Kabaklı Kiş

 Epey zaman oldu, tariflerime ara vereli. Çocuklar gitti , mutfak mesaisi yarıya indi.
Kendimize ,ancak aşağıdaki gibi hafif  şeyler ,o da ara sıra ,yapıyorum.
 
1 tane yumurta,
1 çorba kaşığı yoğurt,
1,5 su bardağından azıcık fazla un,
yarım paket kadar oda sıcaklığında yağ(Becel kullandım) malzemeler bunlar.

Hamuru hemencecik yoğurup, buz dolabında bir yarım saat dinledirin. Sonra bir fırın kabına
elinizle yayarak ,alt tabanı hazırlayın;


2 yumurta,
1 adet kabak,
biraz beyazpeynir,
1 kuru soğan,
maydanoz, nane, dereotu,tazesoğan .
karabiber, az tuz

Bunlarda iç malzemelerimiz.
Kabağı rendeleyelim, soğanı ufak doğrayalım ,
hepsini karıştırıp hamur tabanın üzerine yayalım.
üzerine biraz zeytinyağ gezdirelim(az)
Doğru fırına , sonuç incecik bir hamur, üzeri hafif bir sebze , yeşillikler, yumurta, peynir yani
gayet lezzetli, doyurucu, besleyici.
Deneyin seveceksiniz..
Tabi yanına çay olacak ,
ince belli bardakta,
iyi demlenmiş...

9 yorum:

  1. Hiç yemedim ama çok güzele benziyor, eline sağlık, ben de kabağın tatlısını çok seviyorum üzerine cevizle. Bir aşure, bir de kabak tatlısı en sevdiğim iki tatlı. Tabaklarca yesem yerim o kadar:)))) Tarif için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabak tatlısını bende çok severim ama aşure için aynı şeyi diyemem.Yalnızca bol tatlıysa ve içinde incir yoksa ,rengi de açıksa yiyebilirm:))

      Sil
  2. Kabak mücverini çok severim. Eminimki bu tarifte cok güzel olur.
    Kaç derece fırında ne kadar sürede pişiyor??
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İnci denemeni tavsiye ederim.180 derece de yaklaşık yarım saatte pişiyor.

      Sil
  3. Çok güzel gözüküyor, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Çocuklar gitsede takipçilerinizi düşünün Mehtap Hanım. Sizi keyifle takip ediyoruz. Bizi çok bekletmeyin. Sevgiler
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Fincan Teyze. Aynı zevkle bende sizin tariflerinize bayılıyorum:) sevgiler.

      Sil
  5. Afiye bal şeker olsun, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil