bir tv kanalında gördüğüm tarifi ,dolapta yenmeyi bekleyen muzlarla denedim.
iyi ki denemişim, leziz bir kahvaltılık oldu;
ben denediğim ölçülere göre veriyorum tarifi;
*2 adet orta büyüklükte muz(biraz yumuşak ,kararmaya başlamış olanlardan)
*1 adet yumurta,
*2 çorba kaşığı un,
* kızartmak için az zeytinyağ..
*bal.
-muzları iyice ezip püre haline getiriyoruz.
-içine yumurtayı kırıp, iki kaşık unu yediriyoruz.
-iyice kızdırdığımız tavaya bir miktar zeytinyağ koyup , muzları kaşık kaşık dökerek
altı üstü nar gibi olana kadar pişiriyoruz..
ve servis yaparken üzerine bal gezdiriyoruz...
ağzımızın tadı bal olsun..
AFİYET OLSUN....
Muz mücverinin tadını çok merak ettim ,ilgimi de çekti açıkçası elinize sağlık ,sanırım merakıma yenilip ilk fırsatta bende yapıcam:)
YanıtlaSiltatlı lokma tadında desem..bence beğenirsiniz, teşekkürler..
SilMerak ettim canim ilk firsatta deniycem ellerne saglik sevgiler..
YanıtlaSilsevgiler turuncu tatlar..
SilMucveri zaten cok severim muzlusunu da merak ettim acikcasi. Ilk firsatta :)
YanıtlaSilbiz çok sevdik, hemde kararmış diye burun kıvırdığımız muzlar değerlenmiş olur..sevgiler..
Silmuz mücverini ilk defa duyuyorum çok ilginç geldi en kısa zamanda deniycem ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilsevgiler çatlakkafe..
SilEline sağlık Bende ilk defa duydum ama çok leziz görünüyor sevgilerimle..
YanıtlaSilhem yapımı kolay hem yemesi güzel.. sevgiler...
SilYazını okurken dolapta bekleyen ve kararmaya başlamış muzlar geldi aklıma :)
YanıtlaSilDeneyeceğim mutlaka... Daha önce çin lokantasında yemiştim buna benzer bir tatlıyı ve çok beğenmiştim...
Ellerine sağlık...
Sevgiler...
hemen yapabilirsin bence de..teşekkürler sevgiler...
Silah be güzelim şu tarifi daha önce verseydin keşke karardı diye atılan muzlara yazık oldu şimdi :)
YanıtlaSilkesinlikle denenecek
eline sağlık
yaa bende muzlar kararınca çocuklara yediremiyordum, artık çareyi buldum:)
Silmalzemelere bakılırsa çok leziz bir kahvaltılık olmuş,oldukça da besleyici.eline sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler...
Siltatlı mücver değişik bir fikir ben beğendim, eline sağlık canım:)
YanıtlaSilteşekkürler filizcim.
Sililginçmiş hiç yemedim, ama lezzetli dediğine göre denemekte yarar var:)))afiyet bal olsun Mehtap'cığım, eline sağlık..bu arada normal mücveri de çok severim...epeydir yapmıyorum..
YanıtlaSilsevgiler
bn galiba mücverin her türünü seviyorum, normal derken kabak mücveri yani:)) her hafta pişer bizde bayılıyor çocuklar hele bir gece dolapta kalınca daha da güzel oluyor soğuk haliyle.. sevgiler..
SilEllerine saglik Mehtapcim.degisik ve guzel bir tarif..yazin muz yemiyoruz pek ama tarifin icin slip deneyecegim..guzel bir hafta sonu diliyorum. Sevgiler:)
YanıtlaSilartık muz yaz kış var gerçekten, bende tansiyonla başı dertte biri olarak sık tüketmeye çalışıyorum bu da değişik bir şekil oldu muz yemenin.sevgiler canım.
Sildeğısık bır tarıfmıs elıne sağlık
YanıtlaSilteşekkürler selmacım.
Silellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilkandiliniz mübarek olsun hayırlı kandiller
teşekkürler sevgili özlem.
SilEllerine sağlık Mehtapcım. Bende Oktay ustada görmüştüm bayrama yapacağım. harika bir tat..İyi bayramlar.
YanıtlaSilaa Oktay ustada mı yaptı ben yabancı bir yemek kanalında görmüştüm!ee tabi onun ekibide takip ediyordur her yemek kanalını. iyi bayramlar,sevgiler.
Sileline sağlık mmmm olmuş iyisin balım.
YanıtlaSilhayırlı bayramlar:))
sağolasın balım, sana da hayırlı bayramlar...
SilÇok güzel..Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilteşekkürler...
Silmuz mücverini bende eskiden yemekteyiz diye bir program vardı orda görüp denemiştim çok beğenmiştim ..ellerine sağlık mehtapcım
YanıtlaSilmutlu bayramlar diliyorum..
Mutlu bayramlar Sevilcim..
Sil