Ayraç lazım .

Kitap okurken ,kaldığım yeri unutmamak için sayfa kenarını ufacık kıvırırım.Bu çocukluğumdan  kalma alışkanlığı severim . Sanırım o zaman ayraç diye bir şey yoktu. Kitabın içinden sarkan bir ip olurdu,kitaba yapışık onu hangi sayfadaysak onun arasına koyup kitabı öyle kapardık. Işte o olmadığında kıvırıverirdik sayfanın ucunu.
Kitabı emanet aldığımdan, dedim ;ucunu kıvırmayayım,diğer kitapların içine  bakayımda bir ayraç bulayım. Bu elime geldi;

Sevgili BİR bloğunun sahibi Handan'dan. Galiba blog yıldönümü şanslısıydım 😍

Pek işime yaradı. Bu kitabı ne zamandır okuyacağım yeni kısmet oldu. Böyle uzak diyarlara, farklı kültürlere götüren hikayeleri seviyorum. Niyetim internetten sipariş verdiğim iki kitaptı, ama PTT Kargo,15 gün oldu, kitapları  hala getirmedi. Yoğunlarmış !!yani yılların PTT si bu hâle mi düştü, kargoyla başedemez hale mi geldi. Yazık.
Şikayetçiyim.Bundan böyle ne Kitapyurdu' ndan kitap sipariş ederim.
Ne de kargolarım için PTTKargo 'yu tercih ederim.

24 yorum:

  1. Gerçekten ben de günlerdir kitap siparişlerimi bekliyorum 17 gün oldu benim de hala gelmedi 😔 kitap ayraçları benim için çok önemlidir kitapları çok severim ve çok iyi bakarım, canları yanacak gidi hissederim ve sayfalarını kıvırmam bu yüzden eskiden beri kaldığım yeri anlamak için ayraç yoksa araya kağıt falan koyardım 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün ayın 20'si hala yok ama artık Kartal PTT ye geldi artık bir kaç günde burada bekler:) gerçi öyle kıvrılmış izli, altıçizili(Ders kitabı hariç hiç yapmamışımdır) kitaplar okunmuşluğu belirtip bir güzellik kazandırıyor kitaba ama bende kıyamam, öyle yeni gib kalsın isterim.

      Sil
  2. Hani kimse kara cumadan alış beriş yapmadı ya ondan kargo şirketleri deli gibi koşturmuyorlarmış :D PTT kargocu çocukla arkadaş olduk artık, yetişemiyoruz abla diyor. Bir haftada geldi benim paketim geçen hafta.

    İşe yaradığına sevindim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemlerini ona göre kuralarmış, işsizlikten geçilmiyor az personelle çok iş kotarmaya çalışırlarsa olacağı bu .Yetişecekler koskaca PTT onca işe el atacağına bir tanesini düzgün yapsın.Kara cuma falan arkasına sığınmasınlar.

      Sil
  3. Ben hep D&R'ı tercih ediyorum internetten kitap alırken. Hem gecikmiyor hem paketlemeleri çok özenli.

    YanıtlaSil
  4. Hiç kızmayın yılbaşı öncesi bu gibi aksaklıklar oluyor. Geçen yıl bu günlerde bozulan buzdolabımı tamir ettiremedim. Koskoca Arçelik beni bir aya yakın bekletti. Sebep yıl sonuymuş. Size geçmiş olsun. Ama bu vesileyle de Ve Dağlar Yankılandı'yı okuyorsunuz. Serinin üçüncü kitabıydı galiba. İyi okumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabı tamirinin yılbaşı ile ilgisini nasıl kurmuşlar:)) anlayamadım.
      Bankacılık yıllarımdan bilirim herkes yoğun olsun olmasın bir Yılsonu, yılbaşı diye söylenir. Ve Dağlar Yankılandı okunması gereken kitaplardan ,güzel bir kitap.Sevgiler.

      Sil
  5. Sevdiğim bir söz var "Her yara kitap ayracı gibi durur hayatımızda. Nerede kalmıştık deriz, devam ederiz."
    Basit bir kitap ayracına yüklenen ağor görev ve sorumluluğa bakar mısınız?

    Bu gğnlerde birçok dostum kargolardan muzdarip.Sebebi kara cuma diye adlandırılıp milletin bir güzel soyulduğu o günlerde sadece yurtiçi kargo 12 milyon gönderiyi yılbaşına kadar teslim etme çilesine düşmüş.
    Memleket neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Ah benim eski Türkiyem..:(


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir sözmüş.
      Bu olay kargoculara ders olmuştur herhalde, bundan sonra planlarını düzgün yaparlar.Eski günlerimizi arar olduk ,bir yandan rahatlık tamam ama bir yandan başka sorunlar.Bu arada bu kadar alışveriş yapılması ne kadar doğru ,bu ekonomik durumda, orası da muamma?

      Sil
  6. Çocukken ben de kıvırırdım ve annem çok kızardı bana... Ataçla işaretle derdi unuturdum, yin ekıvırırdım :))
    Keyifli okumaların olsun...

    YanıtlaSil
  7. Bu ara kargolar da aynı durumda bu efsane cumlar yılbaşının yaklaşması hepsini ne yaptığını bilmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kolaylık versin dağıtıcılara,ama başlarındakiler biraz daha planlı olsunlar..

      Sil
  8. Son zamanlarda kitaplarımı Trendyoldan alır oldum. Birkaçı Pegasus Yayınevinden gönderildi, pakete ayraç da ekliyorlar bol bol. Aklında bulunsun. Kargoları da ptt değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Firmalar bu gidişle kendi kargo şirketlerini oluşturacak.Tavsiyeye teşekkür aklımda bulunsun.

      Sil
  9. Bir arkadaşım para koyardı ben de peçete, zenginin hali başka oluyor sanırım :)

    YanıtlaSil
  10. Son günlerde internet üzerinden alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Kara cuma sonrası üzerine yılbaşı alışverişi de eklenince...iyice sarktı kargolar :(

    YanıtlaSil
  11. Benim de alışkanlığımdı :) dediğiniz gibi ayrac olmadığından .
    Ve dağlar yankılandı kitabını okmuştum güzel bir kitap tı

    YanıtlaSil
  12. Şahsen kitap ayracı koleksiyonum var. Gittiğim ve bende olmayan tüm ayraçları alıyorum. :) Kendimi durduramıyorum.

    YanıtlaSil
  13. Çok severim değişik kitap ayraçları güle güle kullan canım ☺️

    YanıtlaSil