Sulu Köfte
*300-350 gr kadar KIYMA nın içine
*1 KURUSOĞAN rendelenir.
*1/2 SUBARDAĞI İNCE BULGUR ,
*TUZ,KARABİBER, KİMYON, arzu edilirse KIRMIZI BİBER eklenerek
iyice yoğurulur ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
*6-7 KAŞIK UN konulmuş tepsiye alınan köfteler sallanarak her tarafının unlanması
sağlanır.
*2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ tencerede eritilir.
*1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA konulup çok kısa süre kavrulur.
*3-4 BARDAK SU ve TUZ ilave edilip kaynatılır.
Köfteler ilave edilerek, kısık ateşte köfteleri yumuşayana kadar pişirilir.
TERBİYESİ için;
*1YUMURTA SARISI,
*1/2 LİMON SUYU çırpılır.
Kaynayan çorbadan bir miktar alınarak ılıştırılır.
Azar azar ve devamlı karıştırılarak çorbaya ilave edilir.
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alınır..
Ağız tadıyla..
haftamız sıcacık ve lezzetli geçsin...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Afiyet Olsunnnnn :))
YanıtlaSilteşekkür ederim:)) gel beraber olsun....
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilteşekkürler Şeniz.
SilBizim Uşak'ta bunun ismi topalak yemegidir. Elinize sağlık
YanıtlaSilTopalak güzel isimmiş.Zaten yemeklere isim verme konusunda yurdum insanı çok zeki,espirili, yetenekli...Teşekkürler..
SilArada patateslisini yaparım bunun. Ev halkı çok sever, ellerinize sağllık:))
YanıtlaSilolur tabii, mutfakta çareler sınırsız.teşekkürler..
SilEllerinize sağlık :) Çok severim...
YanıtlaSilBizim evde sevilen yemeklerin başında gelir. Çok da güzel tarif etmişsiniz ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler İlhan bey..
SilCok sevdigim bir yemektir, ellerine saglik. Cok guzel gorunuyor..
YanıtlaSilteşekkür ederim..
Sil