Konu Neydi?

Kapanma öncesi son pazarteside gidip ikinci aşımızı olduk. Aynı hastanede olmayı tercih ettik ama bu sefer 2. kata almışlar aşı odalarını , tabii ki asansöre binme cesareti göstermeyip, merdivenle tık nefes iki kat çıktık. Ne kadar da hamlaşmışız.Aşımızı yine aynı hemşire kız yaptı. İlk aşıdaki ilgi alaka azalmış normal olarak. Bizden başka iki kişi daha vardı, kalabalıkda  azalmış. Malum Çin aşıları gönder/gönderemiyormuş.Ama hazirandan sonra aşı bollaşacakmış. İnşallah. Bu sefer aşı sonrası onbeş dakika beklemedik. Tabi aşı olduk diye de güvenmemek lazımmış ,Hıncal Uluç aşılı olduğu halde kapmış  kovidi , ama hafif geçiriyormuş. 


29 nisan perşembe gününden sonra tam kapanma mı? Tam kısıtlama mı? İstisnası bol kapanma mı? Bir türlü tam kapanamama mı? Boş boş gezme, çıkacaksan alışveriş yap, namaza git o kadar, kısıtlaması mı? Seyahat yasak,ama uçakla bir yere gideceksen uçaklar ful dolu çalışacak, paran az otobüsle gidicem dersen, maalesef otobüsler yarım yolcu kapasiteli? Bilet bulabilirsen gidersin.İzin almak şartı ile tabii. Oteller de açık ama önceden yapılmış rezervasyon istisna kapsamında sayılmıyor!.Bu arada yasakların başlayacağı güne kadar zaten İstanbul'dan kaçan kaçana.
 Şöyle ilanlar var⤴ Sanırsın bayram tatili 17 güne çıktı ki öyle varsayılmış, herkes yazlığa, memlekete vs. gidiyor. Oteller 17 günlük ilanlar veriyor.Ramazan ikiye bölündü, 15 gün İstanbul'da geçirilecek 15 gün yazlıklarda, memlekette, otellerde. Nedir bu? Bilen var mı? 
Semt pazarları da kapanacakmış . Bunun iyi bir tedbir olduğunu düşünüyorum, Artık iki hafta idare edilir, bir şekilde.Dönüşte mutlaka fiyatlara yansıyacaktır bu kapatılış, neyse ki emeklilere ikramiye var ,hem de 1100.-TL .. Yani benim umurumda değil o nedenle. 

Sarı  hastalık rengidir ,diye bir safsata vardı .Oysa güneşin parlaklığını hatırlatan sarı, insanın içini açar. Laleye çok yakışır, ismine yapılan şarkıyı mırıldandırır. Bu da kapanmadan önceki son uzak park gezimizden hatıra kalsın. Artık site bahçesinde turlamak gerekecek. Tabi yönetici laf etmezse..Yöneticilere de site içinde dolaşanları ,özellikle çocuk ve gençleri , uyarma görevi verilmiş. Tıpkı Bizimkiler dizisinin meşhur karakterlerinden Sabri bey'in herşeye karışması gibi.

(Ünlü Oyuncu,yazar,yönetmen Mehmet Akan'ı(1939-2006) rahmetle anıyorum) 

Bugün sarı laleler, çiçekler falan yazacakken, Meryem'in dediği gibi'' eviriyom çeviriyom lafı yine oraya getiriyom'' Başka konu yokmuş gibi..




27 yorum:

  1. Kimsede bi gram akıl fikir kalmamış sanki, yasak delme telaşındalar. Fesuphannallah.

    Haydi bol antikorlu olsun aşınız. Bize ne zaman sıra gelir bilinmez. Benim için önemli değil de pilotlara neden sıra gelmiyor onu anlamadım. Neyse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten önce çalışanlara yapılması gerekirdi, neden yapılmadı, neden böyle bir sıra izlendi akıl alır gibi değil. Duyduğumuz hastalar hep gençlerden son aylarda:(

      Sil
  2. Eğlenceli diyeceğim de saçma mı kaçacak yoksa yersiz mi olacak bilemedim.
    Bende bu sabah eşime, yarın başlıyor 15 tatilin bol bol uyursun. Napalım tatil diye bakalım olaya, dedim.
    İşe yarar İnşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bakanlar çoğunlukta galiba. Hatta çalışmak zorunda olanlar baya bozuk bu işe. İşe yarayacağı konusunda şüpheliyim, hele hava güzel olursa..

      Sil
  3. Aynen.. Kendimi zorluyorum doğaya renklere bahara dair yazmak için ama geri planda hep aynı plak dönerken çok zor oluyor.... Sabır. Geçecek inşallah.. Kızınız toparladı değil mi? Şükür...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızım toparladı çok şükür, başladı işe. Varolun:)
      Evet hele 17 gün kapanacağız diye şimdi yine konu hep pandemi. Kafalar başka şeye kanalize olamıyor kolay kolay.

      Sil
  4. Sarı güzel renktir. Aslında renklerin hepsi ayrı güzel ya. Kapanma falan hikaye. Benim eşim devlet memuru dönüşümlü de olsa çalışacaklar. Üretimdekiler zaten çalışıyor. Sağlıkçılar, güvenlik güçleri, bankalar, vergi vs. nöbetçi noter, araç muayene istasyonları, market çalışanları....say say bitmiyor çalışan kesim. Kapananlar daha kısa. Çocuk, genç, yaşlı, çalışmayan kadınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankada çalışırken bayram tatillerinin o yarım günleri tatil ilan edilirdi ama biz çalışırdık:( Ne fena olurdu.
      Ama bu pandemi, heryeri kapatsalardı iyiydi ama olamıyor demekki. Bugün yün aldım, tuhafiyeci bey bile gündüz 13.00 den sonra açık olucaz ,dedi:) Şaşırdım.

