bazı düşünceler..


 Kader; baş eğenleri kendi haline bırakır, isyan edenlerin elinden tutar.
F. Rabelais

           Bizim gibi toplumlarda ise isyan etmek asla ve kat'a hoş görülmez. Ne aile içinde, ne toplum içinde ne de yönetenler içinde.  Belli başlı ,ezberlenmiş zamana uymayan, kimce konulduğu belli bile olmayan bazı kuralların , söylenmiş sözlerin dışına çıkanlar mırıltılar daha da ileri homurtular ve dahi sallanan parmaklarla karşılaşabilir. 
           İnsanların nerede neler söyleyebileceği evet kişisel sınırları, özgürlükleri, ahlaki değerleri aşmamalı, saygı çerçevesinde olmalıdır. Lakin toplumca illaki olacaktır zamanı gelince; isyan edilip had sınırlarını aşanlara sloganlarla laf sokulup, anlamayanlara anlatmaya, gaflet içinde olanları uyarmaya, işitmeyenlere duyurmaya çalışılacaktır.  Bir elin nesi var, iki elin sesi var misali. İnsanlar kendilerini yönetenleri değiştirmek isteyebilir, bunu söyleyebilir, memnun değilse memnuniyetsizliğini dile getirebilir. İster şarkı ile türkü ile ister sloganla şiirle, manilerle. Nasıl isterse.
Değil mi ki sadece ve sadece onlar/halk/ oy verdiği için oradasınız , demek ki geçicisiniz  kimlerin gelip , kimlerin geçtiği gibi..

6 yorum:

  1. Ahhhh bunu bir anlasalar....

    YanıtlaSil
  2. koltuk sevdası.
    ama artık gıkımız da çıksın bir zahmet... korku korku bir yere kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesaret bulaşıdır diyorlar ama bizi öyle şeylerle sindirdiler ki, kimse bir şey diyemiyor, füsunlandık sanki.

      Sil
  3. Merhabalar.
    Öyle güzel ve can alıcı bir konuya el atmışsınız ki, sizi candan kutlarım. Ne güzel ve ne kadar doğru söylemişsiniz. Bu ülkede sadece kuşlardan böceklerden konuşulur. Kimse fikrini, düşücesini yüksek perdeden söyleyemez, konuşanın hemen sesini kesiverirler. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" o kadar çok içi dolu bir atasözü ki; okuması kolay, ama uygulamaya geçirilmesi yürek isteyen bir atasözü.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşer çok iyiy''miş'' gibi yapmayı iyi beceririz. İyi demek adettendir, gibi.

      Sil