pilav üstü kuru

Kuru Fasulye;
*1 su bardağı kuru fasulye,
*300 gr kadar dana kuşbaşı,
*1 kurusoğan,
*1 domates,
*1 çorba kaşığı salça,
*3-4 sivri biber,
*zeytinyağ+tereyağ..

--Fasulyeler akşamdan üzerini geçecek miktarda su ile ıslatılır..
--Ertesi gün suyundan süzülür, yıkanır ve yine tencereye alınarak üzerini geçecek
miktarda su ile yarı pişmiş haşlanır..
--Diğer tarafta ince ince yemeklik doğranan soğanlar ve kuşbaşı etler,
zeytinyağ ve tereyağ karışımında ,etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
--Etlere salça ilave edilir, küp küp doğranmış domatesler ve sivri biberler katılır.
--Yarı haşlanan fasülyeler yemeğe ilave edilir, fasülyelerin üzerini kapatacak kadar
sıcak su ilave edilir.
Bizde fasulye biraz sulu sevilir onun için ben suyu biraz fazla koyuyorum,
zeytinyağ ve tereyağ miktarı da yerinde olmalı ki fasülye tam lezzetinde olsun:)

Pilav tarifim hiç yokmuş onu da yazmak istedim;
İşte benim sade pilavım;
*1 su bardağı baldo pirinç,
*2 su bardağı sıcak su,(et suyu ya da tavuk suyu tercih sebebi)
*-Tereyağ
*1 çorba kaşığı kadar ayçiçekyağı,
*bir tutam toz şeker,
*tuz.

--Pirinç yirmi dakika kadar tuzlu ılık suda bekletilir.
--Tereyağ ve sıvıyağ pilav tenceresinde kızdırılır.
--Yıkanan pirinçler yağda 3-4 dakika kavrulur.
--Suyu ilave edilir, bir tutam şeker ve tuzu ilave edilir.
--Kapağını kapatıp tencerenin kapağı ısınana kadar yüksek ateşte sonra en kısık
ateşte suyunu çekene kadar pişirilir...
--Ocağın altını kapattıktan sonra en az 15 20 dakika kapağını açmadan
demlendirilir...


Eee kuru fasülye pilavsız, yanında turşusuz , hatta kuru soğansız olmaz..
Eşim sulu sever,
çocuklarım pilav üstü kuru ister,
ben her iki türlü  severim..
Hep kış yemeği olarak yapılır ama benim domates ve sivribiberin bol olduğu yaz
mevsiminde  de kuru fasülye canım istedi, yaptık yedik..
her gün ne pişireceğiz değil mi ama...

ağız tadıyla...  




10 yorum:

  1. En güzel ikili:)) yaz kış vazgeçilmez, öğün kurtarıcı yemekler... nefis görünüyor. ellerine sağlık... afiyetle canım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. klasik yemekler her zaman en çok sevilip, en çok özlenenler galiba:) sevgiler..

      Sil
  2. hımmm sevmeyen varmı acaba canım.ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. misss olmuş miss ellerine sağlık canım hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil
  4. Çok lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık..Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.

    Kim sevmez ki, kim yemez ki?..

    Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    YanıtlaSil