      Sil
  5. Sınırlar nerede başlıyor nerede bitiyor. Kimler avantajlı kimler değil. Hepsi birbirine karışmış durumda. Tam kapanma böyle oluyormuş demek ki. Tam kapanmada herkes evde oturacak, aşılanma hızı artırılacakken tatiller falan gırla ve serbest mi şimdi? Terminallerdeki görüntülerden dehşete kapıldım resmen. Türkiye'nin dört bir yanına yeni dalgalanmalar yola çıktı bile.
    Aşınız sekteye uğramadan tamamlanmış. Şifa olsun. Biontech 2. randevuları 2 ay sonraya veriliyor dünden beri. Artık bir an önce karar çıksa da parası olanlar bari hemen aşısını olabilse. Kalanların aşısını devlet hızlı bir şekilde bitirse. Nereye baksak laf oraya geliyor maalesef. Halimiz şaşılası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba Biontech'lerde o karardan dönülmüş.Yeni vurulacaklara 8 hafta uygulanacakmış, eski olanlara aynı tarihte yapılacakmış aşılar.Komşudan alınan bilgi.
      Terminaller felaket yani insanlarda nedir bu panik anlamış değilim.

      Sil
  6. Bizimkiler deyince aklıma hep horoz geliyor, katil bey :) Çok küçüktüm,yeniden mi bakıversem diziye :) Sarı çiçekler candır, kanolaları çok severim mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir diziydi, hala hafızalarda..

      Sil
  7. İnanılmaz bir kalabalık var her yerde. allah sonumuzu hayr etsin demekten başka bir sey gelmiyor elden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mahalle bakkalında bile kuyruk vardı bugün:) Halbuki her gün açık marketler.

      Sil
  8. Bir garip kapanma olduğu ortada.Babam parası olana bir şey yok garibana var diye yorumluyor olup biteni.Bir de kapanma öncesi muazzam bir sosyal mesafesizlik akıyor çarşı pazarda.Hal bu olunca kapanma bitimine yakın covid patlaması görmek olası bence.

    Laleler çok güzel.İçi açılıyor insanın:)

    Büyükbabam her iki aşısını da olmuştu.Evde 4 covidli olmasına rağmen( onların da karantina süreci bitmek üzere) hastalanmadı. Yine de dediğiniz gibi dikkati elden bırakmamalı.

    YanıtlaSil
  9. Babanızın yorumuna katılıyorum.
    Hasta olan ailenize acil şifalar dilerim. Çok geçmiş olsun, benim kızımda yeni atlattığı için ne zor olduğunu biliyorum.
    Herkes dikkat etmeli ki 4. dalga olmasın, umarım.

    YanıtlaSil
  10. Otellerin 17 günlük kampanyakarı benimde çok dikkatimi çekti hemde çoğu %50 indirimli :-)) Otel tatili kültürünü bırakmış olmama rağmen acaba dedim :-)) Bu hareketlillkten dolayı vaka sayısı illa ki artacaktır, belki 3 hafta yada 1 ay olsa daha iyi sonuçlar olurdu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duyduğum en mantıksız ilan. Herkese yasak varken kim gitti acaba?Yabancılardır muhtemelen. Bir büyük demiş ya ''Türkiye'de turistler şanslı'' öyle bir şey demiş, o anlamda.

      Sil
  11. Selam çarşamba günü pazara gittim. O kadar çok kalabalıktı ki bir anana sosyal mesafeye dikkat ettin. O kadar havada kaldı ki. Bu kapanma kime? Eşimle konuşuyoruz. Tabii ki bize. Biz kim? Pandemi olduğundan beri torunların dışında ve açık alanlarda mesafeli olarak görüştüğüm bir iki insan hariç bize torunlara bakmak zorundayız. Dünürler beraber bakıyoruz. Anne çalışıyor. Peki bize cumartesi pazar yasak yetmedi 17 gün yasak. Peki bu dönemde çalışanlar ne olacak hafta sonu soluklanamacayacak. Ya bu dönemde çalışmayanlar. Ne olacak. Bunun adı eve kapatma. Kim için? Hasta olan kimler aşılananlar kimler. İki aşı olduk. Market dışında hafta iki iki parkta döndük biraz hava aldık. Nereden tutsak. Gül eve temizliğe gidiyor. Çalışmak zorundayım. İzin aldım. Ama her an ceza yiyebilirim. Hasta olmamak için insana hasret kaldık. Yaşamak için iş bulursak çalışmaya. Sarı güller harika sarı rengi severim. Bende de sıcaklık çağrıştırıyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ne kapanması ya, evet tatil memleket yolculuk, ayrıca, bugün marketler, alışveriş, parklar yine hareketliydi, mahalle içlerinde aralarında sorun yok, polis görse bile karışmıyor, ana cadde meydanda filan maskesiz olanları durduruyorlar daha çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef,anlayış kıtlığı mi var nedir ?

      Sil
  13. Benim babam da yönetici düdük al cama çık diyorum

    YanıtlaSil
  14. Şifa olsun. Biz bekliyoruz Haziran'da büyük ihtimal sira gelecek ☺️

    YanıtlaSil