Dünya Mutluluk Günü

 

Günaydın ve iyi haftalar sevgili okuyucu,

Bu sabah bilgisayarı açınca tam sağ köşede, bugün Dünya Mutluluk Günü vs. vs. vs.. gibi bir ilan görünce hiç duymadığım ama en sevdiğim kelime olan mutluluğun da günü mü varmış , aman ne güzel diyerek bir araştırma yaptım ;

Uluslararası Mutluluk Günü, 20 Mart'ta her yıl kutlanan bir gün. Bugün, Birleşmiş Milletler tarafından 2013 yılında kabul edilmiş ve mutluluğun önemine dikkat çekmek, insanların mutluluğunu artırmak ve dünya çapında daha mutlu insanların olduğu toplumlar oluşturabilmek için bir düşünce günü olarak kutlanıyor. 

Uluslararası Mutluluk Günü, insanların mutluluğa ulaşmalarına yardımcı olabilecek konuları ele almak için farklı etkinliklerle   kutlanıyor. Bu gün, eğitim, sağlık, iş yaşamı, insan ilişkileri ve sosyal sorumluluklar gibi yapılandırmalarda insan mutluluğunu artırıcı çabaların çoğaltılması hedefleniyor. 

😊

Evet dünya özellikle son aylardaki ülkemiz büyük sıkıntılardan, felaketlerden, acılardan geçiyor. Hiç kolay günlerde değiliz.' Hadi Mutlu Olun' demek sözcükler de bile tuhaf duruyor. Lakin bunca iyi olmayan olay karşısında ,en büyük öncelik insanların refahı, yüzünün gülmesi , mutluluğu tekrar yakalayabilmesi olmalı. Yeni ve gelecek nesiller için bunu yapmamız gerekli.

Hasılı, madem bugün Dünya Mutluluk Günü umarım insanların dolu dolu gülebileceği, refah içinde huzur ve neşe ile yaşayacağı günler yakın olsun. Mutlu olmaktan korkmayalım. 

Normalimiz mutluluk olsun Sevgili Okuyucu. Belki o zaman diğer insanlara daha çok yardımımız dokunur, onlara da ışık oluruz.

😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder