Yeşil mercimekli Kabak yemeği





Duyduklarımız, dinlediklerimiz, şaşırdıklarımız, ''Yok artıkk'' dediklerimiz,
başkalarının yerine bizim utandıklarımız, üzüldüklerimiz, inanamadıklarımızla
çok mu çook ağır gelen bu haftayı ,,
ben hafif bir yemekle kapatıyorum..
sebzelere devam diyorum.....

*1 kg kabak,
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
*1 adet havuç
*1 kuru soğan,
*2 diş sarımsak,
*1 çorba kaşığı salça,
*zeytinyağ,
*tuz karabiber,

-Kabaklar ve havuç kazınır, yıkanır, doğanır.
-Mercimekler bir saat kadar suda ıslatılır, daha sonra yarım haşlanır.
-Soğan yemeklik doğranır, ayıklanmış sarımsaklarla beraber zeytinyağda kavrulur.
-Salça ilave edilir, karıştırılır,
-Sebzeler, mercimek ilave edilir, üzerlerini geçmeyecek kadar az miktarda
su ilave edilir, tuz karabiber katılır, kapağı kapatılarak önce harlı sonra kısık
ateşte pişmeye bırakılır..

Uma uma muma döndük, umacık olduk ,
ama ben yine de umutlarımız tükenmesin ,
güzel bir hafta sonu olsun diyorum....


21 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    sağlıklı ve hafif bir yemek olmuş..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. mercimek denememiştim hiç
    bulgur koymuştum en sonsevgiler
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakışıyor ben zaten tam bir yeşil mercimek sevdalısıyım, bayılırım.. sevgiler.

      Sil
  3. Umarım bu ağırlıktan en kısa zamanda kurtuluruz :((
    Mercimek güzel, kabak da güzel, ikisi biraraya gelince süper olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Hafif besleyici güzel yemek. Sebze ve bakliyatı severim. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. Ilginc bir birliktelik kabak ve mercimek kesinlikle denenmeli eline saglik mehtapcim

    YanıtlaSil
  6. Son haftalar iyi haftalar degil malesef:( mercimege bayiliriz kabakli hic denemedim, en son hafta sonu pirincli salatasini yaptim:)) afiyetler olsun Mehtapcim..guzel gunler olsun..

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Vuslat, benim mutfağımda bakliyat ve sebze ön plandadır, her ne kadar evde etçi bir grup bundan hoşlanmasa da:))

    YanıtlaSil
  8. Arzucum ikiside seni pişman etmez, demedi deme.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Emelcim, buralarda havalar çok karışık ama mutfaksız da olmuyor işte:) pirinçden uzak durmaya çalışıyorum evde bu aralar şekerle arası bozuk ama aynı zamanda çok seven bir ömer var evde...sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. çok iyi fikir . Kıyma yerine yeşil mercimek ASLINDA her yemekde kullanılabilir.

    YanıtlaSil
  11. Bence çok hafif ve besleyici bir yemek olmuş, ben bulgurla kabak yapmışımdır ama mercimeği bir daha ki sefere deneyeceğim... benim de bu sıra şekere dikkat etmem gerekiyor gibi...

    ellerine sağlık mehtapcığım...sağlıkla...

    YanıtlaSil
  12. Filizcim şekere dikkat et çünkü ilaçları bile insanı kötü etkiliyor, mercimeği ben zaten çok severim kabakla güzel oluyorlar, sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. bence de pekçok yemeğe yakışacağına eminim, teşekkürler nursevince ...

    YanıtlaSil
  14. Eline sağlık canım bende deneyeceğim kısmetse çook beğendim sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Mehtapcımmm bu tarif bana Afyonu ve ordaki akrabalarımın yemeklerini hatırlattı...senin varmı bir alkan Afyonla)))yeşil mercimek Afyonda çok önemli bir besindir...eline sağlık...sen bu ara rejimdemisin yoksa,???eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Semacığım teşekkürler canım..

    Afyonla bir alakam yok ama mercimeğe bayılıyorum, yaa ben rejimde değilim ama eşim rejimde sağlıkla ilgili dolayısıyla bende rejimdeyim, sevgiler pozitif pembe.

    YanıtlaSil
  17. Ben çocuktum bir sene herhalde Türkiye'de mercimek çok ekilmiş. Ayşe Baysal çıkar ve mercimekle yemek yapıp protein miktarı çok fazla kesinlikle tüketmeniz lazı diye trtde program yapardı yeşil mercimeğin çorbası ve bulgurlu pilavını seviyorum elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hatırlıyorum,mercimek çok popülerdi 😀teşekkür ederim.

      Sil