Bahar Pilavı


köfteye en yakışanlardan  pilav.
alıştırmış annelerimiz bizi köfte-pilav lezzetine ,
galiba onun için köfteden sonra pilav tarifi vermek geldi içimden.
Lakin bu pilavı köfteyle yemenize gerek yok ,kendisi tek başına bir öğün;

*-3 adet tavuk göğüs(kuşbaşı doğranmış)
*-2 su bardağı pirinç.(ılık tuzlu suda yarım saat bekletilmiş.)
*-2 adet kuru soğan,
*-1 kahve fincanı zeytinyağ,
*-1 çorba kaşığı çam fıstığı,
*-1 çorba kaşığı kuşüzümü,
*-1'er çay kaşığı tarçın, karabiber, (yarım çay kaşığı)yenibahar
*-tuz

-Zeytinyağı pilav tenceresine koyup, fıstıkları pembe kavuralım, kenara alalım.
-Tavuk etleri aynı tencerede renkleri dönene kadar kavrulurken, içine küçük doğranan kuru soğanlarımızı da ilave edelim, suyunu salıp çekene , soğanlar saydamlaşana,
etler pembeleşmeye başlayana kadar pişirelim.
-Karabiber, tarçın, yenibahar ve tuzu  katıp, karıştıralım ve etleri başka bir kaba alalım.
-Tencereye yıkanmış pirinçleri ilave edip, karıştıralım,
-Üzerine tavuk etlerini koyalım , kavrulmuş fıstıkları , yıkanıp ayıklanan kuşüzümlerini
serperek , kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltelim,  3 su bardağı sıcak su ilave edelim.
-Kaynadıktan sonra altını iyice kısarak suyunu çekene kadar pişirelim.
-Ocağın altını kapattıktan sonra kendi buharıyla yarım saat kadar demlendirelim..

                AFİYET OLSUN..
                Güzel günler dilerim....

30 yorum:

  1. elıne sağlık enfes duruyor

    YanıtlaSil
  2. ayyyy bukadar olur yani akşama nasıl bir pilav yapsam diye düşünürken sen çıktın karşıma canım ellerine sağlık yalnız ben bu tarifi tavuksuz yapsam sade olmaz mı çünki akşama etin yanında ikram edeceğim

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canımm..
    nefis görünüyor pilavın..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık pilavın nefis görünüyor..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık nefis bir pilav olmuş sizi izlemeye aldım banada baklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz Semacım, gelirim bende tabii ki.

      Sil
  6. nefis bir görüntü, tam da bu günlerde yapılıp yenmesi gereken bir pilav, adı gibi bahara yakışan bir pilav...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Miss gibide yenirdi simdi bu bahar plavi..birde pilavla birlikte gercekten baharda olsa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma tam geldi diyoruz, bakıyoruz yine gri bulutlar ,nazlanıyor:)

      Sil
  9. Ellerine saglik canim. Köftenin yaninada tek basinada super...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık.. Çok lezzetli görünüyor.. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  11. Nefis bir pilav... emeklerine saglik...

    YanıtlaSil
  12. Ah şu bahar ne iyi etti. Gözümüzü gönlümüzü midemizi şenlendirdi..Ellerine sağlık. Mehtapcığım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın canım, mevsimlerin eeen güzeli...

      Sil
  13. en sevdiğim pilav çeşitlerinden ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Kaşıklamak istiyoruuuuuum,hemd deli gibi:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım yaa, gönderirdim sana da bi tabak:))
      Sevgiler...

      Sil
  15. Mehtapcığımmm ellerine sağlık çok güzel olmuş pilavın sevgilerimle canımm.

    YanıtlaSil
  16. Bende çok severim bu tarifi..çok da güzel sunmuşsun canım..eline sağlık..

    YanıtlaSil