*250 gr oda ısısında tereyağ,
*1 su bardağı süt,
*3,5 su bardağı un,
*1 çay kaşığı tuz,
İÇ MALZEME;
*Peynir,
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN;
*1 yumurta sarısı(akını peynire katabilirsiniz.)
-oda sıcaklığındaki tereyağı, süt ,tuzu karıştırıp, unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayıp,dolapta bir gece bekletin.
-Pişireceğiniz zaman, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,avucunuzda açın ,iç malzemesini
koyup, yuvarlayarak kapatın.
-Yumurta sarısını üzerlerine sürüp, çörekotu dökün.
-Üzeri kızarana kadar 200 derece ısıdaki fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
blogumda olmazsa olmaz , neden derseniz çok beğeniyorum bu poğaçayı.
kabartma tozu, karbonat ya da maya kullanılmıyor,
Komşuda margarin kullanılmış ama ben tereyağ tercih ettim,nefaset sanki ikiye katladı..
Birde çok yumuşak bir hamur oldu demiş ama benim hamur o kadar da cıvık olmadı,
zaten dolaba girince de iyice tutttu kendini.
Velhasıl, çayı demlemeden az önce pişirirseniz,
çıtır çıtır minik poğaçalar tadınıza tad katacaktır efendim.
AFİYETLER OLSUN...
Nefis bir tarif ellerinize sağlık.Sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkürler adaşım, iyi akşamlar..
Silellerine sağlık canım....
YanıtlaSilpofuduk pofuduk :)
Çok süper bir tarif ellerine sağlık.
YanıtlaSiltam poğaça severlere göre,sevgiler.
SilEline sağlık mis gibi olmuş:) sevgiler canım...
YanıtlaSilsağol canım,sevgiler..
SilKomsu tarifleri guzel oluyor gercekten..Milfoyumde var belki deneyim bugun..ellerine saglik diyorum..sevgiler
YanıtlaSiladı milföy ama milföydende olur canım, sen nasıl istersen:))
Silsevgiler ,iyi akşamlar...
milföy çok güzel bir hamur ya börek oluyoor,pizza oluyor şimdide poğaca olduğunu duydum çalışan bayanlar için nimet :)
YanıtlaSilpoğaça milföy gibi çıtır çıtır da ondan adı böyle:)sevgiler..
SilGerçekten çok pratik ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilteşekkür ederim Feraycım.
Sil:)Ellerine sağlık.Hamur işini çok seviyorum. Bloğunu takibe aldım.Bende İstanbuldaki mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Banada beklerim :)http://istkazanbenkepce.Kızlar bana destek olursanız çok sevinirim :)Blogta henüz yeniyim.Bloğuma sizleri de bekliyorm :)
YanıtlaSilHoş geldin Büşracım.Hayırlı olsun bloğun ziyarete gelirim en kısa zamanda, sevgiler..
SilEllerine sağlık çayın rengi de muhteşem görünüyor
YanıtlaSilevet çay harikaydı gerçekten...
SilÇok güzel gözüküyor denemey değer bencede ... Benim kızım bir poğaçalar sevdalısı en kısa zamanda deneyeceğim.... Sevgiler
YanıtlaSilne güzel , benimkiler biraz seçici, biri der peynirli olsun, biri der kıymalı, iki arada idare ediyorum. sevgiler...
SilMehtap yok yok uyaniklik yapip hazirini kullanayim dedim ama senin tarifi uygularsam cok daha guzel olacak eminim..dolayisi ile suan not aliyorum:))
YanıtlaSilaşk olsun, tarifimi eksik yazdım yoksa diye döndümde baktım valla:)
SilYine ben :) tam tahilli un olurmu , bu aksam yapip yarin pisirecegim cevabina gore?? (Yakacik seneler oncesinden hatirliyorum..cocuklugum Pendik te gecti..yazlari..manzara ve cay br harika..)
YanıtlaSilEmelcim tarif buğday unuyla verilmiş, margarini ben tereyağla değiştirdim ama un konusunda deneme yapmadım ,bakarsın farklı bir tat ortaya çıkar..manzara ve çay konusunda haklısın:)
SilÇayımın yanında olsaydı keşke:)Ellerine sağlık,nefis görünüyor.Selamlar:)
YanıtlaSilSELAMLAR CANIM...
SilAyyyy kıyır kıyır olmuştur çıtır poğacaların çok severim canım haklısın tereyağ konusun da çok lezzet katıyor hamurişlerine pilavlara vs bilumum her yiyeceğe.Afiyetler olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilof yaa ben tereyağa gerçekten bayılıyorum, sadece kızarmış ekmeğe bile sürüp yiyebilirim...
Silelıne sağlık cayla ıyı gıder deneyeceğim
YanıtlaSilsevgiler canım.
Silben küçükken yakacıkta bi park vardı hala vardır belki babam oraya istanbulun gözlüğü derdi :) çok güzel biyerdi onu anımsadım şimdi çayını görünce:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler...
Yakacık'ta İstanbul'un diğer semtleri gibi değişimden pay aldı,bizde İstanbul'n balkonu deriz..Sevgiler..
Silellerine sağılık,çay da yanında .....
YanıtlaSil:)
Silben de sizin sayfanıza ziyarete geldim, çok nefis görünüyor poğaça... ellerinize sağlık
YanıtlaSilhoş geldin gOkCe...
SilLooks amazing! Greatings from Romania!
YanıtlaSilthank you...
Sildolapta bir gece bekleyinçe daha çıtır oluyor sanırım çok çıtır bir tarif olmuş manzarada harika
YanıtlaSilsevgiler kardelen...
Silgülay'ın tarifleri güvenilirdir. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilbence de.Teşekkürler..
Silgörüntü mükemmel, elinize sağlık. bir bardak çay ile harika olur :)
YanıtlaSilhoş geldin Handan,teşekkürler..
SilELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilEMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR
HAYIRLI SABAHLAR CANIM
sana da canım..
Silnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler benden de size...
Silo çay varya o çay nasıl güzel görünüyor. poğaça ise çok değişik geldi akşamdan hazırla misafir geldiği vakit pişir harika...
YanıtlaSilevet sıcak sıcak çok beğeniliyor, çay dersen Yakacığın suyundan mıdır nedir harika çay demliyorlar...
Silmerhabalar nekadar pratik bir poğaça denemek lazım :)
YanıtlaSilblogunuzu yeni buldum,banada beklerim,sizi takipteyim artık,görüşmek üzere :)
http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/
hoşgeldiiin uğurböceğim.Tabii ki gelirim ziyaretine..
SilMehtapcım merhaba ..Çay ve poğaçadan kalmışmıdır ki geç kalmışım :( Eline sağlık
YanıtlaSilSevgiler