Simitçi


Bu sabah simitçiyi yakaladım, hep çok erken geçiyordu bizim sokaktan. Nihayet bu sabah denk geldik. Simit on lira olmuş. Geçen sene yedi idi. Hep ayni simitçi satıyor burada bir de çok tatli bir oglu var 9-10 yaşlarında. Oğluna  plajda akşam üzeri kagit helva sattırıyor. Tatilini çalışarak babasına yardım ederek geçiren çocuklardan. Kolunda sepeti oynaya zıplaya" Kağıt Helvaaa " diye melodili melodili bağırıyor. Bazı çocuklar el bebek gul bebek, bazıları erkenden ekmek peşinde. 

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sevilmez mi? Of telefonda yorumlarda neden adım çıkmıyoor? Mehtap

      Sil
  2. Çok doğru.
    Simitçi görünce aklıma eskiden oturduğumuz mahallede, komşu oğluna tatilde simit sattırdı. Onu hatırlarım.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye'ye her gelişimde kaldığım gün sayısıyla eşit simit yiyen ben, demek ki bu sene o simiti boğazımdan çok zor geçireceğim :( Çocukların çalış(tırıl)ması hakkında ne düşünüyorsun Mehtap? ben karışık hisler içindeyim.... Bir yanım hafif işlerde çalışmanın çocuğu geliştirdiğini söylerken diğer yanım bunu söylersem çocuk işçilere yeşil ışık yakmış ve aslında illegal olan sistemi desteklemiş olacağım diyor :/

    YanıtlaSil
  4. Bazen de erkenden hayatı öğretmek gerek belki de... Bizim mahallede de sık sık çocuklar oyuncaklarını satışa çıkarıyor kapılarının önünde. :)

    YanıtlaSil
  5. Toplumunun genlerinde var bu galiba, eşimde okul cağında yazlari babasının kendisini çalıştırdığını anlatır. Tabi farklı yönler farklı durumlar var. Zorla ,olumsuz şartlarda, ağır işlerde çalıştırılamaz. Ama bu şekilde baba yanında birşeyler satmak aile açısından zorunlu ise kaçınılmaz oluyor. Hayatta şartlar kimse için eşit ya da adil değil maalesef. Mehtap.

    YanıtlaSil