haydi bakalım yeniden..

 

Seçimin üzerinden geçen üçüncü gün bugün. Baharlar gelemediği için hava yine gri, yağışlı, gök gürültülü, şimşekli. Bizi bu değil bir sonraki pazar yeni bir tercih bekliyor. Pazartesi o kadar moralim bozuktu ki ne diye gidip bir daha oy vereceğim, diyordum, bu gün geldiğim nokta; tabi gidip yine oyumuzu vereceğiz. Çünkü elimizde bir tek ''oy'' var  istediğimiz değişikliğin olabilmesi için. Olmazsa , yenilen pehlivan güreşe doymazmış , misali ki bu söyleyiş aslında bitmeyen umutlanmayı anlatıyor artık bir beş yıl sonrası, ömürleri yetenler seçimlere gidecek. Türkiye'de o kadar kısa sürelerde o kadar çok şey değişebiliyor o kadar yeni olaylar olabiliyor ki bundan sonrası için tahminde bulunmak sade bir vatandaş olarak bize çok zor. Artık zaten çok güçlü olan , gücü tümüyle elinde tutan mı kazanır yoksa bizi gerçek bir sürpriz mi bekler kim bilir? İyi şeyler olsun, bahar gelemedi bari yaz geliversin bir an önce diyorum sadece. Çünkü artık yorulduk, bezdik. Çoluk çocuk genç yaşlı siyaset değil yaşamak istiyoruz ama dürüstçe yaşamak, yalansız dolansız, arsızlardan hırsızlardan uzak , haklı hukuklu, saygılı sevgili, düzenli huzurlu, gülen yüzlerle, dolu dolu yaşamak.

Olur mu?

 

8 yorum:

  1. Beni de bu pazar (salıya dek) seçim bekliyor :) Yine gideceğim 4-5 saat kuyrukta bekleyeceğim, oyumu vereceğim. Dediğin gibi tek yol oy vermek... Olur mu olur... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet her şey mümkün diyelim oyumuzu kullanalım.

      Sil
  2. Elimizden geleni yapacağız. Henüz yüzde 50'yi aşan yok. Umuyorum bu sefer baharı müjdeleyenler kazanacak.
    Sevgiler Mehtap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok pıır pır etmese de yürekler oyumuzu kullanacağız yinede, sevgiler.

      Sil
  3. Görünen o ki hepimiz başta bir şaşırdık, doğal olarak. Bende ilk iki gün inanılmaz umutsuzdum, sonra toparlandım. Ama bu seçimde değişik bir şeyler olması gerekiyor. Ana muhalefetin karşısındaki insanlar ahlaklı insanlar değil, o yüzden cin gibi olmaları gerekiyor, hepimizin öyle olması gerekiyor. Biz de elimizden geleni yapmalıyız. Sandık gönüllüsü oldum, en azından öncekinden farklı bir şey yapabileyim diye. Bakalım hayat ne gösterecek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sandık gönüllüsü işinde kolaylıklar dilerim. bir kaç kez sandık kurullarında görev aldığım için ne kadar önemli ve zor bir iş olduğunu bilirim. Görevli gönüllü hepsi aynı, umarım sonuçlar ülke için güzel olacak.

      Sil
  4. Olur olur çok da güzel olur :)

    YanıtlaSil
  5. valla ne olursa olsun daaa şu euro dolar düşsün artık :)

    YanıtlaSil