Karşıya geçmek..



Her şehirin kendine özgü kelimeleri, deyimleri, anlatımları vardır. Mesela İstanbul'da boğazın iki yakası arasında gidip gelmekten ''Karşıya geçmek'' diye söz edilir. Biz Anadolu yakasındakiler için köprü ile ya da motor, vapur gibi vasıtalarla Avrupa yakasına geçmektir. Bizim ilçemiz de deniz kenarı, adalar manzaralı, güzel bir sahili var.Ama tabii ki boğaz sahili, her İstanbul yaşayanı için apayrı bir yerdedir. ''Boğaza gezmeye gitmek'' özel ve güzel bir gezidir.
İstanbul'da yaşamanın tüm meşakkatli yanlarına bir perde iner, kendinizi bu şehirde yaşadığınız için çok ama çok şanslı hissedersiniz.

Boğaz kenarında sıra sıra dizili semtler arasında bizim en sevdiğimiz yerlerden biri Sarıyer. Yıllardır hep aynı olan, bozulmayan, betonlaşmayan çehresi bizi kendine çekiyor.Malum İstanbul'da betonlaşmadan en çok nasibini alan yerlerden biri de bizim yaşadığımız ilçe,Kartal. Dolayısıyla Sarıyer'i gezip dönünce insan kendi ilçesi için üzülüyor.

Neyse bu gün güzel şeyler paylaşmaya niyetliydim.
Öyle de olsun.
Hem güzel hem de lezzetli  olsun üstelik.
Sarıyer'de ne, nerede yenir için, ufak bir öneri benden sizlere.
😉


Haftanızın tatlısı da tuzlusu da ağız tadıyla geçsin.
Güzel bir hafta başlangıcı diliyorum...

15 yorum:

  1. Sarıyer dehince benim aklıma ilk olarak Tellibaba geliyor.
    İstanbul’a bir dostumu xiyarete gittiğimde bir sürü seçenek sunmuştu yok dedim ben Telli babayı görecem. Satıyerde olduğunu o zaman öğrenmiştim.
    Eee bunca yol Türk filmlerine konu olmuş türbeyi görmeden olmazdı .
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Telli baba da orda. Benim telli babalık işim yok şimdilik 😅evlatların zamanı var daha.

      Sil
  2. istanbul'da yaşamak hakkında yorumum saklı kalsın ama gezip görmek ayrı bir tat. Dediğiniz gibi Boğaz ve çevresi...canım çekti sanırım :)
    Sizin de haftanız güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istanbul her tür duyguyu yaşatıyor insana. Değişik.

      Sil
  3. İstanbul'da yaşayanların kendilerini şanslı hissetmelerini hiç anlayamıyorum ama anlamak için yaşamam gerek herhalde:) Ben İstanbul'a gittiğimde çok güzel olduğunu ama yaşanmaz bir şehir olduğunu düşünerek geliyorum her defasında:)

    YanıtlaSil
  4. Aa hala var mi cok severek giderdik 😊

    YanıtlaSil
  5. İstanbulu gezip görmek nasıl da istiyorum :)
    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Sarıyer böreğine bayılırım. İstanbul gözümde tütüyor bu aralar. Sanırım daha fazla dayanamayıp bu özlemimi gidereceğim. Alışkanlıklarım vardır benim İstanbul' a dair, her gittiğimde özenle yerine getirdiğim. Biraz uzak kaldım mı eksik kalırım.

    YanıtlaSil