kısa bir ada mola..


İstanbul'da mı hayat zorlaştı, yoksa genel mi bu durum, bilemiyorum. Seyrettiklerimizden, okuduklarımızdan, gördüklerimizden mi? Halbuki şu günler, mayıs ayının ortaları buraların en güzel havalarını yaşatır genellikle. Yumuşacık ,huzur kokan , ılık hava evlerin içinin soğuğundan iyidir. Tüm kışın havasını içine sindirmiş duvarlar henüz ısınmasa da dışardaki yumuşacık hava ile ciğerleriniz bayram eder adeta. Ağaçlardaki yapraklar en canlı, en taze yeşili ile süslenmiştir. Hava ve doğa şahanedir okuyucu. Ama ruhu karartmak için sebep öyle çok ki bu güzellikleri görmeden geçip gidiyor gibiyiz. Her şeyi normalleştirmeye alışmış bir vatandaş modeli olup çıktık. Resimde örneği görülen ada vapuru/şimdilerde çoğunluk ada motoru/  32.- TL olmuş vatandaş. 15 dakikalık yol 32.- TL. Varsa İstanbulkartın bir tık daha ucuz. Adada biraz gezelim, sadece güzelliklerini görelim derseniz o eski faytonların yerine konulmuş içi daracık 6 kişinin tıkıştığı ve üstelik ada turu yaparken etrafınızı ancak ufacık camdan görmeye'' çalıştığınız'' minibüsümsü araçlar bile 26.-TL olmuş. Tek değişik yanı kadın şoförlere emanet edilmiş olmaları. Üstelik üniformaları ada hayatına göre çok resmi kalmış ama belki yazın daha rahat kıyafetlerle çalışıyorlardır. 
Ah! adalar ,güzel adalar, İstanbul'da bir vaha, adalar başka bir dünya, adalar İstanbul'da doğanın tek tük saklı kaldığı nadir yerlerden. Daha güzel , daha bakımlı ,daha temiz tutulabilir oysa. 
Yine de iyi ki var..  


12 yorum:

  1. Betonkentte vaha gerçekten, belki de kendi haline bırakılırsa yani fazla geleni gideni olmazsa daha mı iyi olur diyerek daha cümleyi kurarken yaptığım sosyal eşitsizlik gafının altında kaldığımı fark ediyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama artık o duruma geliyor insan, çok iyi anliyorum cümleyi ve duyguyu.

      Sil
  2. Her şey gibi ulaşım da çok pahalı. Ne yazık ki en basit keyifler bile zor ulaşılır oldu.
    İstanbullu olup ara sıra Adalar'da hava almadan da olmuyor. Ne iyi yapmışsın Mehtap.
    Sevgiler benden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen toplumca herşeyi kanıksamamiz rahatsız ediyor beni. Herşey aşırı pahalı ve bu asla normal değil.
      Istanbulda olup başka bir yerde gibi hissetmek iyi oluyor.bendende sevgiler.

      Sil
  3. Severim Adalar'ı. Hatta çok severim. Evet pahalı olmuş biraz. En son gittiğimizde bisiklete turamıştık Büyükada'yı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de istanbul un en en güzel ilçesi:)

      Sil
  4. Bu artış yeni olmuş galiba, geçen gittiğimde bu kadar yüksek bir ücret ödememiştim.
    İyi ki ada keyfi var ve iyi ki gitmişsiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde öyle br sorun var bir gittiğiniz fiyata bir daha gidemiyorsunuz, sanırım yaz geldikçe yükseltirler fiyatları bir de mazot pahalandıkça. İstanbulkart ile bir tık daha uygun.

      Sil
  5. Istanbul'da yaşamanın zor olduğunu söyleyenler var ama bence ulaşım rahat, sadece metrobusler çok kalabalık oluyor.Adalara gidemedim, umarım birgün giderim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da yaşamak zorlaştı. Ha bunu yeni gelenler ve yaşı henüz genç olanlar bilmeyebilir ama biz eski İstanbullular kıyas yaptığımızdan belki de ne kadar zor, sıkışık, kalabalık hale gelindiğini görüyoruz. Üzücü oluyor. Tabii ki çok güzellikleri barındıran tarihi bir şehir ama düzensiz ve plansız bir büyüme içinde. En güzeli İstanbul'da turist olmak sanırım , gez gez bitmez.
      En kısa zamanda Adalar'a gitmenizi öneririm, yalnız olurda giderseniz hafta içi günler tercihiniz olsun, selamlar.

      Sil
  6. 5 lira 16 lira 32 lira vay yaaaa :) büyükada istanbulda en sevdiğim yer :) eh 2.5 yıl oldu gitmeyeli :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim Mehtap, ben yurtdışında yaşıyorum ve haklısın turist olmak güzel, orada yaşamak zor:)

    YanıtlaSil