Patlıcanlı Köfte

 
 

Ramazanda yazlıkta pişirdiğim bir yemek,resimde oradan .Çoğunluk yapmıştır eminim. Çok lezzetli oluyor.
Genelde kızartma patlıcanla yapılır ama bu sefer biz patlıcanları kızartmadan ızgara usulu pişirdik..
İşte böyle;
*6-7 tane patlıcan(Uzunlarından olsun)
*yarım kilo kıyma,
*1 soğan,
*2 dilim bayat ekmek,
*1 yumurta,
*tuz ,karabiber
*3 -4 domates,
*yeşil biber,

-Önce köftemizi hazırlayalım;
Kıyma,rendelenmiş soğan,yumurta ,ıslatıp ufaladığımız ekmekler,tuz ve karabiber ile yoğurularak
küçük yassı köfteler hazırlanır.

-Sıra gelir patlıcanlara;
Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesip,tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim,siyah suyu çıksın, yıkayıp, kurulayalım.
Her iki taraflarına zeytinyağ sürüp fırının ızgara kısmında güzelce pişirelim.

-ve buluşma anı;
Sonra her iki patlıcan dilimi üzerine bir köfte olmak üzere bohça misali sarılarak ,üzeri bir domates dilimi ve bir parça yeşil biberle birlikte bir kürdan yardımıyla bağlanır ve tepsiye dizilirler.
2 yada 3 domates rendelenerek birazda zeytinyağ karıştırılıp tepsiye patlıcanların üzerine gezdirilir,
fırına verilip yavaş yavaş pişirilir..
Fırında piştiğinden, kızartma tadında ve daha az yağlı oldu..

                                                                    AFİYET OLSUN...

23 yorum:

  1. Çok sevdiğim ama kızartmadan dolayı pek yapmadığım bir yemekti. Patlıcanların ızgara olması harika bir fikir. Bu faydalı paylaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli bir yemek olmuş canım.görüntü süper.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bende sık sık yaparım ve bayılırım,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. ızgara olması çok hoş daha da lezzetli olduğununa eminim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık en biriidir sevdiğim yemeklerden

    YanıtlaSil
  6. Ayyyyy Mehtapcığım çok sevdiğim bir yemekdir. Ellerine sağlık canımsın..

    YanıtlaSil
  7. mehtap merhaba eşimin en sevdiği yemek bende sık sık yaparım ama ızgara oluşuda güzel fikrin için sağol....eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. görüntü muhteşem...
    uzun zamandır bu yemeği yapmıyordum...
    iyiki paylaştın canım...
    artık yaparım bende :))
    elelrine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Mehtap'cım ellerine sağlık bayılırım sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Nefis gozukuyor ellerine saglik canim..gece gece karinimi aciktirdi agzimin sulari akti:)) sevgiler diyorum.

    YanıtlaSil
  11. Hımmm ızgara da pişirmek süper bir fikir,ben bu yemeğin en çok kızartma bölümünden çeknirdim ama bu fikir çok güzelmiş...
    Ellerine sağlık,
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfakta çareler tükenmiyor:))Hele ki işin ucu sağlığa dayanıyorsa.
      sevgiler...

      Sil
  12. Çok severim harika olur hem patlıcan hem kıyma :) Bildiğim kadarıyla İslim kebebı da deniyor

    YanıtlaSil