Pazılı Börek
*1 demet pazı,
*2,5 adet yufka,
*3 yumurta,
*500 ml süt,
*100-150 gr beyaz peynir,
*1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri,
*tuz , karabiber,
-Bir demet pazı iyice yıkanır, ince ince kıyılır, tuzla ovulup suyu sıkılır.
-Yumurtalar çırpılır, peynir ezilir, yumurta ve peynirler 2, 5 su bardağı sütle
karıştırılır.
-Süt, yumurta ve peynir karışımına pazılar ilave edilir, tuz karabiber serpilir.
-En son yufka küçük küçük didiklenerek harcımıza ilave edilir.
-Yağlanmış büyük kare borcama boca edilir, üzerine bol kaşar peyniri rendesi
serpilerek, fırında altı üzeri kızarana kadar pişirilir..
--Belki sahur için düşünürsünüz dedim...
ağız tadıyla....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
eline sağlık canım sahurda yanında çay ile iyi bir ikili olur :) hayırlı iftarlar..
YanıtlaSilPazılı börek nefis olur
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
sevgiler Pumpilin:)
Silpazı böreğe çok yakışır, yanında buz gibi komposto olsa, öğle saati blogları gezmemek lazım :))) afiyet olsun.
YanıtlaSilkomposto yazın en güzel ferahlatıcı içecek sanırım, teşekkürler..
SilIyi fikir tesekkürler nefis görünüyor! Augsburg à selam!
YanıtlaSilsevgiler Bir Terazi Kızı..
Silbende çok severim pazılı hamur işlerini.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler, teşekkürler..
Sil