Orkideler

 

Orkide, genellikle Orta Asya ülkelerinde ve Afrika kıtasında da sadece Tanzanya civarında yetişen bir özel ve güzel bir çiçektir. Ülkemizde de Yalova civarında orkide çiçeği yetiştiriciliği yapılmaya başlanmıştır. 


Orkide çiçeği bakımı için ,öncelikle ortamın sıcaklığı önemlidir. Orkide çiçeği çok fazla güneş sevmeyen ama aydınlık ortamlarda bulunmayı da seven bir çiçek türü olduğu için direkt güneşe maruz bırakılmaması gerekir. Evler için en ideal ortam pencerenin direkt ön tarafı değil, pencere yanları olmalıdır. Işığın tül arkasından gelmesini sever. Saksı seçimi, orkide yetiştirmek için önemli bir unsurdur. Genellikle şeffaf saksılarda, kökler de ışık alacak şekilde yetiştirilir.

Orkide çiçeği ,sulama işlemi haftada bir kez yapılmalıdır. Sulama işleminden 10 dakika kadar sonra su tabağında biriken suyun boşaltılması gerekir. Orkide çiçeği sulama işlemi için kullanılan suyun oda sıcaklığında olması çiçek için faydalıdır.


Orkide çiçekleri bazen hemen kuruyup dökülürler. Bu  sorunun birkaç cevabı olabilir. Orkideler tomurcuklarını açmadan döküyorsa ya bitkinin gövdesinde veya köklerinde ya da orkidenin bulunduğu ortamda bir sorun vardır. Az veya fazla sulama bitkiyi strese sokar ve tomurcuklarını dökebilir. Orkide çiçekleri dökülmesinin bir diğer nedeni ise yanlış sulama rejimidir. Orkide çiçeği sulama işlemi haftada bir kez yapılmalıdır ve sulama işleminden bir kaç dakika sonra, kökler suyu emmince tabakta kalan suyun  boşaltılması gerekir.  

 Yeni haftaya,  orkidelerimin resimleri ile süslenmiş, orkide çiçekleri hakkında ufak bilgiler paylaşan güzel bir yazı yazarak başlamak istedim ki haftamız da renkli, mutlu, istediğimiz gibi geçsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder