Yeşil mercimekli Kabak yemeği
Duyduklarımız, dinlediklerimiz, şaşırdıklarımız, ''Yok artıkk'' dediklerimiz,
başkalarının yerine bizim utandıklarımız, üzüldüklerimiz, inanamadıklarımızla
çok mu çook ağır gelen bu haftayı ,,
ben hafif bir yemekle kapatıyorum..
sebzelere devam diyorum.....
*1 kg kabak,
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
*1 adet havuç
*1 kuru soğan,
*2 diş sarımsak,
*1 çorba kaşığı salça,
*zeytinyağ,
*tuz karabiber,
-Kabaklar ve havuç kazınır, yıkanır, doğanır.
-Mercimekler bir saat kadar suda ıslatılır, daha sonra yarım haşlanır.
-Soğan yemeklik doğranır, ayıklanmış sarımsaklarla beraber zeytinyağda kavrulur.
-Salça ilave edilir, karıştırılır,
-Sebzeler, mercimek ilave edilir, üzerlerini geçmeyecek kadar az miktarda
su ilave edilir, tuz karabiber katılır, kapağı kapatılarak önce harlı sonra kısık
ateşte pişmeye bırakılır..
Uma uma muma döndük, umacık olduk ,
ama ben yine de umutlarımız tükenmesin ,
güzel bir hafta sonu olsun diyorum....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsağlıklı ve hafif bir yemek olmuş..
sevgiler..
teşekkür ederim Denizciğim.
Silmercimek denememiştim hiç
YanıtlaSilbulgur koymuştum en sonsevgiler
ellerine sağlık
sevgiler
Çok yakışıyor ben zaten tam bir yeşil mercimek sevdalısıyım, bayılırım.. sevgiler.
SilUmarım bu ağırlıktan en kısa zamanda kurtuluruz :((
YanıtlaSilMercimek güzel, kabak da güzel, ikisi biraraya gelince süper olmuş, ellerinize sağlık...
amiiin canım.. teşekkürler..
SilHafif besleyici güzel yemek. Sebze ve bakliyatı severim. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilIlginc bir birliktelik kabak ve mercimek kesinlikle denenmeli eline saglik mehtapcim
YanıtlaSilSon haftalar iyi haftalar degil malesef:( mercimege bayiliriz kabakli hic denemedim, en son hafta sonu pirincli salatasini yaptim:)) afiyetler olsun Mehtapcim..guzel gunler olsun..
YanıtlaSilTeşekkürler Vuslat, benim mutfağımda bakliyat ve sebze ön plandadır, her ne kadar evde etçi bir grup bundan hoşlanmasa da:))
YanıtlaSilArzucum ikiside seni pişman etmez, demedi deme.. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler Emelcim, buralarda havalar çok karışık ama mutfaksız da olmuyor işte:) pirinçden uzak durmaya çalışıyorum evde bu aralar şekerle arası bozuk ama aynı zamanda çok seven bir ömer var evde...sevgiler...
YanıtlaSilçok iyi fikir . Kıyma yerine yeşil mercimek ASLINDA her yemekde kullanılabilir.
YanıtlaSilBence çok hafif ve besleyici bir yemek olmuş, ben bulgurla kabak yapmışımdır ama mercimeği bir daha ki sefere deneyeceğim... benim de bu sıra şekere dikkat etmem gerekiyor gibi...
YanıtlaSilellerine sağlık mehtapcığım...sağlıkla...
Filizcim şekere dikkat et çünkü ilaçları bile insanı kötü etkiliyor, mercimeği ben zaten çok severim kabakla güzel oluyorlar, sevgiler..
YanıtlaSilbence de pekçok yemeğe yakışacağına eminim, teşekkürler nursevince ...
YanıtlaSilEline sağlık canım bende deneyeceğim kısmetse çook beğendim sevgilerimle..
YanıtlaSilMehtapcımmm bu tarif bana Afyonu ve ordaki akrabalarımın yemeklerini hatırlattı...senin varmı bir alkan Afyonla)))yeşil mercimek Afyonda çok önemli bir besindir...eline sağlık...sen bu ara rejimdemisin yoksa,???eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilSemacığım teşekkürler canım..
YanıtlaSilAfyonla bir alakam yok ama mercimeğe bayılıyorum, yaa ben rejimde değilim ama eşim rejimde sağlıkla ilgili dolayısıyla bende rejimdeyim, sevgiler pozitif pembe.
Ben çocuktum bir sene herhalde Türkiye'de mercimek çok ekilmiş. Ayşe Baysal çıkar ve mercimekle yemek yapıp protein miktarı çok fazla kesinlikle tüketmeniz lazı diye trtde program yapardı yeşil mercimeğin çorbası ve bulgurlu pilavını seviyorum elinize sağlık.
YanıtlaSilEvet hatırlıyorum,mercimek çok popülerdi 😀teşekkür ederim.
Sil