komşumuzun bahçesinden gelen bu üzümler çekirdekli olmasına rağmen hem tatlı hem ince kabuklu.
hem yedik hem de tatlısını yaptık;
*1 kilo kara üzüm,
*1 su bardağı toz şeker,
*4 çorba kaşığı mısır nişastası,
*5 su bardağı su.
-üzümleri saplarından tane tane ayırıp bir tencereye koyalım.
-üzerine 1 su bardağı toz şeker dökerek, kaşık yardımıyla ezelim.
-dört su bardağı su ilave edelim, ocağın altını yakıp iyice kaynatalım.
-bu arada bir bardak suyun içerisinde de mısır nişastasını eritelim.
-şekerli su ile iyice helmelenen üzümleri, başka bir tencereye tel süzgeçten geçirip süzelim.
-içine nişastalı suyu ilave edip tekrar ocağa koyalım,
-göz göz olup koyulaşana kadar pişirelim..
mayhoş, tatlı, serin...
hepsi birarada leziz bir yaz akşamı tatlısı...
afiyet olsun.......
Eline sağlık canım eşim çok sever bunu .Üzümlar bizim de olmak üzere yapayım bende..
YanıtlaSilteşekkürler , tam da üzüm mevsimi geldi, bu pazar her yer mis gibi salkım salkım üzüm doluydu...
Silbabaannem yapardı bıze artık yapan yok senın tarıfle denemek ısterım elıne sağlık
YanıtlaSilaah ahh ne varsa büyüklerimizden kaldı zaten, iyiki varlardı iyi ki varlar.. sevgiler..
Sileline sağlık Mehtap'çığım, pelteyi çok severim, nedense sık yapmıyorum hatta yıllardır yapmıyorum, çikolatalı puding sanırdım kara üzüm olduğunu yazmasan:)afiyet olsun
YanıtlaSilsevgiler
teşekkürler canım tabii ki çikolata herkesin ilk tercihi ama yazın meyveli tatlılar da iyi oluyor..sevgiler..
SilÇok severim. Özellikle kendimi halsiz hissettiğimde sıcak sıcak yemek bana çok iyi gelir :)
YanıtlaSilSevgiler canım...
bende sıcak sıcak tencerenin dibini sıyırmaya bayılırım özellikle bu tip tatlılarda... sevgiler...
SilŞifa küpüdür enerji yüküdür
YanıtlaSilAfiyetle nice bayramlara sevgii mehtap
teşekkürler nUnU.
SilPek yapmıyorum diye kendime kızdım. Ne şahane bir tat halbuki. Ellerine sağlık Sevgili Mehtap..Şifa olsun..
YanıtlaSilüzüm tatlısı şahaneeee... sevgiler VuslaT
SilHem de sağlıklı. Siyah üzüm şifa kaynağı çok faydalı bir paylaşım olmuş. Çok da değişik ellerine sağlık.
YanıtlaSilher türlü yemesini seviyorum galiba siyah üzümü.Teşekkürler İlhan bey..
Silafiyetler olsun.ellerine saglık.
YanıtlaSilteşekkürler eylem.
Silşu güzel muhteşem görünen tariflerine hayranım ,damak tadıma öyle uygun ki,eline sağlık canım:)
YanıtlaSilteşekkür ederim ferahcım...
SilEline saglik Mehtapcim..puding gibi oluyor ..hmm farkli ve guzel bir lezzet olmustur eminim..afiyetler olsun:)
YanıtlaSilkesinlikle yumuşak bir tatlı, teşekkürler canım.
Silbu çok güzel bir tarif .. tadını merak ettim
YanıtlaSilhem tatlı hem mayhoş:)
SilEllerinize sağlık çok güzel olduğuna eminim .Anneannem yapar bunu ama bu kadar az olmaz bizde, kazanla kaynatırdı. Sonra temiz bezlere sererdi. Kuruyunca bezden soyup katlardı. arasına ceviz koyup yerdik. Bizim oralarda bastık denir. Genelde pestil diyorlar.
YanıtlaSiloo olsada yesek:) bende pestil olarak biliyorum çok güzel bir tatlıdır.
SilMeyveli lezzetlere bayılırım elerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler..
Sil