Ayvalık'taki Ramazan soframızdan bir yemek tarifi .
Misafire sunmak için ideal bir yemek oldu.
Malzemeler;
*1 kg dana kuşbaşı,
*1 adet kurusoğan,
*1-2 sivribiber,
*2 adet domates,
*kekik.
Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı kadar zeytinyağ koyup kızdıralım ve etlerimiz ilave edelim.Birkaç dakika karıştırmadan etleri pişmeye bırakalım ki fazla su bırakmasın.Daha sonra biraz karıştırıp suyunu çekinceye kadar kavuralım ve daha sonra içine küçük doğradığımız soğanlarımızı,biberlerimizi ilave edelim. Soğanlar saydamlaşmaya başlayınca rendelediğimiz domatesleri ilave edip hiç su koymadan düdüklümüzün kapağını kapatalım.
Etlerimiz pişince tuzunu,karabiberini ve kekiğini ilave edelim.
*1 paket arpa şehriye,
Şehriyenin yarısını pilav tenceresine koyup,sıvıyağda kahverengini alana kadar kavuralım ve diğer yarısını ilave edelim.Böylece iki renkli hoş bir görünümü olacak pilavımızın,biraz da tereyağı ilavesini unutmayalım. Arpa şehriye pilavı su kaldıran bir yemek olduğundan ,pirinç pilavındaki gibi 1'e 2 değil biraz daha fazla su koymanız gerekir, altı kısık pişirip gerekirse biraz daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
-Beşamel sos;
*2 kaşık un,
*2 kaşık tereyağ,
*2,5 bardak süt,
*1 yumurta
*tuz,
*karabiber,
Tepeleme dolu iki çorba kaşığı unu yine 2 çorba kaşığı kadar tereyağla un kokusu gidene kadar orta ısıda ,bir tel çırpıcıyla devamlı karıştırarak kavuralım .Sütü yavaş ilave ederken hızlı hızlı karıştırmaya devam edelim ,tamamı ilave edilen sütle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ilınınca içine yumurtayı kırıp,tuz ve karabiber ilavesiyle iyice karıştıralım.Beşamelimiz hazır.
Evettt hazırlanan bu üçlü, fırın kabına önce pilav üzerine etlerimiz,birazda suyundan, en sonda beşamel sos sırasıyla yerleştirilerek ,hatta en üste de kaşar peyniri rendelenerek, üzeri pembeleşene kadar fırınlanır ve servise hazır, afiyetle yenir...
Bu hafta okula başlayan mini mini birlere başarılar,tüm öğrencilere zihin açıklığı dilerim...
lezzet deposu bişey olmuş bu :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Handecim teşekkür ederim canım.
Silharika bir tarif ellerine emeeklerine sağlık...
YanıtlaSilŞehrinaz teşekkür ederim..
Silbeşamel sos zaten hangi yemeği üzerini kaplasa harika oluyor,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilaynen katılıyorum bu fikrine :) sevgiler..
Silyanında ayranla nefis ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilEvet ayran en güzel içecek bence de,yemeklerimize çok yakışıyor..
Siloh hafta sonuna yemek düşünmeyeceğim direk listemde..Ellerine sağlık mehtapcığım..Öptüm seni..
YanıtlaSilSağol VuslaTım ,sevgiler sana...
Silelinize sağlık nefis olmuş değişik bir tad
YanıtlaSilteşekkür ederim Kardelen...
Silbaslik cok dikkatimi cekdi farkli bir tarif benim icin hic besamel soslu pilav yapamadim simdiye kadar deniycem.
YanıtlaSilbeğeneceğini umuyorum.Sevgiler...
SilOoo cok guzel bir tarif:))Ellerine saglik, denenecekler listesine aldim..sagol canim:)
YanıtlaSilsevgiler canım...
Silçok leziz görünüyor, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler Rebel...
Silbeşamel soslu her şeye bayılırım :)))
YanıtlaSilbu da güzel değişik bir tarif olmuş :))
ellerine sağlık canım...
bendensin o zaman çünkü beşamel sosla yapılan şeyleri bende seviyorum.Teşekkürler.
Silımmmm yine ziyafet var.nefis bir anayemek olmuş.
YanıtlaSilsağol balböceği...
SilOfff aşık oldum ben bu tarife...Muhakkak deneyeceğim. Bana da beklerim
YanıtlaSilFatoşcum gelirim tabi ..Sevgiler.
Silçok çok güzel bir tarif, lezzet akıyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler ..
Sil