suyun sesi



Hafta sonu TV'de izlediğim bir filmden bahsetmek istiyorum.
 Suyun Sesi(The Shape of Water)
Film 1960'ların başında geçiyor. Eliza tek başına yaşayan dilsiz bir kadın.Bir Uzay laboratuvarında temizlik işcisi olarak çalışıyor. Zamana ayak uyduramayıp işinden kovulan yaşlı komşusu Giles ve işyerinde beraber çalıştığı arkadaşı Zelda'dan başka kimsesi yok. Çok iyi niyetli bir kadın olan Eliza bir gün laboratuvara bir nehir yaratığının getirilmesine şahit oluyor.Kendisi de nehir kıyısına terkedilen ,yetimhanede büyümüş olan Eliza yaratığa karşı garip bir ilgi duyuyor.Vahşi olduğu düşünülen yaratık,laboratuvarın güvenlik şefi tarafından türlü işkencelere maruz kalınca iyi yürekli Eliza'nın bunu içi kaldırmıyor.Yaşlı komşusu , en yakın arkadaşı ve Rus ajanı olan bilim adamının da  yardımıyla Eliza yaratığı evine kaçırmayı başarıyor.Tabii ki böyle bir varlığın bir temizlikçi tarafından kaçırılacağı hiç akla gelmediğinden ,soğuk savaş dönemi zamanları malum, bu işin içinde Rusların olacağı düşünülmeye başlanıyor.
....



Film masal gibi, hangi masal derseniz ,havuzdan çıkan yaratığı görünce Kurbağa Prens 🐸masalı diyebilirim.Tabii şöyle bir şey var kızımız 👸güzel bir prenses değil, sonunda da kurbağa yakışıklı prense 🤴dönüşmüyor .Filmle ilgili eleştirmen yorumlarını okumuştum daha önce nerelerden nerelere bağlantılı yorumlar yapılmış, şaşırtıcı.Kimi çok beğenmiş, kimi hiç beğenmemiş.❄O kadar çok ödül almasının vardır bir nedeni.Bu konunun uzmanlarının bileceği iş .
Biz sadece seyirci olarak gördüklerimizin ifadelerini yazarız.
Bana kalırsa her türlü varlığa sevgi, yalnızlık,iyilikseverlik işlenmiş filmde, üzerine biraz  eski soğuk savaş dönemi Rus-Amerikan temasları, fonda 60'lı yılların popüler yıldızları ,müzikleri ile ,fantastik tiyatro havasında bir bilim kurgu masalı olmuş Suyun Sesi filmi. Seyretmesi zevkli bir film.Seyretmediyseniz ,rastlarsanız izlemenizi öneririm. Değişik..

❄(Film 2018 yılı En İyi Film, En İyi Yönetmen,En İyi Film Müziği ,En İyi Yapım Tasarımı olmak üzere tamı tamına dört dalda Oscar aldığı gibi ondan öncesi ve sonrası da pek çok ödüle layık görülmüş.)

25 yorum:

  1. ÖNERİN İÇİN SAĞOL.İZLEYECEĞİM EN KISA ZAMANDA.

    YanıtlaSil
  2. hiç sevmedim filmi saçma bir canavar filminden hallice olmuş kurbağa prense dönüşmedi ama kız canavara dönüştü :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kız sonunda boynundaki tırmıklarından solungaçlarını çıkarıverdi, onlar aynı cinsti bence:)

      Sil
  3. Kızı direk ınstagramda bir kız varya elvin diye ona benzettim yahu,yani olgunlaşmış hali :D Konu değişik izlenilesi...

    YanıtlaSil
  4. Benim sevdiğim filmlerden biriydi.
    Bazı sahnelerde canım çok yanmıştı. Film bile olsa izlemesi zordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet insan ilişkilerinde içe dokunan yerleri var.

      Sil
  5. Sevgili mehtap film gerçekten izlenmeye değer gibi, insanların film, müzik ve okuma zevkleri o kadar farklıki mesela ödül almış hem çok uzun hemde benim çok şaşkın ve ilgiyle izlediğim Oscar'lı ünlü yönetmen Robert Zemeckis'le, hepimizin sevdiği Tom Hanks'in oynadığı Forrest Gump'a benzemiş eleştri ve beğenilerin uç düzeyde kalması. Her insan bir dünya nihayetinde...
    Sevgimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol ödüllü filmler ayrıca bir gözle izleniyor.Sağına soluna bakıyorsunuz acaba neden , nasıl,hangi mesajla ödül aldı diye.Mesela dilsiz bir kadın rolünün başrol olması bana enteresan geldi.Ödüllenmesinde bir payı var mıdır,belki..Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. çok istiyorum bu filmi izlemeyi daha beceremedim...

    YanıtlaSil
  7. İzlediğim ve çok beğendim bir film...

    YanıtlaSil
  8. Filmli sinemada izledim. Özellikle Guilermo Del Toro filmleri hep ilgimi cekmistir ama bu fazlasıyla sönük kaldı. Bekledigim gibi cıkmadı. Sevgiden cok canavara olan yaklasımı cinsel olarakta deginilmis ki bu tarz masalsı filmlerinde olmaması gereken sey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinsellik ,evet.Biraz irite edici sahneler olmuş.Çok uzatmamışlar neyse ki.
      Yalnız bu filmi keşke bende sinema perdesinde izleseydim.Güzel olurdu.

      Sil
  9. Cok izlemek istedigim bir film. Amazn ya da netflixe gelir gelmez izleyecegim 😊

    YanıtlaSil
  10. Nedense sinemada denk getiremeyip bir uçuş sırasında uçakta izlemiştim. Kararsız kaldığım filmlerden biri:)

    YanıtlaSil
  11. iki kere izledim,ikisinde de cok etkilendim.Filmin herseyini cok sevdim ben,defalarca daha izleyebilirim.Hele filmin sonundaki siir.hos basligi suyun sekli olarak cevirselerdi daha orjinaline yakin olurdu bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmlerin isimlerini genelde nasıl isterlerse öyle çevirip koyuyorlar sanırım.

      Sil
  12. heey çok sevmiştiim. baak, ilkbaharda bloglarda anket olmuştuuu. oskar filmi ve yönetmeni için. bunu yazmıştım bilmiştim. kimse seçmemişti başkaaa :) masallara çok ihtiyacımız var yaaaa şimdilerdeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende jüri kumaşı var öyleyse :)
      Masal anlatan kalmadı artık , çocuklara bile anlatılmıyor kolay kolay.Kimsenin de inanası kalmamış.

      Sil
  13. İlgimi çekti, izleyeceğim. Paylaşım ve öneri için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil