*1 demet semizotu,
*1 adet patates,
*1 adet havuç,
*1 kuru soğan,
*2-3 diş sarımsak,
*1/2 çay bardağı pilavlık bulgur.
*2 domates,
*Zeytinyağ,
*tuz, karabiber...
--Semizotu ayıklanıp yıkanır, patates ve havuçlar küp küp doğranır..
--Zeytinyağda yemeklik doğranmış kurusoğan ve sarımsaklar kavrulur..
--Rendelenmiş iki adet domates soğanlara ilave edilir, bir iki kere karıştırılır.
--Semizotu,bulgur, patates ve havuçlar ilave edilir, tuz karabiber serpilir.
--Tencerenin kapağı kapatılıp, ocağın altı kısılır kendi suyu ile pişmeye bırakılır...
Yazın etsiz sebze yemekleri her zaman favorimiz olmalı...
Semizotu hem salata hem de tencere yemeği olarak sofralarımızda baştacı olan
bir sebze.
Sofralarda hafif yemekler midelerimize iyi gelecek kesinlikle:))
ağız tadıyla...
bu şekilde denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsebzeler birlikteliği:)) teşekkürler..
SilBol sarımsaklı yoğurt ile, hımm harika olur. Ellerine sağlık Mehtap:) Sevgilerimle.
YanıtlaSilevet yoğurt her yemeğin yanında benimde vazgeçilmezim.. sevgiler vuslat..
SilEline sağlık canım..Ben de bu şekliyle denemedim..Ama denerim.Semizi çok seviyorum çünkü:)Sevgilerimle..
YanıtlaSilbende bazen doğaçlama pişiriyorum:) sevgiler..
Silhafif yemek,tam yazlık,ellerine sağılık.
YanıtlaSilmazes özledik seni, nerelerdesin geleyim bir bakayım.. sevgiler...
Sil