Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı
Bulgur ve şehriye uyumunun tadını ben yeni keşfettim galiba.
Kavrulmuş tel şehriye karıştırılmış bulguru ilk markette paketlenmiş, sonra pazarlarda
satılırken görünce güzel fikir demiştim. Ama ilk kez bu yaz arpa şehriyeyle denedim.
Denedikten sonra bizim mutfakta sık pişen bir pilav çeşidi oldu.
Bulguru oldum olası çook severim.
Salatatasını, köftelerde ki halini, pilavda çeşitlenmesini..
Her öğün yiyebilirim.
Üstelik sağlıklı olduğu uzmanlarca da sık sık gündeme getiriliyor.
*2 su bardağı bulgur,
*2 kahve fincanı arpa şehriye
*1 yeşil köy biberi,
*1 domates,
*zeytinyağ,
*tuz,karabiber..
-Yemeklerde genel tercihimiz olan zeytinyağda ,arpa şehriyeler minik doğranmış biberle
beraber kavrulur.
-Kabukları soyulup ufak doğranmış domatesler ilave edilir.Karıştırılır.
-Bulgurda kavrulan arpa şehriyelere ilave edilip ,tuz karabiber ve bulgur ölçüsünden
iki kat fazla sıcak su ,varsa et suyu ya da tavuk suyu konularak önce harlı ateşte,
sonra kısık ateşte pişirilir..
(Bulgur pilava göre daha çok su kaldırır hele ki arpa şehriyeliyse)
Güzel bir Eylül haftası dilerim...
unutmayın romantik hüzünlü Eylül'de bitiyor...
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler canım, güzel bir cumartesi olsun..
SilEllerine sağlık canım. Ben de tel şehriye ve yeşil mercimekli bulgur pilavını çok severim. Arpa şehriye ile hiç denemedim.. Afiyetler olsun .. sevgiler..
YanıtlaSilyeşil mercimekte çok yakışıyor gerçekten girdiği lezzetlere, çocuklarıma hamileyken tek aşerdiğim yeşil mercimek yemeği olmuştu, her gün yemiştim:) çok severim.
SilEllerine sağlık canım. Ben de tel şehriye ve yeşil mercimekli bulgur pilavını çok severim. Arpa şehriye ile hiç denemedim.. Afiyetler olsun .. sevgiler..
YanıtlaSilEline sağlık Mehtapçım nefis bir pilav olmuş. Bulgur pilavına bayılırım.Sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkürler Sema'cım.
SilEminim çok lezzetli olmuştur, ben de çok severim, görüntü süper, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok severim bulgur pilavını ama domatesli biberli daha çok severim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
yaz mevsimi olunca her türlü sebze meyve karışıp yemeklere daha bir güzellik katıyor, teşekkür ederim.
SilMehtap abla bende çok severim bulgur pilavını,soğanlı yaparım genelde
YanıtlaSilArpa şehriyeyi de denicem
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
bazen hem soğan hem arpa şehriye kavurarak yapıyorum o da lezzetli oluyor tatlım,tavsiye ederim.sevgiler...
SilEline sağlık Mehtap'cığım, afiyetle ye bulgur pilavı, şehriyeli oh oh yeme de yanında yat:) çok severim, ben de rahmetli annemden gördüm bulgur pilavının üzerine kuru soğanı halka halka doğrardı, bayılıyorum üzerine bolca tuz (tuzu biraz aşırı severim)yanına da cacık olsun:)))
YanıtlaSilsevgiler
ah ahh bende bir zamanlar tuz delisiydim , sonunda çift ilaçla kontrol ettiğim tansiyonum oldu..Senin için yanına cacık yapıyor ve sevgiler gönderiyorum...
SilEllerine sağlık canım afiyetler olsun..
YanıtlaSilteşekkürler canım..
Silnefis gozukuyor ellerine saglik Mehtapcim:)
YanıtlaSilteşekkürler emelcim.
SilŞehriyeli bulgur pilavı hiç denememiştim. Fikir verdin teşekkürler Mehtapcığım ellerine sağlık
YanıtlaSilyemek bloglarının een güzel yanı birbirimizden aldıklarımız bence, teşekkürler canım.
SilŞehriyeli bulgur pilavını çok severim sen biberle domatestee klemişsin ellerine sağlık :)
YanıtlaSilyaz mevsiminin nimetlerinden bol bol yararlanmak lazım...sevgiler tatlım.
Silafiyet olsun canim bende severim bulgur pilavini afiyet seker bal olsun sevgilerimle♥
YanıtlaSilteşekkürler gügü..
Silbiz bunu tel şehriye ile yapıyoruz bazen tavuğu haşlayıp pişmeye yakın kıvama gelince üzerine bulguru ayrı yerde tel şehriye ile az yağ ile kavurup kaynayan suya atıp pişiriyoruz tadından yenmezz harika oluyor
YanıtlaSilsevgili Adsız güzel olmaz mı tavuk da girince işin içine, teşekkürler ziyaretin için.
SilMerhabalar.
YanıtlaSilBulgur pilavı, bizim baş yemeğimizdir. Arpa şehriyelisinin de çok enfes ve damak lezzetine hitap edeceğinden eminim. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun efendim, saygılarımla.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.
teşekkür ederim Recep bey.
Silnefis görünüyor. bu sıralar biz de daha çok bulgur daha çok tüketiliyor. arpa şehriye ile hiç denemedim. güzel bir fikir. ellerine sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilBulgur pilavı bence de sık tüketilmesi gereken bir yemek, sevgiler Hatice..
Silbulgur pılavını neyle olsa guzel oluyor bu da cok guzel olmus elıne sağlık
YanıtlaSilaynı fikirdeyim Selmacım..Teşekkürler..
SilBulguru ben de çok severim. Ellerine sağlık farklı ve nefis bir pilav olmuş.
YanıtlaSilteşekkürler Armina..
SilMehtap'cığım, bir süredir blog ziyaretleri yapamıyordum.
YanıtlaSilSana da uğramak istedim. Yine muhteşem lezzetler ve tarifler...
En çok ilgimi çeken mayasız olduğu için patatesli biberli poğaça oldu. Hemen not ettim. İlk fırsatta deneyeceğim.
Teşekkür ediyorum ve sevgiler gönderiyorum sana...
sevgili Heyyfi hoş geldin:) güzel sözlerine teşekkür. O poğaçayı bu hafta sonu tekrar yaptım, çok sevdik üstelik poğaçalar 1-2 gün sonra kurur genelde bu tam tersi ertesi gün
Sildaha da yumuşak oluyor tavsiye ederim, sevgiler...