Ekşili Pırasa Çorbası
*1 kg pırasa
*3/4 su bardağı kırmızı mercimek,
*4-5 dal pazı yaprağı,
*3 çorba kaşığı zeytinyağ ( ya da tereyağ)
*2 çorba kaşığı nar ekşisi,
*1 çorba kaşığı toz şeker,
*tuz
-pırasalar doğranır, mercimekle birlikte 7-8 su bardağı su ile haşlanır.
(Düdüklüde haşlayabilirsiniz)
-Haşladıktan sonra blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayarak,
narekşisi, zeytinyağ, tozşeker, tuz karabiber atıp bir taşım daha kaynatın.
-Yıkanıp damarlarından ayrılan pazı yaprakları ince kıyılarak çorbaya ilave edilip
yeşil renkleri sönmeden hemen ocağın altı kapatılır.
Lezzetli mi lezzetli, pırasa için ayrı bir alternatif...
havalarda tam çorba havası...
Ağız tadıyla...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pırasayı bende mercimek çorbası yaparken kullanırım ama pazıyı denemedim...
YanıtlaSiltam şifa çorbası olmuş ellerine sağlık .. afiyet olsun:))
pırasa yakışıyor mercimeğe, teşekkürler Filizcim.
SilKış mevsiminden çıktığımız şu günlerde hali hazırda daha pırasalar kış lezzetini kaybetmeden yapılabilecek tariflerden biri. Ellerine sağlık. Üstelikte besleyici..
YanıtlaSilevet yavaş yavaş yaz sebzeleri yerini almaya başlar, aslında ben hevesle beklemedeyim çünkü yazın daha çok sebze yeme şansımız oluyor. Sevgiler mutfak hazinem.
SilCok degisik bir corba olmus, ellerinize saglik...
YanıtlaSilteşekkürler...
Sildenemedim ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler mutfagabuyrun..
Silbir kase aldim...
YanıtlaSilkeklerden...bogreklerden tattim:)))))))))cayimida ictim kaciyorum:))))))))
teşekkür ederim, her zaman beklerim...
SilDeğişik bir tarif denemeye değer nefis görünüyor :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSil