50 M2 , Sisli günler..

 

Dün sis bastı aniden. Sabah saatleriydi, Büyükada'ya doğru ,batıdan duman gibi bir bulut gelip yayıldı, denizle birleşti ,adanın tepesi açıkta kaldı. Çok uzaklarda görülen ulu bir dağ tepesi gibi. Sonra o bulut tüm denizi, tüm adayı kapladı,yok etti, taa bizim evin önündeki caddeye kadar geldi ,kaldı orada. Bir sis bulutunun tam sınırında bulunmamıştım sanırım. Bir sisin yayılmasını da izlememiştim evdeki pencereden. Kısıtlama halleri işte, evden dışarıyı izleme aktivitesi olarak, bir sis anısı. Epey bir seyrettik camdan dışarısını, sonra açıldı sis, o tepede görünen aydınlık ,güneş halini aldı. 


Biz de sisten vazgeçip,'' 50M2 '''nin kalan son 1,5 bölümünü seyre daldık. 50M2 Netflix'deki yeni Türk dizisi. 8 bölüm. Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Cengiz Bozkurt, Kürsat Alnıaçık ,Tolga Tekin oyuncuları arasında. Burak Aksak (''Leyla ile Mecnun ''dizisinin senaristi) senaryosunu yazmış, Selçuk Aydemir  (''Düğün Dernek'' filmlerinin yönetmeni:) yönetmiş. 

Dizi bir mahalle dizisi. Konu hiç yabancı değil. Yerli filmlerdeki , herkesin birbirini tanıyıp sevdiği mahalleye gelip, eski evleri alarak apartman inşa etmek isteyen ''kötü'' müteahhit (filmdeki müteahhit değil, işadamı ) ve onu engellemeye çalışan ''iyi'' mahalleliler arası mücadeleyi anlatıyor. Konu, günümüz insan ve yaşam şartlarına uyarlanmış. Saçma komedilerden ,ama güldürdüğü yerler, güzel espriler var. Hiç eskimeyen bir memleket konusu. Her dönemde yaşanan şeyler. Araya mafyavari işlerde konulmuş elbet. İzlenebilir bir dizi . 

 Bugün kısıtlı günlerden, hava çok güzel. Uzun yıllardır ,bu aylarda balkonda oturduğumuzu hatırlamam. Bu gün, tam çay içmelikti balkon. Tabii ki içtik. Sonra maskelerimizi takıp, market bahanesiyle dışarı da çıktık. Market yakın, bizde yolu uzattık. Annemlere uğrayıp kahve içtik. Dolana dolana ,eve geldik. Arka parkta baharlar açmıştı. Sanmayın sadece biz. Herkes dışardaydı. Parkın banklarında muhabbete dalanlar, köpeğini gezdirenler, gelip geçenler yani birçok insan dışarı atmıştı kendini. Hatta caddede  araba trafiği de epeyceydi. Kısıtlamalar kısmi kısmi olunca ,işte durum böyle oluyor. Şu hastalık zamanları geçip gitse de rahata erse insanlar. Maddi, manevi tükenmek üzere çoğumuz. Havalar gibi ,sisliyiz pusluyuz.  


23 yorum:

  1. Bu diziyi duymamıştım, pek ilgilenemiyorum Netflix ile bu aralar, hikaye çok vaktimi alıyor, ah evet ya, bıktık bıktık.....ay ne olur bitsin artık..maskeyle dışarı çıkmaktan filan hepsinden bıktım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayelerini okumak kısmet olmadı, watpadd a girmeyi başarırsam inşallah. Eski hesabımı ve şifremi kabul etmiyor, yeniden üye olmak lazım.
      Maske kışın yine iyi de sıcaklar basınca nasıl olacak yine bilmem.

      Sil
  2. Pandemi süreci bittiğinde yada kendinizi biraz daha fazla güvende hissettiğiniz bir vakit, Kartepe (Maşukiye'de) Sisli Vadi isimli bir yer (belki de daha önce gitmişsinizdir) var. Orayı kesinlikle tavsiye ederim.

    Konu dizi ama sisi duyunca dayamayıp yazdım. Sisin dağlara anlık yayılışı, daha sonra bulutlar üzerinde manzara izlemenin keyfi inanılmaz farklı:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşukiye'ye bir kez uzun zaman önce gitmiştim. Ama sadece o kahvaltı edilen yerleri falan var ya ,oralara. Teşekkürler tavsiye için.

      Sil
  3. Ah ne güzel olmuş izlemiş ve anlatmışsın dünkü sisi.
    Bir sefer Fenerbahçe Parkında böyle bir sis içinde kalıvermiştik. Çok ilginç bir doğa olayı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da İstanbul'a hasret kaldık:) Yani giden gidiyor tabii de Kadıköy tarafına gitmeyeli mevsimler oldu.

      Sil
  4. peki izleyim diziyi oluy :) sis boğazda ne güzel oluyo gizemli filmler gibi, ah büyükadaaa özledim seniiii :) 10 ay oldu senden uzak kalalııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasret biter inşallah kısa zamanda , biz de uzaktan bakıyoruz, eskiden arada gider bir balık falan yerdik.

