Hastalık çok yayıldı:(

 Bu sabahın en güzel whatsapp mesajı;

''Anne testimiz negatif çıktı''..

Test sonucu bir günde çıkmış oldu. İçime sular serpildi./nereyekadar/ Gerçi herhangi bir belirtisi yoktu ama olsun işte. Yaklaşık otuz kişiler, 3 kişide pozitif çıkmış.İkisi çok yakın çalışan ve hasta olduklarını farketmeyen, bir tanesi olayı hasta olarak ,belirtili farkeden. Bir de esas acaba mı? dedikleri kişi vardı,o kişi de negatif çıkmış, mesela. Bu yazıyı yazarken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da Corona hastalığına yakalandığını öğrendim. Kendi videosunda, çarşamba test yaptırdığını ,negatif olduğunu, fakat iki gün sonra ateşlendiğini ve pozitife döndüğünü , anlatıyor. Hastaneye yatmış. Geçmiş olsun.

Neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir meret bu. Tam anlamıyla ferahlamamamın sebebi işte tam da bu. İnsanlar çalışıyor, toplu taşımaya biniyor, dışardan yemek zorunda kalıyor vs.(Ki İBB Başkanı gibi adamlar çok sıkı tedbirlerle yaşıyorlardır eminim )  

Sonuçta maskenizi sıkıca taksanız bile bir yerler  çıkarmak zorunda kalabiliyorsunuz, o eller mutlaka ağıza yüze gidiyor, siz  maskeli olsanız da karşınızdakinin takıp takmadığı, kiminle temas halinde olduğunu bilmiyorsunuz. Yani işimiz artık şansa kaldı. ''Tedbir bizden takdir Allah'dan'' a bağlayabilirim özeti.

Not:Korona test yapıldıktan sonra e-nabız dan korona testi sonucunuzu öğrenebildiğiniz bir uygulama yapmışlar, verdikleri barkodla sonuç bir gün sonra öğrenilebiliyor. 

13 yorum:

  1. biz koronanın en yoğun olduğu dönemde bile işe gitmeye devam ettik, tedbir insanın elinde. Ama hala görüyorum ki çoğu insan umursamıyor. ben bir boğaz ağrısı hissetsem korkuyorum. ya eve hastalık götürürsem, ya yanımdaki çalışma arkadaşlarıma geçerse diye. Rabbime şükür hiçbir şeyle karşılaşmadım daha, karşılaşmayayım da ama herkes özen göstermeli bu duruma. Umarım kimselere daha fazla birşey olmadan bu durum çözülür. Sizlere de geçmişler olsun..

    YanıtlaSil
  2. Tekrar geçmiş olsun.
    Inşaallah verdiğiniz örnek gibi bir durum çıkmaz.

    YanıtlaSil
  3. oh işte ne güzel habeeer :)

    YanıtlaSil
  4. Her hafta düzenli olarak antikor testi oluyoruz kandan yapılan 30 kere falan yapıldı. Bir tane pcr yapıldı negatif şuana kadar yakın çevremden 60 kişi civar bu hastalığı geçirdi. En yakın olarak bir tane kuzenim hayatını kaybetti.

    YanıtlaSil
  5. Çok çok teşekkür ediyorum hepinize.

    YanıtlaSil
  6. Sanki bir gerilim filminin figüranları gibiyiz :(

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Çevrede sık sık duymaya başladık hakikaten. Gözlemlerime göre tek olumlu tarafı sanki ilk dalgaya göre hastaların daha hafif atlatıyor olması. Umarım önümüzdeki süreçte çok fazla artmaz, olanlar da hafif geçirirler.
    Tekrar geçmiş olsun Mehtap. Sağlıkla kalın!

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun ve dilerim testin tekrarlanması gerekmeden bitmiş gitmiş olur.
    Bu sıralar gerçekten çok duyuluyor oldu, hastalık haberleri.

    YanıtlaSil
  9. Bugün çok mutluyum çünkü Tanrı bunu benim için diğer kredi verenlerle zor zamanlar geçirdikten sonra yaptı ve hiçbir şey işe yaramadı, inancımı ve umudumu kaybetmekle ilgiliydim ama yine de güçlü durmalı ve aradığım şeyin peşinden gitmeliyim. Bugün mutluyum çünkü Tanrı beni en iyi Kredi Şirketine yönlendirdi ve onlarla iletişime geçtikten sonra hiçbir şeyden pişman olmadım ve gönül arzum kabul edildi ve bana talep ettiğim miktar (300.000,00 USD) verildi, para ödendi Şirketle iki hafta konuştuktan sonra hesabımı ve onlardan bu krediyi alırken beni strese sokmadılar ya da bana herhangi bir baş ağrısı vermediler, onlara yönlendirdiğim aile üyelerim ve arkadaşlarımın diğerleri de kredilerini aldı, seni çok isterim 247officedept@gmail.com / whatsapp + 1-989-394-3740 ile iletişime geçmek için. . ve kredinizi çabucak alın ve bu güvenli ve hızlı, umutsuz, inançlı ve her şeyiniz sadece kredi almak adına sahip olduğunuz ve hiçbir şey yürümeyecek, bahse girerim Benjamin adlı bu adamı denerseniz, asla herhangi bir şey için üzgünüz ve kredi talebiniz onaylanacak ve doğrudan banka hesabınıza ödenecektir, bu yüzden şimdi acele edin ve WhatsApp + 1-989-394-3740 üzerinden hızlı yanıtla iletişime geçin. Herhangi bir tür Kredi isteyin ve size verilecektir. hakkında hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  10. Çok şükür, geçmiş olsun. Aynı durumda, aynı endişeleri taşıyoruz, Allah sonumuzu hayretsin, ne diyim...

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun 🙏. Bizde yine lockdown oldu. Okullar kapandı 🙄

    YanıtlaSil