Temmuz 2019 ayında neler olmuş?



Malum yaz mevsiminin en sıcak aylarından temmuz ayını geride bıraktık.
Temmuz demek ,çoğu insan için, tatil demek.Memlekete gitmek, denize gitmek,
otel/tatilköyü/çadır tatili yapmak demek.
Bu sıcaklarda memlekette ne oluyor ,ne bitiyor, diye düşünmek belki de en son yapacağımız şeylerden.Hele ki biz İstanbullular ''seçim seçim'' diye geçen uzun günlerden sonra ,tamamen kafa dinlemek istiyoruz. Atmışız kendimizi sahillere piknik diye ,bellediğimiz mangalları yelleyip duruyoruz.
Memlekette sular durulmuyor ki nasılsa, varsın bu ayda yaz sıcaklarının rehavetiyle tatil tatil geçsin;

Zam üzerine zam.Seçimden sonra çay, şeker ,elektrik zammı temmuz ayında sigara, alkollü ürünler,benzin ile devam etti.Benzin zaten kaç kere zamlanıyor
takip edemez hale geldik.20 kuruş artırıyorlar, 10 kuruş indirim yapıyorlar,
sonra yine 28 kuruş zam yapıyorlar!! takip edemiyoruz. 7 TL de çoktan anlaştık.

 Memlekette enflasyon %15 diyorlar da gerçekler öyle mi ?
Market alışverişi yapan, ev geçindiren her aklı selim bilir ki elindeki para ile geçen sene aldığının, bu sene ancak yarısını alıyor. Ona rağmen emekli maaşlarına % 5 zam yapılacağını okuyunca el insaf kardeşim diyorsunuz,
o kadar. Ama edepsizlik etmemek lazım , neyimize yetmiyor, değil mi?

Memlekette insanları günlerce aylarca meşgul eden, merak ettiren, vay anasını dedirten Ergenekon davasının sanıklarının tümü, örgüt üyeliğinden dolayı görülen davadan beraat etti.Böyle bir örgüt olmadığı, anlaşıldı anlaşılan.

Cumhurbaşkanı Japonya'ya G20 zirvesine,oradan Çin'e,  gitti geldi.Bir ara ortada (üç-beş gün) görünmedi.Herkes merak etti.Sonra yine çıktı ekrana,belki de arada dinlenmek ,tatil yapmak istiyordu.Hakkıydı.

2 Temmuz da tam güneş tutulması oldu. 99 depremi de böyle bir güneş tutulması
dönemine geldiği için hep tedirgin olurum. Bu tutulma Türkiye'den izlenmedi.Dünyanın diğer tarafından gözlendi.
Temmuz ayı aynı zamanda ay tutulmasına da şahitlik etti.Bu doğa olayı Türkiye'den de gözlemlendi.

Şeyma Subaşı'nın kitabı çıktı.''Sadece Şeyma'' Bir anda en çok muhabbeti edilen konu oldu.Yok efendim kırkbin basılmış, yok efendim üç editörle yazmış, yok efendim'' o pizzamıymış ki herkesi beğensinmiş''vs.vs.vs.

Hop bir sabah aniden TC.Merkez Başkanı ,görev süresinin dolmasına 10 ay kalmışken, görevden alındı.Bir kararname ile.Bu daha önce olmamış bir şeydi.

Amerika'da Calıfornia'da 7 şiddetinde deprem oldu.(güneş tutulmasının etkisi olabilir mi?)

Memlekette ege sahillerini şiddetli bir fırtına, yağmur vurdu.Can kaybı olmadı ama daha sonra Düzce'nin Akçakoca ilçesinde oluşan selde 7 yayıp verdik.Yağmur ve seller bu temmuz ayında çok can yaktı.
Bir yandan yağmur sel derken, diğer yandan Muğla Dalaman civarında çıkan orman yangınları, ormanlarımızı içindeki canlarla beraber küle çevirdi.

Yüksek Öğrenim Kurumu(YKS) sonuçları açıklandı.Öğrenci adaylarının heyecanla beklediği Üniversite tercih dönemi başladı.

Neredeyse hepimizi uzmanı yapmak istedikleri, TV'lerin baş konusu haline gelen S400 füzeleri ,nihayet alırdın /alamazdın çekişmeleri içerisinde ülkemize uçak uçak  gelmeye başladı.Bu savaş ya da savunma ile ilgili bir konu iken neden halkın gözüne gözüne bu kadar sokuluyor anlayabilmiş değiliz.Hepimiz sanki birer s400 uzmanı olup sınava gireceğiz modunda tv lerde anlatıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ,tüm memlekette şehitler ve gaziler anılarak geçirildi.Anma mekanı olarak Atatürk Havalimanı seçildi.

Terör örgütü ile olan çatışmalarda şehitlerimiz var.Makamları cennet olsun.
En çok canımızı yakan olay bu ,gençlerimiz ..giden gençlerimiz.😩

 Bu arada bir zamanlar iktidar partisinin gözbebekleri olan kişiler için ,ayrı bir parti kurmaya hazırlanıyorlar, söylentileri var.Net bir şey ortaya henüz çıkmadı.Olacağı söyleniyor.

Temmuz ayı da iyi kötü havadislerle geçti. Kaçırdıklarım oldu mutlaka.Çünkü malum yaz  havaları insana gündemi cazip kılmıyor.
Henüz benim gibi tatile çıkmamış ama çıkmaya hazırlananlar varsa,
şimdiden istediğiniz gibi geçecek bir tatil  diliyorum.
Hoşçakalın..


15 yorum:

  1. Bak bende kalan bir iki taneyi de ekleyeyim şuracığa, japonyada varmıştı bizde nasıl olmazdı KADIN ÜNİVERSİTELERİ böyle bir ayıp!?!?!
    Bir de yunan başbakan modası geçmiş garantörlükler devam ettirilmeye çalışıldıkça kıbrısta çözüm olamaz diyor adamların gözünü yine kan bürüdü kazıyorlar yıllardır gene tuzaklarını ahhh ahhh
    Öyle işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılara teşekkür, her zaman bekliyorum.🤗

      Sil
  2. Temmuz ayında Olup bitenleri gayet güzel özetlemişsiniz.

    YanıtlaSil
  3. California da güneş tutulması izlenmiş mi merak ettim şimdi

    YanıtlaSil
  4. Dayanamadım cevabı araştırdım evet izlenmiş

    YanıtlaSil
  5. Temmuz da Haziran gibi dolu geçmiş, emeğine sağlık Mehtap :)
    Gerçekten yaz aylarında gündemi çok takip etmesem de kulağıma çalınan havadisler oluyor elbet. Senin notların unutmamak adına çok iyi oluyor, teşekkür ederim.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. ay sıcakla geçtiiiii arada az yağmur yağdııı bi de ekonomi kötü başka şeyin farkında değiliim :)

    YanıtlaSil
  7. temmuz heyecanlı geçmiş bakalım ağustos nelere gebe...

    YanıtlaSil
  8. temmuz 2019 da ne çok şey olmuş :) izlemeye aldım

    YanıtlaSil