yolcu

 

Adıyla şanıyla dünyaca ünlü mega kentimiz yeri geldiğinde övgülerden övgü seçilemeyen, methedilen İstanbul'un Anadolu yakasının otobüs terminali böyle mi olmalı ama sevgili okuyucu? 

Tıkış tepiş daracık yollardan geçilerek gelinen eski püskü bir terminal binası ufacık araç meydanı ki kocaman modern otobüs firmalarının otobüsleri zar zor girip çıkıyorlar. Neredeyse en bilindik firmaların otobüse binmek ya da inmek için yolcularını yönlendirdikleri yer burası. Ara sokaklarda bir yer,  trafik keşmekeşinin özellikle sabah ve akşam içinde. Yolcuyu getirene de zor ,yolcusunu karşılayana da çünkü her hangi bir bekleme alanı yok arabalar için.

Annemi geçen hafta karşıladığımız gün mevsim normalinin üzerinde bir sıcak vardı, bir hafta sonrası sandık ki sonbahara girmişiz, hava bir serin bir güzel esintili bir güzel gri gri bulutlu. Neyse ki otobüsler tam vaktinde geliyor, gayet de konforlu bir yolculuk sunmuşlar gelirken de giderken de. Hatta dondurma ikramı bile varmış. Tabii bilet fiyatları havalar uçunca ikramlarla telafi çabası olmuş galiba. Üstelik uçaklarda olduğu gibi otobüsü de yollarda takip sistemi kurulmuş, yolcunuzu anlık görüyorsunuz, uzun süredir otobüsle yolculuk etmediğimden yeniliklere ancak vakıf oldum.  Hayırlısı ile yolcu ettik annemizi, salimen evine vardı. Bakalım bir dahaki ay nasıl olacak durum? 

6 yorum:

  1. şimdiki otobüsler evet yaaa vallahi ev gibi rahat :)

    YanıtlaSil
  2. Otobüslerin bu kadar geliştiğinden de hiç haberim yoktu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla benim de:) hele tek koltuk seçeneği acaip rahat.

      Sil
  3. Ben de bir süredir otobüs yolculuğu yapmadım ama fiyatlarını yakın zamanda sıkça seyahat eden bir arkadaşım nedeniyle yaklaşık olarak biliyorum, gerçekten uçak fiyatıyla yarışır vaziyette.
    Yine de otobüslerle eskisinden çok daha konforlu yolculuk yapılıyor, neyse ki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzin böyle artmaya devam ederse ki 60 TL olacak diyorlar 1000 Tl yi bulur yakında bilet fiyatları.

      Sil