinden kurtarılması''Hep öğretilen tabiriyle''Düşmanın denize dökülmesi.''İzmirlilerin bu mutlu gününü kutluyorum.Mustafa Kemal Atatürk'ü,silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyorum,makamları cennet olsun.
 Memleketimizi ,insanlarımızı uzun yıllar bir arada görmek istiyoruz. Şu satırları yazarken ,yakındaki okuldan İstiklal Marşı'mızın çalındığını duyuyorum. Okullar bugün dersbaşı yaptı. Yakınımızda bir anadolu lisesi ,bir de özel okul var. Sık sık neşeli öğrenci sesleri, hopörlörden gelen boğuk öğretmen sesleri,zil sesleri,servis kornaları duyuluyor.Canlı bir muhitteyiz. İstanbul zaten capcanlı.
Baksana yıllardır hep düşündüğümüz ,gece neden toplu ulaşım yok? sorunu yeni belediye başkanıyla çözülünce gördüler ki gece yolcusu binlerceymiş. Metrolar tıklım tıklım gidiyor ,geliyormuş.Yani büyük bir ihtiyaçmış bu. O kadar çok insan yaşıyor ki taksicisine de yeter, minibüsçüsüne de.Toplu ulaşım sabaha kadar olmalı.
Bir de güvenli yaşıyoruz, diyebilsek. Gencecik, yetişmiş, anababanın gözbebeği evlatlarımızı tinercilere, bağımlılara kurban etmeyeceğimizden emin olsak. Beyoğlu'nun orta yerinde , toplu ulaşım durağında üç erkek can güvenliği olmadan tramvay bekleyemiyorsa, hangimiz bekleyeceğiz? Artık güvenlik güçleri,sadece siyasetçileri değil halkı da korusunlar, evlatlarımızı korusunlar.
Bu konuda yazmak istememiştim. Hangi konuda yazmak istemiştin ,derseniz.
Biraz olumsuz duygularla geçti bu hafta sonu.İyi şeyler ,umutlar tükenmesin desek de bazen yaşadıklarımızdan ziyadesiyle duyduklarımız bizi tüketiyor. Geçenlerde ''The Great Hack''diye bir belgesel izledim. İnsanların sosyal mecralar aracılığı ile nasıl istenildiği gibi yönlendirilip, hissettirildiği,öyle sandırıldığı ile ilgili.Çok etkiledi beni.Farkındaydım ama belgeli, şahitli falan anlatılınca nasıl bir kobay sürüsü olabildiğimizi anlayınca bir fena oluyor insan.
Onun için diyorum ki kendimizi bu sosyal medya denilen olayda, fazlaca kaptırmayalım. Seçimler için bu işleri kullanan her şey için kullanır.
Mesela kadın koymuş''Tereyağı ile yoğurt mayalama'' Yani nasıl? Olur mu? Yıllardır kimseler duymamış da sen mi buldun bunu.Hayır eşim ısrar edince denedim ,birde:)) Tabii ki tutmadı.Yorum yazdım, tutmadı ,diye.Bıraksan çemkirecek.Sal gitsin dedim.Kabahat sende.Kırk yıldır bildiğin anan-baban usul varken tereyağı ile yoğurt denersen, olmaz tabi.
Yani dediğim her şeye atlamayın :)
Çok ortaya karışık oldu ama,kafam da karışık zaten, bu günlük herkese en güzelinden bir pazartesi günü diliyorum.İyi haberler alacağımız günler bizimle olsun.
Şükürler olsun:)



24 yorum:

  1. Gündemde olan ne varsa hemen hemen hepsine değinmişsiniz ve çok da güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında şöyle yazacak birşey bulmakta zorlandığımız bir ülke olsak arada.olaylar o kadar çabuk ve hızlı geçiyor ki yetişemiyoruz.Teşekkür.

      Sil
  2. The Great Hack'ı herkes izlemeli. Verilerimizden çıkarılan profilimizle bilinçaltımızın nasıl etkilenebileceği çok güzel anlatılmış. Belgeseli izleyene kadar verilerimizin reklam amacıyla kullanıldığını düşünuyordum. Oysa verdiğimiz oy da bile etkileri varmış. Şiddet yanlısı bireyler olmamız için bizi manüpile ediyorlarmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes izlemeli fikrine katılıyorum.Şiddet yanlısı olmamız için nasıl manüple edildiğimizi, düşünürsek anlayabiliyoruz zaten.Çok şaşırarak izledim.Etkileyici bir film.

      Sil
  3. İzmir in kurtuluşu kutlu olsun, Allah korusun yurdumuzu her türlü düşmandan.
    Büyük şehirler için güvenli gece seferleri önemli ama bunca yıldır neden yapılmamış sanki? Bazı tahminlerim var elbet ama ben de senin gibi olumlu düşünme taraftarıyım. Haftamız güzel olsun :)

    YanıtlaSil
  4. sosyal medya bağlımlılığı konusunda haklısın insanlar o olmadan yaşayamaz durumda... ve fenomencikler :))) de çekilmez durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben artık sıkılır oldum , elim çok fazla gitmiyor .facebook dan uzaktım zaten instagramda aynı konuma gelmek üzere.twitter haber almak adına işte idare ediyor.

      Sil
  5. İzmir'in düşman işgâlinden kurtuluşunun yıl dönümü. Gün gün, sıra sıra emperyalist güçleri uzaklaştırmamız ne güzeldir. Yanılmıyorsam 10 Eylül'de Balıkesir'de kutlanır, sonra 11 Eylül'de benim memleketim Gemlik kurtulur:) Hat boyu ilerleyen böyle bir gurur! Hatırlamak lâzım, anmak lâzım.
    Ülkemizde kafa karışıklığı yaşamadığımız gün var mı ki? Her şeye rağmen iyi haftalar diliyorum Mehtap! Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gemlikli misin?Ne güzel bir şehir.Özellikle Bursa'dan gelirken birden karşına çıkan o deniz:''Gemlik e doğru denizi göreceksin şaşırma'' diyen Orhan Veli ,ne doğru demiş.Sevgiler..

      Sil
  6. Ortaya karışık ama güzel bir derleme olmuş emeğinize sağlık. Ben de tüm öğrencilerimize başarılı eğitim öğretim yılı dilerim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm öğrencilere zihin açıklığı diliyorum, başarılı bir yıl olsun ,benimkiler dahil:)

      Sil
    2. Ben de size bu güzel temenniler için katılıyorum.

      Sil
  7. when they see us izledim müthişti yaa ağladım bi de çok yaa. the great hack bakayım o da iyi belli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma , bende çok fena oldum.Neyse ki sonunda /yine de/ telafi olmuş çektikleri.

      Sil
    2. great hack de şaşırtıcıydııı :)

      Sil
  8. Bence güzel bir karışık olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Bazen ortaya karışık iyi oluyor. İnsan kafasında bir dünya şeyi nasıl toparlayacağını bilemiyor.

    YanıtlaSil
  10. masadaki karanfil nasıl eski zaman gibi.

    YanıtlaSil
  11. son yazıma bi bak amaaa :)

    YanıtlaSil
  12. Çok haklısın sosyal medya konusunda. Ve ben de internet tariflerine pek itibar etmiyorum artık.Yani en azından aklıma yatanlar varsa onları deniyorum .

    YanıtlaSil
  13. son yazımdaki çernobil adlı diziyi izlemediysen kaçırmaa sana uygun yaniii :)

    YanıtlaSil
  14. Ortam karmakarışık zaten canım iyi haberler beklemekten yorulduk.

    YanıtlaSil