Terbiyeli Kereviz


*4-5 adet kereviz,
*1 havuç,
*1 patates,
*1 kurusoğan,
*250-300 gr kuşbaşı et,(koyun veyakuzu eti olursa daha leziz olur tabiiki)
*zeytinyağ,
*tuz, karabiber
Terbiyesi için;
*1 adet limon suyu,
*1 yumurtanın sarısı.

-Tencereye arzunuza göre  5-6 çorba kaşığı kadar koyduğunuz zeytinyağda, incecik
doğradığınız kurusoğan ve kuşbaşı doğranmış eti suyunu bırakıp çekene kadar kavurun,
-2-3 bardak sıcak su ilave edin, kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Küp küp doğradığımız kerevizler, patates ve havuçları ,artık iyice pişen etlere ilave
edin, tuzunu karabiberini katın.(Suyunu da kontrol edin azalmışsa biraz sıcak su
ilave edebilirsiniz.)
-Sebzeler çabuk pişeceğinden onları dağıtmadan ara sıra kontrol ederek,
yemeğimiz bir süre daha pişirilir.
-Bu arada terbiyesi için  limon suyu ve bir yumurta sarısı çırpılır,
biraz yemeğin suyuyla sulandırılır.
-Ocağın altını kapatmadan hemen evvel pişen yemeğe ilave edilir
 2-3 dakika daha pişirilip ,yemeğin altı kapatılır.
-Üzerine arzuya göre maydanoz ya da dereotu koyabilirsiniz.

Kereviz benim kokusunu ve tadını çok sevdiğim bir sebze ,aynı zamanda vitamin deposu,
kış aylarında sık pişirmeye ve yemeye çalışıyoruz.
Çocuklar ve gençler pek tercih etmese de sofralarımızda yerini sık alması gerekiyor
bu tip kış sebzelerinin..

Sağlıklı günler dilerim, sevgili blog komşularım...

23 yorum:

  1. tam zamanı sebzenin yemek lazım vitamin deposu oluş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, ben de kokusunu ve kendisinin her çeşidini çok severim... çok oldu yemeyeli... burada kerevizi bulamadım, kereviz sapı var ama kendisi yok:))) görünce yemiş gibi oldum canım:.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana bir tabak ulaştırmak isterdim sevgili Filiz:) teşekkürler uğradığın için..

      Sil
  3. Eline sağlık .Nefis olmuş sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. Görüntü çok güzel ama ben bir türlü sevemedim kerevizi;((yoğurtlu salatasını yine ev ahalisi seviyor.Sizin de ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet seveni olduğu kadar sevmeyeni de var :( teşekkürler eftelya..

      Sil
  5. Kerevizi hiç etli denemedim canım, eminim yakışmıştır müthiş bir lezzet tek başına bile :) ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. kerevizi çok severim, mis gibi kokar, ben de zeytinyağlı etsiz halini yapıyorum bu kış daha yapmadım bakalım bir ara yaparım...eline sağlık, sunum da çok güzel gözüküyor
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende kokusunu çok seviyorum, etsizde yaparım, zeytinyağlı oda güzel olur, sevgiler müjde..

      Sil
  7. Eskiden sadece salatasını tükettiğim kerevizi şimdi şekilden şekile sokuyorum. Bu şeklini denemedim aklımda olsun. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buda bir öğün oluyor, kereviz çeşitleri arasında.. sevgiler..

      Sil
  8. Kayınvalidemden gördüğüm bir tarifdi bu, evde kızlar yemiyorki..kadın da öldü gitti..kendime yapmaya üşeniyorum..en iyisi ben sana geliyim...eline sağlık canım..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başımın üstünde.. beklerim ..benimde annemlerden öğrendiğim bir tarif, terbiyeli yemek çok yaparlar..sevgiler...

      Sil
  9. Çok severim kerevizi, zeytinyağlısının yaparım hep ama görünce özendim, çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kışın sıcak yemek daha çok arıyorum ben galiba, teşekkürler sevgiler...

      Sil
  10. Ellerine saglik nefis bir sebze yemegi olmus afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  11. Kerevize bayılırım ellerine saglii ben de bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  12. Kerevizi çok seviyorum hem yemeğini hemde salata olarak çok yerim. Hatta ablam yarın pişirmek üzere kereviz almıştı bende terbiyelisini yapıcam mutlaka. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Hem etli hem de terbiyeli
    Ellerine sağlık ben bayılırım kerevize

    YanıtlaSil
  14. Kerevizin en sevdiğim halidir. Ben bazen tavuk etiyle de yapıyorum ama tabii ki kuzu etiyle süper olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil