Semizotu

*1 demet semizotu,
*1 adet patates,
*1 adet havuç,
*1 kuru soğan,
*2-3 diş sarımsak,
*1/2 çay bardağı pilavlık bulgur.
*2 domates,
*Zeytinyağ,
*tuz, karabiber...

--Semizotu ayıklanıp yıkanır, patates ve havuçlar küp küp doğranır..
--Zeytinyağda yemeklik doğranmış kurusoğan ve sarımsaklar kavrulur..
--Rendelenmiş iki adet domates soğanlara ilave edilir, bir iki kere karıştırılır.
--Semizotu,bulgur, patates ve havuçlar ilave edilir, tuz karabiber serpilir.
--Tencerenin kapağı kapatılıp, ocağın altı kısılır kendi suyu ile pişmeye bırakılır...

  Yazın  etsiz sebze yemekleri her zaman favorimiz olmalı...
  Semizotu hem salata hem de tencere yemeği olarak sofralarımızda baştacı olan
 bir sebze.
 Sofralarda hafif yemekler midelerimize iyi gelecek kesinlikle:))

ağız tadıyla...
 



8 yorum:

  1. bu şekilde denemedim ama çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bol sarımsaklı yoğurt ile, hımm harika olur. Ellerine sağlık Mehtap:) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yoğurt her yemeğin yanında benimde vazgeçilmezim.. sevgiler vuslat..

      Sil
  3. Eline sağlık canım..Ben de bu şekliyle denemedim..Ama denerim.Semizi çok seviyorum çünkü:)Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bazen doğaçlama pişiriyorum:) sevgiler..

      Sil
  4. hafif yemek,tam yazlık,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mazes özledik seni, nerelerdesin geleyim bir bakayım.. sevgiler...

      Sil