Milföy Börek
Belgin ablada yedik, anlamadık hazır milföy hamurundan olduğunu,
ondan sonra da bu aralarda ki muhabbetlerimizin baş köşesine konuldu.
yani '' moda'' şu aralar ,(tabii ki pasta böreğinde moda olanları, demode olanları var)
Resimdeki börekler annemden...
-10 adet milföy hamur,
İÇ MALZEME;
-300 gr kadar kıyma,
-1 adet kuru soğan,
-zeytinyağ,
-tuz, karabiber
-1 çorba kaşığı kadar kuş üzümü,
ÜZERİ İÇİN:
-Galeta unu,
BÖREKLERİ ISLATMAK İÇİN SU
İç malzemesi;
-Kıyma, zeytinyağda ince doğranmış kuru soğanlarla , soğanlar içinde iyice sararıp,
saydamlaşana kadar kavurulur,
tuz, karabiber ,kuş üzümleri konulur, ocaktan alınır.
-Milföy hamuru, buzluktan çıkarılıp yumuşayana kadar beklenir,
sonra elimizle yada merdane yardımıyla incelteltilir,
-İçine kıymalı harcımız konulup, ay şeklinde sarılır.
-Bir kase içine koyduğumuz suya batırdıktan sonra üzeri galeta ununa
bulanır.
Akşam üzeri çayını demleyenler,
benim gibi çayını boş içemeyenler,
böreği hemencecik hazırlayıp ,pişirip
çıtır çıtır sıcacık yiyebilirler....
AFİYETLER OLSUN....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hem pratik hem harika olmuş,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Ben seviyorum pratik ve lezzetli tatları.. Afiyetler olsun sevgiler..
YanıtlaSilsevgiler Oya..
Silellerine saglik canim :-)
YanıtlaSilteşekkürler Emelcim.
Silannenıde elıne sağlık pratıkmıs
YanıtlaSilannem adına teşekkürler selmacım.
SilÇok güzelmiş.Deneyeceğim hemen.Sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler Pie Kurabiye.
SilNefiss olmus... anneciginin emeklerine saglik...
YanıtlaSilSevgilerimle...
sağol şehrinaz.
SilElinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilteşekkürler sema..
Silellerinize sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilteşekkürler özlemcim.
Silnefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Mavianne.
Silsüper ,ellerinize sağılık canım.
YanıtlaSilsağolasın Mazes..
Silnefis nefiss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler..
Silellerine sağlık canım...
YanıtlaSilmilföylü börekleri çok severim :)
bende:)
SilBence hiç bir pasta böreğin demodesi olmaz Mehtapcım. Hepsi afiyetle yenir:)) Ellerine sağlık. Çok güzel. Anneciğine de sevgiler.
YanıtlaSilzaten yeme her zaman moda canım benim, ama yaparken demode oluveriyor bazı tarifler, ama yapılınca gayet güzel mideye indiriyoruz...Annem adına teşekkürler ..
Silellerine sağlık canım, çok pratik ve lezzetli,sevgiler
YanıtlaSilbu milföyler gerçekten harika şeyler.herşeye yakışıyor.en kısa zamanda tarifinizi denemek istiyorum.ellerinize sağılk.sevgiler
YanıtlaSilevet mutfağın kurtarıcılarından:) acil durum börekleri.. sevgiler..
Silcanım annnenin de senin de ellerine sağlık.güzel bir tarif.denenecekler arasına girdi bile.sevgilerimle..
YanıtlaSilaa bu arada yorumlarını alıyorum ama izleyici listemde göremedim,takip etmek istersen buyur canım.ben izlemedeyim.
sevgili Şule annem adına da teşekkür ederim.
SilSana hoş geldin mutfağıma diyorum, ben senin uzun süredir takipçinim:)
Eskilerdeyim yani..Sevgiler...
hafif citir citir nefis bir börek olmus, ikinizinde elllerine saglik
YanıtlaSilteşekkür ederiz..
SilOff nefiss görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
teşekkürler Meliha..
SilAnnenin ellerine sağlık börek çok leziz görünüyor.
YanıtlaSil