Ekim seyirlikleri..

 

Ekim ayında /eşimin tavsiyesi ile başladığım/  Brekıng Bad  sezonlarına devam ediyorum,5.sezona gelmek üzereyim.  Biraz iç karartıcı bir dizi,bir şekilde seyrettiriyor.



Good Girls 3. sezon son iki bölüm dublajı da yapılınca seyredebildik. Tüm sezonun dublajını yapıp son iki bölümü çevirmemişlerdi,anlamsız bir şekilde. O iki bölümde tamamlanınca bizim çılgın kadınların ,zavallı komik macerasını izledik. Breaking Bad ile aynı kafadalar, harcayamadıkları milyonlarla,ölüm korkusu ve aileleri arasında yaşadıkları git-geller biraz gülümseterek ,biraz gerilimle iyi mi kötü mü olacağı, belli olmayan bir sona doğru gidiyor.

Kırmızı Oda 3. bölümden başladık izlemeye.Ne hayatlar, ne dertler, ne sorunlar neler neler. Bir iki kitabını okuduğum Gülseren Budayıcıoğlu ve eserleri bu dönem çok popüler.



Yeni dizi Çocukluk 'da Erdal Beşikçioğlu ve Beren Gökyıldız' ı severek izlerim, dedim. İlk bölüm uzun ve sıkıcıydı, diğer bölümlerde konu biraz daha oturdu. Babil  baştan beri merakla izlediğim bir dizi ama konular arası bazen kopukluk oluyor sanki dizide. Hangi konuya tam ağırlık verecekleri karışmış gibi.. Halit Ergenç dizide olmasa sanırım izlemem.   



Sadakatsiz yeni favori dizim. Tekirdağ'da çekiliyor olması da iyi fikir olmuş. Koskoca memleketimizde dizilerin hep aynı şehir hatta aynı mekanlarda çekilmesi konunun çekiciliğini olumsuz yönde etkiliyebiliyor. İzliyorsun ,bakıyorsun aynı sokaklar, aynı manzaralar hatta ve hatta aynı evler. Başka şehirlerimiz mi yok, bak ne güzel gidip Tekirdağ'da çekmişler.

Konuşanlar Youtube videosu arada gülmek için izliyorum..Bu nasıl bir yeni nesil ya hu!şaka gibiler. Cüneyt Özdemir 'in Youtube kanalı nı artık haber takibinde kullanıyorum. Her gün canlı yayın yapıyor. Hem Türkiye'den hem dünyadan haberleri veriyor.


Ekim ayında tek izlediğim film; Enalo Holmes oldu.Kendisi Sharlek Holmes'un kız kardeşi oluyor,filmini yapmışlar. İdare eder.


Gün içerisinde arada sırada; Zuhal Topalla Sofrada tam bir şamata gırgır. Bazen aşırı sinir bozucu, hayretlere düşürücü ,komik ,gözatmaktan vazgeçemiyorum. Akşamları arada sırada dizi durumuna göre:) Mastercheff .Gerçi çok fazla eksantrik yemekler yapıyorlar ,bizim mutfaklarda kullanmadığımız ürünler kullanıyorlar ,alışık olmadığımız tariflerle yemekler pişiriyorlar Mesela bıldırcın ve ördek etini bu kadar sık kullanmaları ,karideslerle her çeşit yemeği pişirmeleri insanı imrendirmiyor değil sonuçta. Kurgu olduğu ve elenecekler de çok kolay tahmin edilebiliyor. Neyse.Velhasıl mutfak ,yemek programı izlemek hoşuma gidiyor. 






9 yorum:

  1. Konuşanları ben de ara ara izliyorum. Çoğunlukla ağzım açık kalıyor hallerine :)

    YanıtlaSil
  2. Breaking bad, eşim izlerken bakıyordum arada. Iyi diziydi.
    Sadakatsiz dizisini bende izliyorum. Izletiyor.
    Masterchef var birde. O da akşamlık izlemelik. Gündüz kuşağım yok. Çocuklar küçük olunca.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Türk dizilerinden uzun zamandır zevk almıyorum. GOOD GİRLS'e şans verebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Breaking son yıllarda izledğim en güzel diziydi. Erdal Beşikçioğluna Behzat Ç. o kadar yapışmış ki adam ne yaparsa yapsın olmuyor.

    YanıtlaSil
  5. selam..Kırmızı Oda mahvetti beni :):) çok etkileyici..Birde paylaşımında olan Konuşanlar ilgimi çekti..Bir ara bakacağım..

    YanıtlaSil
  6. good girls not aldım izlemedim. sadakatsiz in kore versiyonunu izledim heycandan çatladım yaa :) masterchef izliyom şu anda var. bastır ayyüceeee :)

    YanıtlaSil
  7. Breaking Bad'i geçen yıldı sanırım bitirdim, çok sürükleyiciydi, bana öyle geldi ya da, hani zevkler ve renkler, oldukça etkilendim, bazı günler gece 3'lere kadar peşpeşe izledim. Çabucak da finale geldim. Yemek programlarına bakmıyorum zaten gündüz tv açmıyorum. Sadakatsiz'i severek izliyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. Breaking bad güzeldi. Birkaç dizi izledim ben de bu ara 😊

    YanıtlaSil