Benim usul ''Medovik''


Bazı sayfalardaki pasta resimleri o kadar albenili oluyor ki canınız çekiveriyor.
Bende  misafirlerime yaparım belki ,diye aklıma koyduğum,denemeyi istediğim bir pastaydı Cafe Pepela nın meşhur Rus Pastası.

İlk kez yaptığınızda biraz zahmetli gibi görünse de eliniz alışırsa güzel bir tarif.
Lakin benimki aslında olduğu gibi profesyonelce süslenemedi ,
aslına şekil itibari ile benzediği de söylenemez ama yine de  lezzetli bir pasta oldu, bir dilim bile kalmadı.
Kalanlar sadece, katları oluşturan bisküvilerin kenarlarıydı.
Kavanozda durup duruyor '' beni değerlendirsene''  diye bekliyorlardı.
Kıramadım;

 
*1 paket vanilyalı toz puding,
*2 paket sade krem şanti,
*5 su bardağı süt,
*1 adet muz,
*1 paket çikolata sosu,

-Vanilyalı toz pudingi  3 su bardağı süt ile pişirip, 1 kase kadar ayırdım.
-Pudingle  kek kenarlarını harmanlayıp cam bir kalıbın içine yaydım.
-Üzerine ince ince dildiğim muzları sıraladım.
-Krem şantileri 2 su bardağı sütle hazırlayıp, ayırdığım bir kase pudingle beraber 2-3 dakika daha mikserledim.
-Muzların üzerine onlarıda yaydım.
-En üstede çikolata sosunu döktüm.
İşte bu da benim usulu Medovik oldu...
                                                        AFİYET OLSUN

Tarifin aslı  BURADA

42 yorum:

  1. ya mehtap abla ya sen biraz tuzlu yap:)ben bunları gordukce canım cekiyor valla :)zaten spora baslıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tuzluya bayılırım bilirsin ama evde iki tane tatlı canavarı var Tuğçe n'apiim canımcım.Spor iyidir başla tabi..

      Sil
  2. canım bundan başka var mı? :))
    bende istiyorum :))
    çikolata aşkım depreşti :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Mehtap, sanirim biskuvi kullandin, kek olarak degilmi??? Aslinda kolay gibi ..sadece puding pisirmek zor :)) Eline saglik, afiyet olmustur sizlere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,zaten asıl tarifte pastayı oluşturan katmanlar bisküvi diye geçiyor,incecik oluyorlar,onların ince kenarlarıyla yaptım.Puding çook oyaladı ama neyse artık yapmış bulunduk:))

      Sil
  4. Selam bunun adı bumuymuş ben de evde kalan kekleri buna benzer şekilde pasta yapıyordum..Çok lezzetli olur..Afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vanilins krema falan işin içine girince lezzet kaçınılmaz,sevgiler..

      Sil
  5. Mehtap'cığım ben yiyeceğim bir şeyi illa ki, resmini beğenirsem yapmaya karar veririm, bunun resmini görürgörmez bayıldım, bisküvitle de sanırım zor olmaz, eline sağlık, çok lezzetli görünüyor, bir dilim bana da ayır:))afiyet bal olsun:)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi canım normal bisküviylede olur,benim maksat artan parçalar değerlensin .Ayırdım sanada..Her zaman beklerim..

      Sil
  6. Bu arada bu Rus pastası mıymış? Bilmiyordum daha iyi, herkes yesin bol bol, komünist olsun:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapitalizmin pek bi faydasını görmedik, varsın kominist olsunlar,hele ki pastayla olacaksa tatlı tatlı olur...

      Sil
  7. O kalan bisküvilerin kalıntılarını göndersenize ben ona da razıyım. :)) Bana göre çok zor yapamam. Sizin ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. çok severim medovik pastayı bende yapmıştım benim misafirlerde bayılmıştı o zaman...senin usül medovik te bence çok hoş olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. çayımın yanına isterim bir dilim :)eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. canım süper görünüyor
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. buna bayıldım,hem kolay ,hem ....nefis,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratiğe kaçmayı seviyorum ben de sanırım:))

      Sil
  12. nefis olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. çok pratik olmuş ellerine sağlık şekerim:)

    YanıtlaSil
  14. Pratik ve nefis.Eline sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Çok pratik ve lezzetli. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. olsun,pastanin iyisi kötüsü hic olur mu:)))ellerine saglik arkadasim,yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  17. Benimde yapmayı istediğim pastalardan biri ama bir türlü cesaret edemedim..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene bence güzel ama aralarına kesinlikle krem şantili bir harç koy.Sevgiler...

      Sil
  18. Eğer sen tadını beğendiysen sorun yok :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. olsaydıda yeseydim şimdi..nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık mehtapcım harikaaaa....

    YanıtlaSil
  21. Mehtap'çığım kapalı pizzaya yorum yazarken, bu güzel pastanın resmine gözüm tekrar takıldı, bak yaparım demiş unutmuşum, yarın yapmayı istiyorum yalnız tarifte ve malzemede bisküvitlerle ilgili bir şey göremedim, sayısı, veya kaç paket, nasıl diziyoruz en alta mı? Yoksa bisküvit konmuyor mu ben yanlış mı anladım?
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim:) tarifin aslının linkini altta vermiştim.Oradaki pandispanya katları o kadar ince ki bisküvi gibi oluyor onlarla yapmışım pastayı.ama dediğin gibi hazır bisküvide olur neden olmasın ki..

      Sil