      Sil
  5. Kısıtlama cidden tuhaf.
    Kısıtlama var insanlar sokakta.
    Ne güzel tespit. Sisli pusluyuz cidden. Arada sis gider gibi oluyor ama pus baki kalıyor. Şuan hem sisliyim hem puslu...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kural var ,denetleyen yok, isteğe bağlı.

      Sil
  6. neyse ki markete gitmek serbest. çıldıracak hale geldik :) bu müteahhit mevzusu yeşilçamda da vardı. bitmeyen senfoni gibi bizim için. hepimizi apartmana çevirip rahatlasalar ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım hepimizi apartmana çevirdiler, hatta siteye..

      Sil
  7. Mehtap hanım iyi aklıma getirdiniz 50 m2 yi arın akşam izlemeye başlıyacağım.

    YanıtlaSil
  8. Ben çok severim sisi. Zamanında Bursa’da acayip sis olurdu, kol mesafesinde bile bir şey görülmezdi, çok eğlenceli gelirdi bana. Memleketimde ise sis hiç dağılmaz zaten, yağmur da yanına bonusu. Balkonda çay keyfi, oh afiyet olsun. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sis çocukken çok sihirli bir olay gibi geliyor insana. Biraz ürkütücü, yalnızlaştırıcı bir doğa olayı gerçekten. Bursa'nın sisi , lodosu ,karı kışı yani doğa olayları hep meşhur.
      Teşekkürler, selamlar.

      Sil
  9. Şehirler arası bir yolculukta, Eskişehir yakınlarında hava kararmaya başlarken sisle birlikte kararmış, otobüsün görüş mesafesi 1 metreye kadar düşmüştü. Kaptan şoförümüz buna rağmen hızını düşürerek hiç durmadan devam etti. Hiç unutmam, ödüm patlayarak izlemiştim yolu. Yarım saat kadar sonra sis aniden bitti ama ben benden gittim. Öbür türlü evden sisli manzaraları izlemek çok hoştur. Düşler ülkesi gibi.

    Dizi güzele benziyor. Biz de temmuzda hiç balkonda oturmadığımızı farketmiştik. Hiç evde olmuyormuşuz demek ki. Manzarada gün batımın en güzel halleri varmış meğer:)
    Dediğiniz gibi bıktık artık kısıtlı yaşamaktan. Sabır, sabır. Tükenmek üzereyiz cidden. Kaleminize sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Karşısına geçip seyretmek güzel ama ben sisli yollarda çok macera yaşamıştım. Düğün Dernek filmini izlemiş sığ bulmuştum. Sanırım 50m2 de bana çok hitap etmez. Pandemi bitsin bir an önce kırlara bayırlara açılalım:) Yoksa psikolojimiz iyice bozulacak:)

    YanıtlaSil
  11. feriha hanım teyze geldi, seviyodun teeen :)

    YanıtlaSil
  12. bu diziyi burak aksak yazdığı için merak ediyordum listemdeydi leyla ve mecnun dönüp dönüp izlediğim en sevdiğim dizilerden çünkü :) sisli havaları izlemeyi severim ben de çok gizemli oluyor :)

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar.
    Hadi mevsim kış bu tür sisler normal diyelim. Ancak aynı sisi ben memleketimde Haziran ayı içinde bile görebiliyorum. Tabi bu sefer sizin gördüğünüz ve izlediğiniz sis, içinde bulunduğunuz coğrafya ve iklim şartları nedeniyle farklı bir görünüme dönmüş. Ama çabuk dağılmış.

    Pandemi olayına gelince, şimdi ben de zaman zaman alış verişi bahane ederek ama sadece ikamet ettiğim bölgede ve sosyal mesafeyi mutlaka koruyarak maskeli ve hiçbir canlı ile yan yana gelmemeye dikkat ederek dolaşabiliyorum. Ancak, park ve bahçelerde gruplaşarak ve sosyal mesafeyi ihlal ederek hatta maskelerini de indirerek sohbet eden, yiyen içen gruplara ne demeli? Balkonda çayınızı içtiniz afiyet olsun. Netflix'de 50M2 diziniz de seyrettiniz. Daha sonra da dışarıya hava almaya da çıktınız. Aman dikkatli olun. Tedbirleri elden bırakmayın.

    Şimdi bir de mutasyona uğramış Korona çıktı. Ne olacağımız belli değil. Virüsü yenme konusunda bir başarı elde edilecekse, bu sadece bizim gibi düşünen insanlarla elde edilecek bir başarı değildir. Kurallara uyma ve tedbirleri alma konusunda hep birlikte diğer bir deyişle topyekun olmalı.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  14. Balkonda çay içme fırsatı kaçırılmamış :)

    YanıtlaSil
  15. Aa, ben de bu sisi izledim, çok ilginçti. Önce bir yerde yangın var da duman geliyor zannettim.

    YanıtlaSil