Limonlu Kereviz

Yine hafif bir yemek tarifi vermek istedim, Karatay Mutfağından;
*4 adet kereviz,
*1 adet havuç,
*1 adet kuru soğan,
*1 adet limon(tarifte 2 adet limon ama ben 1 limon tercih ettim)
*4-5 sap kereviz yaprağı,
*yarım demet kadar dereotu,
*3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,
*tuz..




-limonu iyice yıkayıp temizleyip , kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın, posa kısmını,
ufak doğrayın..Yani limonun her zerresinden yemek yaparken yararlanmış
olacağız..
(tarif  2 limonla yapılmış ama ben çok ekşi olacağını düşünüp, ömer'e
fazla ekşi dokunduğu için , 1 limonla denedim)
-Soğanlar yemeklik doğranır, zeytinyağı ile birlikte tencereye konulur,
ateşin altı yakılır.
-Üzerine kabukları soyulup doğranmış, kerevizler , kazınmış halka halka
kesilmiş havuçlar konulur.
-Sebzelerin üzerine limon kabuğu rendesi, kesilmiş limon posası parçaları,
limon suyu ilave edilerek( birazda su ilave edin  , sebzelerin üzerine
çıkmasın,limon suyu yeterli olmuyor) kısık ateşte pişmeye bırakılır.
-Pişmeye yakın üzerine kereviz sapları  doğranır.(Ben yine
tercihim olarak çok az kullandım )
-Piştikten sonra da dereotu serpilip servis edilir..
(Ben dereotundan da eser miktarda kullandım, ama siz limonlu kereviz yaparken
bol dereotu kullanabilirsiniz yakışır)

Lezzet olarak limonlu kereviz güzel ancak 2 limonla çok ekşi bir yemek olacağını
tahmin ediyordum 1 limonlusunu pişirip tadına bakınca ,
doğru karar verdiğimi anladım, ama aranız ekşiyle iyi ise 2 limonda gayet
güzel olur tabii ki....
Kısaca limonun her zerresinin kullanıldığı,  kerevizin ve yapraklarının ,dereotunun
hoş kokusu ile tatlanmış gayet leziz , sağlıklı  bir yemek oldu...

Gününüz Ağız Tadıyla Geçsin.......

10 yorum:

  1. Çok severim ne güzel yemektir. Mevsimi de geldi. Eline sağlık Mehtap'cığım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ben genellikle mandalina veya portakallı yaparım annemde limonlu sever.
    bense kerevizsever olarak heepsini severim..
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anneniz de benim gibi ekşici demek, selamlar kendisine..Ben de kerevizseverim , sonradan olma olsa da:) Sevgiler...

      Sil
  3. merhaba bloğunu yeni keşfettim ve takipdeyim bana da beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. limonu ekşi bulurum, bu nedenle portakallı yapıyorum. kereviz özel bir sebze zaten. afiyetle yiyin:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende limonu severim ama böyle posasına kadar kullanılan tarifle tam ekşi oldu teşekkürler.

      Sil